Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Скумбрія в томаті: рецепти приготування


Опубликованно 12.11.2018 00:25

Скумбрія в томаті: рецепти приготування

Скумбрія в томаті - це відносно нове і цікаве блюдо. Завдяки високому вмісту білків і вітамінів, скумбрія володіє масою корисних властивостей. Рибні страви швидше насичують наш організм і перешкоджають переїдання.

В даний час консерви з скумбрії в томаті широко застосовуються в кулінарії і вживаються як дорослими, так і дітьми. Корисні властивості

До основним корисним властивостям даного продукту можна віднести наступні фактори: високий вміст протеїну; швидке насичення організму; профілактика сечокам'яної хвороби; благотворний вплив на серцево-судинну систему; зміцнення імунітету; поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту; лікування тривалих закрепів.

У більшості випадків, людям, що страждають від захворювань щитовидної залози та низького вмісту кальцію в організмі, лікарі радять включити в свій раціон рибу і м'ясо.

Страви з риби відрізняються гострим смаком і приємним ароматом. У деяких рецептах прийнято використовувати лимонний сік і вершки, що робить продукт більш корисним і насиченим. Як правильно вибрати консерви

При купівлі рибної консерви в першу чергу звертають увагу на склад і терміни виготовлення. Також необхідно переконатися в тому, що упаковка ціла і кришка не роздута. Найчастіше консерви можуть зіпсуватися під час неправильного транспортування та зберігання, тому вкрай важливо ретельно підходити до вибору продукту.

На упаковці має бути вибита дата виробництва і країна-виробник. В іншому ж випадку ви ризикуєте придбати неякісну або ж підроблену рибні консерви.

Консерви з скумбрії в томаті: приготування в домашніх умовах

Для того щоб приготувати домашні консерви з риби, вам знадобиться: свіжа скумбрія - 1 кг; упаковка томатної пасти - 2-3 шт.; цибуля - 200 грам; морква - 200 грам; сіль - 1 ст. л.; цукор-пісок - 2 ст. л.; запашний перець; лавровий лист.

Першим ділом потрібно помити рибу і почистити її. Потім нарізати невеликими шматочками і відкласти на вафельний рушник. Далі розігріваєте невелику кількість рослинної олії на сковороді, і обсмажуєте шматочки скумбрії з усіх боків. За бажанням можна додати трохи лимонного соку.

Наступним етапом є приготування соусу: дрібно нарізаємо цибулю і моркву; розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо порізану цибулю, потім додаємо моркву; як тільки цибуля з морквою покриваються золотистою скоринкою, додаємо томатну пасту і тушкуємо отриману суміш; ретельно все перемішуємо і засипаємо цукор, сіль, перець і лавровий лист.

По закінченню 15 хвилин знімаємо соус з плити і переливаємо в окрему ємність. Соус повинен охолонути до кімнатної температури, і тільки потім додаємо його до риби.

Рецепт скумбрії в томаті досить простий і не вимагає особливих сил і часу. Якщо ж ви хочете зробити заготовки на зиму, заздалегідь стерилізуйте банки і перекладіть в них отримані консерви. Залийте їх гарячою водою з ложкою оцту, і закрийте кришками.

Що можна приготувати з скумбрії в томаті з овочами?

Рибні консерви досить популярні і широко використовуються в кулінарії. Існує багато рецептів зі скумбрією в томаті, що дозволяють вживати її в їжу як окремим блюдом, так і в поєднанні з іншими продуктами.

До найпопулярніших кулінарних шедеврів з рибними консервами можна віднести такі: скумбрія в томаті з цибулею; пиріг з риби з овочами; домашня піца; паста з морепродуктами; рагу зі скумбрії в томаті з цибулею і морквою; перці фаршировані рибою і багато іншого.

Зараз ми поділимося з Вами рецептами приготування ніжною і ароматною риби. Пиріг з риби з овочами

Останнім часом несолодка випічка набирає обертів і користується попитом у більшості господинь. Подібні пироги відмінно насичують і є можливість пограти з начинкою.

Для приготування пирога з рибою вам знадобиться: скумбрія в томаті; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль - 1 ч. л.; борошно - 400 грам; два курячих яйця; сода; вода.

На самому початку необхідно замісити тісто. У глибоку мисочку висипте борошно і збийте два курячих яйця. Потім додайте сіль, соду і воду і ретельно перемішайте. Отримане тісто слід накрити рушником і прибрати настоюватися в тепле місце на 20 хвилин.

Тепер переходимо до приготування начинки. На розігріту сковорідку перекладіть порізані цибулю з морквою і обсмажте до хрусткої скоринки. Далі налийте на сковорідку баночку консерви і тушкуйте протягом 5 хвилин. За бажанням в начинку можна додати дрібно порізану петрушку, кріп і зелена цибуля.

Розкачайте тісто і розділіть його на дві частини. Першу частину перекладіть у форму, заздалегідь змащену олією, а другу на час відкладіть. Ретельно розподіліть начинку і накрийте пиріг другою частиною тіста. За допомогою виделки або ножа зробіть дірочки в тесті. Випікати пиріг необхідно при температурі 220 градусів протягом 25 хвилин.

Фаршировані перці

Ще одним незвичайним рецептом із застосуванням скумбрії в томаті, є фаршировані перці.

Для приготування вам знадобиться: болгарський перець - 1 кг; скумбрія в томаті; цибулю і моркву; рис - 300 грам.

Розділимо приготування страви на етапи: для початку відваріть рис і залиште його остуджуватися до кімнатної температури; потім обсмажте цибулю з морквою; додайте обсмажені овочі в миску з рибою; в цю ж посуд перекладіть рис і ретельно все перемішайте; перці необхідно помити і відрізати хвостик; додаємо в перці нашу начинку і перекладаємо його в каструлю; тушкувати страву необхідно 20-25 хвилин до тих пір, поки перець не стане м'яким.

Подібний рецепт скумбрії в томаті допоможе урізноманітнити ваш раціон і наситити організм вітамінами і протеїном.

Рагу зі скумбрії і овочів

Ще однією цікавою інтерпретацією в кулінарії є рагу з овочами і рибними консервами. Дане блюдо підходить до будь-якого гарніру і додає вашій страві вишуканий та оригінальний смак.

Необхідні інгредієнти: скумбрія в томаті; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; баклажани - 3-4 шт.; буряк - 2 шт.; картопля - 5 шт.; сіль; перець; зелень.

На самому початку необхідно почистити і відварити картоплю, буряк і баклажани. Далі обсмажуємо на середньому вогні цибулю з морквою, і нарізаємо зелень. Після того, як наші овочі зварилися, нарізаємо на невеликі кубики і додаємо на сковорідку до цибулі і моркви. Туди ж перекладаємо консерви і заливаємо отриману масу водою. Гасити рагу потрібно на середньому вогні протягом 10-15 хвилин до повного википання води. Після чого додається перець, сіль і рагу ретельно перемішується.

Подавати страву можна відразу після приготування. За смаком можна додати ложку соєвого соусу або оливкової олії для більш пряного аромату і смаку.

Скумбрія в томаті дуже корисна і насичена вітамінами і білками, тому всі страви, в основі яких лежить риба, можна вважати дієтичними. Завдяки своєму складу скумбрія зміцнює наш організм і збагачує його протеїном, кальцієм і йодом. Автор: Джордж Червоний 31 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Скумбрія в томаті: рецепти приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.