Омлет з вершками: кращий сніданок
Опубликованно 21.10.2018 21:40
Омлет – традиційний сніданок для більшості з нас. Може здатися, що страва нудне, примітивне і негідну нашої уваги. Але якщо приготувати омлет з вершками, та ще доповнити його цікавими дрібницями, він здасться шедевром навіть справжньому гурману. І при цьому збереже свої основні гідності – невисоку вартість, швидкість і простоту приготування.
Нескладно, але смачно: омлет з вершками в духовці
За один підхід можна приготувати сніданок на 2-3 чоловік, в залежності від їх потреб і апетиту.
П'ять яєць збиваємо вінчиком або примітивної виделкою. Підсолюємо, можна скористатися спеціями.
Вливаємо півсклянки вершків. Їх жирність залежить від того, наскільки щільну консистенцію омлету з вершками воліють їдці. Вимішуємо (а краще ще раз збиваємо) і виливаємо в змащену форму для випікання. Пам'ятаємо, що маса під впливом температури підніметься вдвічі. Так що заповнюємо форму не більше, ніж наполовину.
Прибираємо омлет в піч хвилин на 25. Виставляємо Температуру на 160 градусів. Можливо, доведеться «розкочегарити» духовку сильніше, якщо дверцята прилягає нещільно. Це вже доведеться визначати індивідуально – ви краще знаєте своє кухонне обладнання.
Французьке пропозицію
Омлет з вершками і з помідорами вранці справляє незабутнє враження. А готується елементарно.
Помідор ріжемо четвертинками, грубі елементи видаляємо. Припускаємо скибочки в оливковій олії, але так, щоб сік сильно не виділявся. Два яйця збиваємо з третиною склянки вершків і сіллю. Виливаємо масу в сковороду. Як тільки омлет з вершками схопиться по краях, прикриваємо кришкою. Тримаємо на вогні до повного загусання. Перед подачею присипаємо нарубаної зеленню, а після викладання на тарілку складаємо навпіл. Виключно для дотримання традицій!
Повний комплект
Для багатьох яєчня або омлет здаються не надто повноцінним стравою, якщо вони не присмачені чимось м'ясним. А ще господині при приготуванні сніданку воліють користуватися мультиварка. Адже поки кухонні помічниця працює, можна зайнятися зборами на роботу. Не питання! Ось вам рецепт пишного омлету з урахуванням усіх побажань.
У мисці з'єднуємо п'ять яєць, 100 мл вершків середньої жирності, сіль і будь-які улюблені спеції. Збиваємо до однорідності. Штуки 3-4 сосиски ріжемо кружечками, якщо вони товсті – полукружиями. Плюс беремо невеликий шматочок сиру і натираємо крупно. Перемішуємо спочатку яєчно-вершкову масу з сиром, потім додаємо сосиски.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і відразу ж виливаємо заготовку. Виставляємо режим випічки і закриваємо кришку. Через третину години перемикаємо апарат на підігрів і залишаємо омлет з вершками хвилин на п'ять для підняття. Потім перевертаємо його на велике блюдо, ріжемо за кількістю їдців і присипаємо рубаною зеленню.
Пам'ятаємо, що свободу творчості ніхто не відміняв. Омлет з вершками можна готувати з куркою або беконом, доповнювати його різними овочами (зокрема, болгарським перцем), ввести в склад інгредієнтів гриби. А після приготування доречними будуть прикраси у вигляді нарізаних корнішонів, оливок або маслин. Автор: Курлатом Вадим Йосипович 14 Серпня, 2018
Категория: Еда и напитки
Омлет з вершками: кращий сніданок