Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Хмиз: калорійність, покроковий рецепт


Опубликованно 05.10.2018 10:15

Хмиз: калорійність, покроковий рецепт

Хмиз – ласощі, улюблене багатьма з раннього дитинства. Як же смачно пахло на кухні в неділю, коли мама смажила ці хрусткі фігурки незвичайної форми! З яким нетерпінням ви очікували, поки вона зніме першу порцію випічки зі сковороди, щоб схопити її, обпікаючи пальці, а потім і мову. Звичайно ж, дитинство вже давно позаду, так і хмиз незаслужено позабылся. З величезним асортиментом сучасних смакоти зовсім відпала необхідність готувати застаріле ласощі. Однак прочитавши ці рядки, багато хто з вас, напевно, згадали той давно забутий смак і мимоволі проковтнули слину. Може бути, саме зараз настав той момент, коли потрібно відродити добру традицію приготування хмизу у вихідний день? І тепер вже ваші діти будуть штовхатися на кухні в очікуванні першої партії смачного, хрусткого і ароматного ласощі. А ви, сміючись, будете жартівливо відганяти маленьких пустунів рушником, забороняючи гарячу випічку. Рецепт хмизу настільки простий і доступний, що він обов'язково стане одним з улюблених у вашій кулінарній колекції. Класичний спосіб приготування хрусткого ласощі

Так-так. Це він. Той самий рецепт, яким колись давно користувалася мама, бажаючи потішити вас у вихідний день. Він складається з самих звичайних, цілком доступних продуктів. Та й як інакше, адже раніше прилавки магазинів не рясніли таким асортиментом товарів, як зараз. Час, який піде на приготування ласощів, з лишком окупиться приємними спогадами і захопленими мордочками ваших дітей. Покроковий рецепт класичного хмизу допоможе вам у відродженні цієї доброї традиції.

Інгредієнти для створення тесту: 350 грам борошна; чотири курячі яйця; 150 грам цукрового піску; сіль на кінчику ножа; 50 мілілітрів молока; 50 мілілітрів масла рослинного.

Продукти для смаження: 600-700 мл олії рафінованої.

Для прикраси знадобиться: довільне кількість цукрової пудри. Покрокове керівництво з приготування хмизу Розбийте яйця в глибоку миску. Додайте цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте інгредієнти віночком. Влийте молоко і рослинне масло. Ще раз перемішайте всі компоненти. Невеликими порціями додайте просіяне борошно. Вимішуйте тісто ложкою, а після, коли маса стане досить тугий, руками. Викладіть заготовку на робочу поверхню, щоб було зручніше працювати. Продовжуйте заміс ще 5 хвилин. Тісто має придбати гладку текстуру. Оберніть заготівлю, скручений в кулю, харчовою плівкою і поставте в холодильник на 3-5 хвилин. Відпочилий колобок поділіть на 3-4 частини для зручності. Одну з них залиште на столі, а решта відправте в холодильник. Розкачайте тісто качалкою, перетворивши його в прямокутник товщиною близько 2 міліметрів. Розріжте отриманий пласт на невеликі ромби. В центрі кожної фігурки зробіть проріз. Тепер сформуйте хмиз традиційним способом, вивернувши хвостики через отвір, що утворився. Поступите таким чином з рештою тестом. У великій сковороді розігрійте рафінована олія. Жиру повинно бути багато, т. к. хмиз смажиться у фритюрі. Викладайте заготовки в гаряче масло. Обсмажуйте до рум'яності з обох сторін. Зазвичай ця процедура займає не більше 4 хвилин. Готовий хмиз знімайте зі сковороди і викладайте на паперовий рушник. Воно вбере залишки жиру. Повністю остиглі вироби посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Калорійність хмизу

Багатьох сучасних господинь хвилює питання харчової цінності страв, які вони готують для своєї сім'ї. Слід враховувати той факт, що калорійність хмизу досить висока. У 100 грамах продукту міститься: білки – 8,8 м; жири – 3,7 м; вуглеводи – 42,5 г; калорії – 283 ккал. Автор: Наталія Максимова 2 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Хмиз: калорійність, покроковий рецепт


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.