Заправка до будь-салату і гарніру: кефірний соус
Опубликованно 20.09.2018 12:12
В раціон будь-якої людини входять страви з м'яса, риби і овочів. Найбільше до цих страв підходить кефірний соус. Він відноситься до універсальних заправках і має чудові смакові якості. Враховуючи той факт, що кефір чудово поєднується з різними спеціями і часником – соус стає вишуканою заправкою овочевих салатів і відмінним маринадом для курки, свинини і яловичини. Як приготувати соус
Головне, що необхідно знати в мистецтві приготування соусу з кефіру – це правильні інгредієнти. Як правило, вони знайдуться в холодильнику, а якщо немає, то їх можна купити в найближчому супермаркеті.
Особливо цей соус рекомендується в якості заправки при приготуванні салатів, основними компонентами яких є – огірки і всіляка зелень з городу.
Пропонований рецепт кефіру соусу розрахований на 6 порцій. На весь процес приготування буде потрібно приблизно 15-20 хвилин. Які інгредієнти потрібні
Для приготування соусу необхідно взяти наступні компоненти: 200 мл самого звичайного кефіру; 3 зубчики часнику; перець і сіль за смаком.
За бажанням, можна додати огірки, але це вже буде некласичний варіант соусу. Як готувати
Приготування проходить у кілька етапів: Беремо кефір кімнатної температури і виливаємо його в глибоку ємність. Ретельно подрібнюємо зубчики часнику. Для цього можна використовувати всіма відомий прес. Часник можна дрібно нарізати. В цьому випадку на нього доведеться трохи натиснути, щоб з нього вийшов сік, який розкриє смак соусу. Додаємо подрібнені зубчики часнику в ємність з кефіром і все ретельно перемішуємо. Кефірний соус для шести чоловік готовий. Тепер їм можна заправити улюблений салат або подавати до закуски.
Всім приємного апетиту! Рекомендації з приготування
Судячи з численних відгуків про цьому соусі, існують «смачні» нюанси: Якщо в холодильнику крім кефіру і часнику є такі продукти, як редиска, помідор, огірок, кріп, петрушка, тоді сміливо починайте готувати кефірний соус з часником. Важливо знати, що при змішуванні даних компонентів вийти повноцінне блюдо ще й зі своєрідним червонуватим відтінком. Кулінарам рекомендується вибирати кефір з великим відсотком жирності. Чим жирніше кисломолочний продукт, тим більш чітко відчувається присмак молочного вироби. Для людей, що дотримують дієту, передбачений варіант із знежиреним йогуртом або кислим молоком. Гострота і смакові відтінки регулюються додаванням різних прянощів. Залишаєте основу рецептури, а приправи додаєте за смаком. При цьому можна додавати не тільки сіль і перець, але і сухі пряні трави та спеції. Більш пікантним кефірний соус вважається при додаванні оливок, які відмінно підходять за смаковими якостями до звичної зелені. До соусу рекомендується подавати такі гарніри – смажене (варене) м'ясо, страви з морепродуктів, холодець. Вирішили приготувати курячу грудку, тоді соус з кефіром стане незамінним доповненням до страви, який не тільки додасть незабутній смак, але і додасть соковитості. При вкушении з м'ясними стравами соус можна урізноманітнити соком лимона, що дозволить при приготуванні відмовитися від солі. Цитрусова кислинка не тільки замінить сіль, але і підкреслить смак м'яса. Крім того, соус чудово поєднується з заливними стравами. Соус до курки рекомендується подавати в холодному вигляді. Якщо планується приготувати шашлик, барбекю або гриль, то соус можна використовувати в якості маринаду.
Любителям додавати до гарячих страв сметану або майонез рекомендується використовувати кефірно-часниковий соус. В даному випадку його необхідно довести до кипіння, стежачи за тим, щоб він не пригорів (водяна баня буде ідеальною). При використанні гарячої підливи – м'ясні або рибні котлети стають просто незрівнянними. В охолодженому вигляді соус – основна заправка для будь-якого гарніру.
Спробувавши приготувати кисломолочний соус з часником одного разу, ви не помітите, як він увійде в ваш раціон на постійній основі! Автор: Вікторія Кулашкина 16 Серпня, 2018
Категория: Еда и напитки
Заправка до будь-салату і гарніру: кефірний соус