- 1001watch.com.ua - http://1001watch.com.ua/ -

Грудка з ананасом в духовці: популярні рецепти

Опубликованно 17 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2018, в 04:36 в разделе Еда и напитки | Нет комментариев.

stemcell

Грудка з ананасами в духовці - це просте і в той же час вишукане блюдо, яке підійде як до святкового столу, так і до звичайного сімейного вечері. Готувати його дуже просто, а тому із завданням впорається і досвідчена господиня, і початківець кулінар.

Класичний варіант

Незважаючи на те, що далеко не всі сприймають поєднання солодкого і солоного в одному блюді, грудка з ананасами в духовці щільно увійшла в раціон консервативних європейців. Універсальне блюдо порадує ваших гостей і рідних. Для приготування кулінарного шедевра запасіться такими продуктами: 500 г філе курячої грудинки;100 г тертого твердого сиру;велика цибулина;банку ананасів;зубок часнику;пара столових ложок майонезу;сіль і спеції.

Етапи приготування:Поріжте філе і злегка відбийте. Краще робити це качалкою або тильною стороною ножа. Покладіть відбивні у форму, змащену маслом.Посоліть і поперчіть м'ясо і змастіть його тонким шаром майонезу. Залиште хвилин на 10, щоб продукт промариновался.Зверху розподіліть видавлений або дрібно порубаний часник.На кожну відбивну викладіть по колечку ананаса і посипте тертим сиром.Готуйте курячі грудки з ананасом в духовці 40 хвилин.

Екзотичний варіант

Грудка з ананасами в духовці - це досить нестандартне блюдо для вітчизняних широт. Але якщо вас важко здивувати таким поєднанням смаків, додати нові екзотичні ноти. Для приготування страви вам знадобляться:курячі грудки (філе) - 2 шт.;банку ананасів шматочками;100 г тертого твердого сиру;половина склянки апельсинового соку;третину склянки соєвого соусу;майонез;сіль і спеції.

Етапи приготування:Вимийте філе, і злегка відбийте його. Робіть це через поліетиленовий кульок чи плівку, щоб не забруднити стіни і кухонне начиння.Змішайте сік з соєвим соусом, додайте сіль і спеції. Замаринуйте м'ясо в цій суміші на 40 хвилин.Надріжте м'ясо так, щоб вийшов кишеню для фарширування.Змішайте сир, майонез і шматочки ананаса. Отриманою сумішшю добре наповніть філе.Грудка, фарширована ананасами, в духовці повинна випікатися 35-45 хвилин.

Ситний варіант з картоплею

Курячі грудки з ананасом в духовці потребують відповідному ситному гарнірі. З цією роллю відмінно впорається картоплю. Овоч, просочений м'ясними і фруктовими соками, сподобається всім. Для приготування страви вам знадобляться такі інгредієнти:1 кг курячих грудок (філе);200 г тертого твердого сиру;п'ять великих картоплин;половина склянки маринаду від ананасів;шість кілець консервованого ананаса;три зубки часнику;майонез;сіль і спеції.

Етапи приготування:Філе нарізати великими кубиками. Добре посоліть і приправте його.Картоплю поріжте кружальцями. Вони повинні бути не товщі 5 мм, інакше, овочі погано пропечуться.Деко, застелене фольгою, потрібно змастити рослинним або вершковим жиром.Шарами викладіть у форму продукти. Спочатку йде картоплю, потім - курка, а в останню чергу - ананаси.Змішайте майонез з маринадом і видавленим часником і розподіліть отриманий соус поверх страви.Запікайте 45 хвилин.Ароматний варіант з грибами

Поєднання екзотичних і традиційних смаків - це відмінне поле для експериментів. Гриби додадуть страві неповторну ароматну нотку. Ось які продукти потрібні для приготування цього кулінарного шедевра: 500 г курячих грудок;300 г печериць;банку ананасів;цибулина;третину склянки рослинного масла.

Етапи приготування:Почистіть гриби розріжте кожен на чотири частини.Дрібно наріжте цибулю.Ананас порізати дрібними кубиками, аналогічним чином вчините з філе.Всі компоненти змішайте, залийте олією, посоліть і здобріть своїми улюбленими спеціями. Дайте суміші постояти півгодини, щоб продукти промариновались.Перекладіть суміш в рукав для запікання і готуйте 20 хвилин в розігрітій духовій шафі.Розріжте рукав і знову відправте в духовку. Протягом 10 хвилин страва набуває рум'яну скоринку.

Корисні поради по приготуванню

Щоб грудка з ананасами в духовці вийшла смачною, ароматною і соковитою, потрібно знати деякі кулінарні хитрощі. Ось які поради господинь допоможуть вам у процесі приготування:Вибираючи консервовані ананаси, звертайте увагу на той продукт, вміст цукру в якому мінімальне. Так вам вдасться зберегти оригінальний смак продуктів.Якщо ви сидите на дієті, перед запіканням видаліть з м'яса жирок і шкірку.Не робіть з ананасів "подушку". Фрукт повинен знаходитися поверх м'яса або всередині нього, щоб ароматний сік стікав на грудку і просочував її.Якщо ви плануєте використовувати свіжий ананас, його потрібно правильно вибрати. У смачного стиглого плоду яскраво-зелене листя і гарна золотава шкірка.Віддавайте перевагу охолодженого м'яса. Заморожене, як правило, виходить сухим.Використовуйте правильні спеції. Грудки, запечені в духовці з ананасами добре поєднуються з куркумою, орегано, базиліком і майораном.Час приготування страви визначається кількістю м'яса. Як правило, 1 кг курятини готується 40 хвилин.

Полный текст  →

Источник: radioera.com.ua.


URL сайта: http://1001watch.com.ua/

URL новости: http://1001watch.com.ua/news/9505/

Copyright © 2024 1001watch.com.ua. При использовании материалов сайта, пожалуйста ставтье прямую ссылку на наш сайт.