- 1001watch.com.ua - http://1001watch.com.ua/ -

Як посмажити гарбузове насіння на сковороді: поради

Опубликованно 9 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2019, в 19:40 в разделе Еда и напитки | Нет комментариев.

stemcell

Всередині насіння будь-яких рослин знаходиться великий запас життєвої сили, яка спрямована на створення нового врожаю. Багато насіння вживаються в їжу, як наприклад, гарбузові. Невеликі хрусткі зернятка цілком зможуть замінити пачку чіпсів. Щоб поласувати цим продуктом, потрібно знати, як смажити гарбузове насіння. У цій статті ви знайдете кілька цікавих і смачних рецептів. Користь гарбузового насіння

Гарбузове насіння дуже корисні. Вони багаті вітамінами (А, С, В, Е); кальцієм, магнієм, цинком, марганцем, калієм і фтором. Калорійність сирого насіння – 600 ккал.

Ключові властивості гарбузового насіння: Стимулюють імунітет. Є хорошим проносним засобом. Мають сечогінну і жовчогінну дію. Знижують рівень цукру в крові. Позитивно впливають на роботу серця і нервової системи. Сприяють виведенню елементів важких металів.

Як правильно вибрати

Вибираючи насіння гарбуза, варто особливу увагу приділити їх зовнішньому вигляду. Зупиняйте свій вибір на сухих і рівних зернятках, у яких немає тріщин і запаху цвілі. Купуючи насіння на ринку, обов'язково спробуйте їх – гіркі можна, так як вони зіпсовані. Краще вибирати насіння в жорсткій білій шкаралупі – так у них зберігаються всі корисні властивості.

Також можна отримати насіння прямо з гарбуза. Необхідно витягнути їх з овоча, добре промити і просушити. Сам помаранчевий осінній плід дуже корисний, тому його можна використовувати при приготуванні будь-яких перших і других страв, а також смачних десертів.

Кращі варіанти зберігання насіння: Тканинний мішечок. Скляна банка. Картонна коробка. Сухе темне прохолодне місце. Підготовка

Цей етап є більш трудомістким, ніж сама жарка, однак він дуже важливий: Потрібно прибрати все сміття з насіння і відсортувати їх за розміром, щоб домогтися рівномірного підсмажування. Насипати насіння в сито і промити під струменем води, щоб прибрати пил. Можна перетерти руками, щоб прибрати забруднення. Трохи почекати, поки стече вся рідина. Як висушити гарбузове насіння в домашніх умовах? Дуже просто! На деко постелити пергаментний папір, розкласти насіння рівним тонким шаром і потримати в розігрітій духовці близько 4 хвилин. Тепер підготовлені їх можна посмажити на сковороді, скориставшись одним з таких рецептів.

Як посмажити гарбузове насіння на сковороді: простий рецепт

Швидкий рецепт приготування смачних смажених гарбузового насіння: Взяти стільки насіння, щоб вистачило на 1 раз (смажене насіння, які довго лежать, втрачають свій вишуканий смак). На сковороду налити трохи соняшникової олії і поставити на слабкий вогонь. Дочекатися, поки сковорода стане теплою. Висипати насіння і обсмажувати близько 20-25 хвилин, періодично помішуючи. Час смаження залежить від розміру насіння. В ідеалі готовність визначається золотистим кольором скоринки. Після смаження насіння необхідно залишити остигати прямо в сковороді.

Смажимо зі спеціями

Як посмажити очищені гарбузове насіння на сковороді, щоб вони вийшли смачними і не підгоріли? Скористайтеся цим рецептом для любителів гостренького.

Вам знадобиться: Очищені гарбузове насіння – 200 р. Лимонний сік – 1 ст. ложка. По дрібці перцю чилі, червоного меленого перцю і солі грубого помелу.

Як треба робити: Обсипте насіння двома видами перцю, посоліть, збризніть соком лимона. Розігрійте сковороду і висипте їх туди. Постійно помішуючи, тримати на невеликому вогні до появи золотистої скоринки (не більше 5 хвилин). Рецепт смажених гарбузового насіння з сіллю на сковороді

Ця смачна й ароматна закуска може стати гарною альтернативою купівельними сухариків і чіпсів.

Необхідні продукти: 200 г сирого гарбузового насіння. 30 г рослинної або оливкової олії. 1 ч. ложка солі (краще брати дрібний помел). Будь-які спеції – за смаком.

Покрокове приготування: Сковороду добре розігріти. Налити трохи олії. Висипати насіння рівномірним шаром. Смажити на середньому вогні близько 15 хвилин (кришкою не накривати) і постійно помішувати, щоб не підгоріли. Готові насіння будуть мати золотистий відтінок.

Насіння, смажені з маслом і перцем

Як посмажити гарбузове насіння на сковороді з маслом? Цей рецепт дуже простий, а готове ласощі надовго запам'ятається своїм ароматом і чудовим смаком і хрускотом.

Компоненти рецепту: 0,2 кг очищених насіння гарбуза. 1 ч. ложка оливкової/соняшникової олії. Щіпка солі грубого помелу. Чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати: У маленькій посуді змішати насіння з оливковою олією, посолити і поперчити. Трохи розжарити сковорідку на середньому вогні. Рівним шаром насипати насіння. Скільки смажити гарбузове насіння на сковороді? Смажити треба до того, поки насіння не стануть купувати коричневий відтінок і видавати тихий тріск (це займе близько 4 хвилин). Не забувайте їх помішувати, щоб вони не підгоріли. Прибрати сковороду з плити і висипати насіння на тарілку, покриту паперовим рушником, щоб прибрати надлишки масла.

Ще один цікавий спосіб

Цей рецепт займе трохи більше часу, проте подарує насінням незабутній смак і зробить з них гарну заміну покупному попкорну.

Блюдо роблять з наступних інгредієнтів: неочищених гарбузового насіння; кухонної/морської солі; оливкової або соняшникової олії.

Щоб посмажити гарбузове насіння на сковороді за цим рецептом, потрібно: Після підготовчого етапу взяти 2 склянки насіння гарбуза і висипати їх каструлю. Залити водою так, щоб рідина тільки покривала їх, але не більше. Поставити на плиту на великий вогонь і дочекатися закипання. Коли вода закипить, посолити (на 2 склянки насіння по 200 мл вистачить 1 ст. ложки солі). Вода повинна кип'ятитися не більше 10 хвилин. Злити рідину. Насіння скропити рослинним маслом. На розігріту сковороду налити трохи олії. Висипати насіння і смажити протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Поради та хитрості

Щоб отримати максимум користі від описаного страви, дотримуйте кілька правил: Температурний режим важливий для того, щоб насіння було пожарены правильно, тобто розкрилися в кінці приготування. Саме тому насіння гарбуза потрібно обов'язково викладати на розігріту сковороду і смажити на великому або середньому вогні, а також часто помішувати, щоб вони не пригоріли. Тоді шкарлупка буде тріскатися і видавати аналогічний звук. Готове смажене ласощі не варто поміщати в ємність з високими стінками і накривати кришкою. Це важливо, щоб насіння не придбали прілий смак. Перед вживанням підсмажене насіння потрібно трохи остудити, щоб додати їм особливого смаку і неповторного аромату. Людям, які сидять на дієті або борються із зайвою вагою, не рекомендується вибирати рецепти з використанням олії. Сирі гарбузове насіння самі по собі досить жирні (50 г жирів на 0,1 кг насіння), а смажені в олії, вони стають ще жирніше. Гарбузове насіння, посмажені на оливковій олії, а не на соняшниковій, виходять дуже ароматними і мають вишуканий смак. Крім цього, оливкова олія додасть насінню красивий золотистий відтінок. Бажано використовувати чавунну сковорідку, так як на ній можна добитися хорошого прогрівання посуду. Перемішуючи насіння на сковороді, краще віддати перевагу дерев'яної лопатки, замість металевої.

Тепер вам відомо, як посмажити гарбузове насіння на сковороді, і ви зможете побалувати своїх близьких або гостей незвичним ласощами. Погризти ці насіння можна просто так або в якості перекусу, так як вони досить калорійні. Також можна додати в кашу, тушковані овочі, салати зі свіжих овочів, прикрасити ними бутерброди. Приємного апетиту! Автор: Наталя Макарова 17 Листопада, 2018

Полный текст  →

Источник: radioera.com.ua.


URL сайта: http://1001watch.com.ua/

URL новости: http://1001watch.com.ua/news/13935/

Copyright © 2024 1001watch.com.ua. При использовании материалов сайта, пожалуйста ставтье прямую ссылку на наш сайт.