- 1001watch.com.ua - http://1001watch.com.ua/ -

Стейк Солсбері: склад, інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування

Опубликованно 6 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2018, в 21:05 в разделе Еда и напитки | Нет комментариев.

stemcell

Надзвичайна легкість кулінарного буття - стейк Солсбері - готується з яловичого фаршу. Це не одна з варіацій класичного блюда. Назване страва - це не смачний шматок м'яса середньої прожарки. Це його імітація, яка готується з крупнопорубленого м'яса. Тим не менш, стейк Солсбері теж є традиційним блюдом Сполучених Штатів, яке названо в честь одного з його регіонів.

Як з'явилося це блюдо?

Історія появи стейка Солсбері відома багатьом. Традиційне блюдо Сполучених Штатів Америки має свій аналог в європейській кухні - класичний стейк для гамбургерів. Так як же з'явився на американських, а тепер уже і на вітчизняних столах стейк з яловичого фаршу?

Є думка, що його рецепт був розроблений американським доктором-вченим, який був затятим прихильником великого вмісту білків у щоденному раціоні. Ви вже здогадалися, що за прізвище було у нього? Все правильно - Salisbury. Так ось доктор чудово розумів, що високоякісне м'ясо доступно не кожному американцеві, тому він придумав більш дешевий рецепт страви, в якому міститься достатня кількість білка - стейк з рубленого яловичого м'яса.

Блюдо стало популярним відразу. А все завдяки простоті і доступності приготування. Головне правило - яловичого м'яса в рецепті стейка Солсбері повинно бути не менше 75 %.

Традиції приготування

Як вже було сказано, яловичини у фарші повинна бути більша частина. Крім неї може бути свинина. До речі, це поєднання дуже вдало - яловичина володіє ніжним ароматом, а свинина поліпшує текстуру фаршу, надаючи їй м'якість і легкість.

В принципі, будь-яка господиня, яка буде готувати Salisbury Steak, зверне увагу, що рецепт страви дуже схожий на традиційно російські котлети. У Сполучених Штатах сюди для додання пікантного аромату і смаку додають панад, який робить котлети трохи більш соковитими. Ви знаєте, що таке панад? Ні, це не волосся єдинорога з п'ятої пасма хвоста, яку вдень з вогнем не знайдеш. Це звична нам кашка з грудочок білого хліба, розмочених в молоці. Та й всі інші інгредієнти звичні - курячі яйця, сіль, перець, а також прянощі і спеції, які додаються за смаком.

Необхідні інгредієнти

Щоб приготувати шість стейків, необхідно мати наступні інгредієнти: приблизно 100 грамів білого тостового хліба без скоринки; близько 80 мл молока; чайну ложку кукурудзяного крохмалю; трохи більше 300 грамів курячого бульйону; 700 г рубаної яловичини (добре, якщо вона буде з жировими прожилками). 200 грамів рубаної свинини. 2 яєчних жовтка. чайну ложку сухого лука (для аромату). таку ж кількість сушеного часнику. грамів 300 нарізаних печериць (можна свіжі а можна заморожені). чайну ложку вершкового масла. олія, оцет яблучний і вустерський соус.

Компоненти приготовані. Тепер можна приступити до замішування фаршу для стейка Солсбері, фото якого красномовно свідчить, наскільки апетитно виглядає це блюдо.

Покроковий рецепт приготування фаршу В першу чергу, необхідно білий хліб замочити в молоці і гарненько розім'яти його руками так, щоб не залишилося сухих крихт. Остиглий курячий бульйон змішати з чайною ложкою крохмалю і відставити у бік. В окремій великій мисці з'єднати перемелене м'ясо, курячі жовтки, сухий часник і цибулю, спеції. Потім додати розм'якшений м'якуш білого хліба і гарненько перемішати фарш руками, час від часу ляскаючи його і збиваючи. Тепер потрібно розділити масу на 6-7 рівних шматочків і сформувати з них кульки, гарненько прокатати їх в руках, распластать і надати форму стейка. Потім викласти в порційні шматки на силіконовий килимок або пергаментний папір. Пальцями зробити багато невеликих заглиблень на кожному стейку (це не дасть м'яса розбухнути при смаженні).

Подальші маніпуляції Розігріти на сковороді з товстим дном соняшникову олію, викласти в неї стейки отворами вгору і відразу ж зменшити вогонь. Смажити м'ясо необхідно до тих пір, поки воно не підрум'яниться з обох сторін (приблизно за 6-8 хвилин на кожен бік). Як тільки вони покриються апетитною скоринкою, зняти з вогню, загорнути кожен з них у фольгу і викласти на тарілку. Сковороду з вогню не прибирати, додати туди ще трохи олії і викласти нарізані гриби. Як тільки з них випарується вся рідина, додати цибулю і продовжувати смажити, поки він не придбає золотавий відтінок. Додати ложку томатного соусу, суміш курячого бульйону і крохмалю - все ретельно перемішати. Не знімаючи сковороду з вогню, додати вустерський соус, перець і сіль. Зробити вогонь трохи менше і додати вершкове масло. Відкалібрувати смак соусу за допомогою яблучного оцту. Тепер можна повернути м'ясо в сковороду і разом з пікантним соусом, довести до кипіння.

Американські стандарти якості

Як вже було сказано, рецепт Salisbury Steak був придуманий у Сполучених Штатах. Відповідно, там же і були розроблені стандарти якості. Так, стейк повинен містити не менше 65 % натурального м'яса, з яких лише 25 % може бути свининою. Можна використовувати також м'ясні субпродукти, крім яловичого серця.

Продуктів, що збільшують обсяг готової продукції (крохмалю, панірувальних сухарів, борошна, вівсяних пластівців і білого хліба), має бути не більше 12 %. Все інше - це приправи, вершки, овочі і гриби.

Примітно, що американська їжа знайшла своє відображення в популярній культурі. Так, стейк Солсбері в Fallout - це об'єкт харчування комп'ютерної гри, який використовується в якості джерела енергії.

Як подають стейк з фаршу в інших країнах

Hanbagu - це той же Солсбері, тільки з японським акцентом. Його готують з додаванням дрібно нарізаного лука, яйцем і сухарями. Зрозуміло, тут багато спецій і прянощів. Та й більш пікантний соус і незвичайний. У деяких японських ресторанах подають стейк з яловичого фаршу з сиром, італійським соусом і японським каррі.

На Гаваях подають щось подібне японської котлеті для бургерів. Якщо в Росії Солсбері подають з картопляним пюре, то на Гаваях стейку акомпанують свіжі овочі та зелень, рис або макарони. Американський стейк на британський лад

Яйце пашот на стейку - це гармонійний тандем з двох страв, які необхідно правильно приготувати. Як робити Солсбері, ви вже знаєте. До речі, саме цей рецепт ідеально підходить для страви, яке буде описано далі.

Але як помістити всередину яйце, яке при розрізуванні повинно витікати прямо на ароматне м'ясо? До речі, для цієї страви ідеальним гарніром стануть свіжі овочі та зелень. Не варто перебивати смак стейка відварною картоплею або макаронами.

Отже, для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти: 4 курячих яйця; заздалегідь приготований фарш для стейків (рецепт знайдете трохи вище); бутон гвоздики; щіпка коріандру; таку ж кількість чорного меленого і запашного перцю; 1 кардамон; щіпка фенхелю; лавровий лист; бальзамічний оцет; рослинна олія; сіль і бадьян.

Процес буде виглядати так: В першу чергу, необхідно приготувати фарш і надати йому форму стейка. У ступці перемолоти всі спеції і акуратно обваляти кожну котлету, після чого обсмажити на сковороді до утворення рум'яної скоринки. М'ясо загорнути у фольгу і відкласти на деякий час. Фольга потрібна для того, щоб м'ясні стейки залишалися гарячими.

Тепер можна зайнятися яйцями: Для цього необхідно закип'ятити в глибокій каструлі воду і трохи присолити. Яйця (по одній штучці) акуратно вбити в чашечку, не пошкоджуючи жовток. Як тільки на поверхні з'являться великі бульбашки, зменшити вогонь і за допомогою металевої ложки зробити вир. В цю воронку потрібно акуратно влити яйце. Так, щоб білок повністю покрив жовток. Якщо у вас немає часу або просто не виходить так зробити, можна просто відварити яйця до стану напівготовності.

Тепер залишається тільки викласти на тарілку стейк Солсбері (без фольги, зрозуміло), поруч - жменя свіжих овочів та зелень, а зверху - яйце пашот, яке потрібно проколоти, щоб жовток випливав на апетитну м'ясну скоринку. Овочі перед подачею бажано скропити оливковою олією і приправити ароматними французькими травами. Автор: Юлія Андріївна 8 Серпня, 2018

Полный текст  →

Источник: radioera.com.ua.


URL сайта: http://1001watch.com.ua/

URL новости: http://1001watch.com.ua/news/13007/

Copyright © 2024 1001watch.com.ua. При использовании материалов сайта, пожалуйста ставтье прямую ссылку на наш сайт.