- 1001watch.com.ua - http://1001watch.com.ua/ -

Імбирні пряники - майстер-клас, особливості приготування та відгуки

Опубликованно 6 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2018, в 02:20 в разделе Еда и напитки | Нет комментариев.

stemcell

Випічка імбирних пряників у багатьох країнах є щорічною традицією. Існує багато різних рецептів цього ласощі, і кожен з них включає в себе прикраса готових виробів глазур'ю. Незалежно від того, робляться складні фігурки з художнім розписом або просто кругляшки з солодким хрустким покриттям, процес підготовки компонентів ідентичний. У цій статті представлений майстер-клас за рецептом імбирних пряників з покроковими підказками.

Класичний фігурний варіант

Духмяна випічка в поєднанні з солодкою глазур'ю є відмінною комбінацією. Такі пряники виходять дуже м'якими і ніжними, і при цьому добре зберігаються в герметичному контейнері протягом тижня. Таким чином, ви можете приготувати велику партію, щоб зробити солодкі подарунки родичам і друзям. Простий майстер-клас з імбирним пряникам представлений нижче.

Наступний рецепт дозволяє випекти близько двадцяти великих пряників або тридцяти середніх. Оскільки борошно не додається під час прокатки, обрізки тесту можна прокатувати і розрізати стільки разів, скільки необхідно. Зберігайте готові вироби в широкому неглибокому повітронепроникному контейнері або на деку з листом пергаменту. Якщо ви хочете розташувати пряники в декілька шарів, перекладіть їх вощеного папером. Але все ж краще спожити їх протягом одного тижня.

Майстер-клас з імбирним пряникам починається з приготування тіста. Його потрібно зробити з наступних компонентів: 3 склянки універсальної борошна; 3/4 склянки щільно упакованого темно-коричневого цукру; 1 столова ложка кориці; 1 столова ложка меленого імбиру; половина чайної ложки меленої гвоздики; половина чайної ложки солі; 3/4 чайної ложки харчової соди; 12 столових ложок несолоного вершкового масла, злегка пом'якшеного; 3/4 склянки неочищеної меляси; 2 столові ложки молока.

Як тільки всі ці складові є в наявності, виміряні і відкладені, можна приступати до подальшого приготування. Готуємо тісто для імбирних розписних пряників

При використанні кухонного комбайна вам слід виконати наступні дії. Змішайте в чаші агрегату борошно, цукор, корицю, імбир, гвоздику, сіль і харчову соду, поки вони не об'єднаються, близько 10 секунд. Розкидайте масляні шматочки над борошняної сумішшю і збивайте, поки маса не стане майже однорідною, приблизно 15 секунд. У процесі перемішування поступово додавайте мелясу і молоко. Це необхідно робити, поки тісто не буде рівномірно вологим і не утворює м'який кульку.

Цей майстер-клас з імбирним пряникам також допускає використання ручного міксера замість кухонного комбайна. В такому випадку тісто готується так. У глибокій мисці за допомогою лопаток об'єднайте сухі компоненти на низькій швидкості протягом тридцяти секунд. Зупиніть потім міксер і додайте шматочки масла. Продовжуйте змішування на маленькій швидкості ще півтори хвилини.

Зменшіть швидкість обертів до мінімуму і поступово додайте мелясу і молоко. Продовжуйте замішувати тісто, поки воно не стане гладким. Збільшіть швидкість збивання до середньої і перемішайте все до повного поєднання (близько 10 секунд). Як розкачувати тісто?

Покладіть отриману масу на робочу поверхню і розділіть навпіл. Працюючи з однією порцією тесту за один раз, скрутіть його рулон товщиною від 5 до 8 мм, розташовуючи її між двома великими листами пергаментного паперу. Прямо в папері покладіть його на плоский деко і поставте в морозильник до твердості на 20-25 хвилин. Як виконується випічка?

Відрегулюйте стелажі духовки посередині один над одним і прогрійте її до 190 градусів. Вистеліть два дека пергаментним папером. Видаліть один лист тіста з морозильної камери і покладіть на робочу поверхню. Зніміть верхній аркуш паперу і переверніть тісто, потім зніміть другий лист.

Майстер-клас з імбирним пряникам триває так. Візьміть різаки фігурні для печива і вирізуйте з пласта тесту потрібні вам заготовки. Викладайте готові фігури на деко, залишаючи між ними відстань не менше трьох сантиметрів.

Повторюйте такі ж дії з рештою тестом до повного заповнення листів. Випікайте вироби, поки вони не почнуть твердо тримати форму, але при цьому залишаться м'якими посередині. Це зазвичай займає від 8 до 11 хвилин. Потім дістаньте їх з духовки і переверніть їх. Залиште пряники на деках на дві хвилини, потім видаліть їх з нього великою металевою лопаткою на дротяну стійку. Охолодіть заготовки до кімнатної температури.

Зберіть всі залишилися обривки тесту. Повторіть прокатку, різання і випічку, поки не використовуєте весь обсяг.

Як прикрасити приготовлені вироби?

Майстер-клас з імбирним пряникам з глазур'ю включає в себе наступні дії. Потрібно остудити всі готові вироби, а потім почати їх прикрашати. Розкладіть їх на пергаментним папері. Поки вони остигають і підсихають, вам слід приготувати глазур. Для цього вам будуть потрібні наступні інгредієнти.

Для прикраси: 1 склянка цукрової пудри; половина чайної ложки ванільного екстракту або іншого ароматизатора; 2-2,5 столові ложки молока або води; харчовий барвник (за бажанням).

Для покриття: 1 склянка цукрової пудри; половина чайної ложки ванільного або іншого екстракту; 2,5-3 столові ложки молока або води; харчовий барвник (за бажанням). Як готується таке покриття?

Рецепт імбирних пряників для дітей передбачає використання різнобарвною глазурі. Тому застосування барвників не обов'язково, але бажано.

Підготуйте глазур для прикраси. Змішайте цукрову пудру, ваніль і 2 столові ложки молока або води з допомогою ложки або виделки. Суміш повинна вийти досить густий, але достатньо в'язкою, щоб можна було її перелити. Додайте барвник, якщо ви хочете його використовувати.

Перенесіть отриману масу в кулінарний шприц або у пляшку з маленьким отвором у кришці. Швидше за все, вам знадобиться для цього пластикова воронка. Оскільки підготовлена маса буде густий, вам доведеться стискати пляшку або шприц, щоб полегшити наповнення. Якщо глазур взагалі не буде витікати, додайте більше молока або води по одній чайній ложці за один раз, досягнувши потрібної консистенції.

Потім підготуйте покриття. Змішайте цукрову пудру, ваніль і дві з половиною ложки молока або води, використовуючи вилку. Ця глазур повинна бути досить густий, але більш текучої, ніж перша. Пам'ятайте, що ви повинні наносити її на пряники без проблем. При бажанні додайте в підготовлену масу барвник. Також помістіть готову глазур в кулінарний шприц, пляшечку або пакет з отвором в куточку.

Приготуйте стільки партій глазурі, скільки необхідно для прикраси ваших пряників.

Як наносити глазур?

Наступний крок майстер-класу по прикрасі імбирних пряників виглядає так. Нанесіть по краях кожного виробу більш густий шар глазурі, точно повторюючи його контури.

Тримайте пляшку або шприц вертикально, а кінчик трохи вище пряника. Акуратно стисніть і дійте з постійним тиском, щоб кордон був однакової ширини. Уявіть собі, що ви малюєте контурну лінію олівцем або маркером. При бажанні ви можете малювати і всередині пряника. Наприклад, якщо ваші вироби приготовані у формі чоловічків, ви можете зобразити риси обличчя і предмети одягу.

Дозвольте отриманому малюнку злегка висохнути. Глазур по контуру не повинна бути повністю сухий, але для виконання наступного кроку (нанесення покриття), вона повинна бути щільною на дотик. Налийте всередину намальованих кордонів покриває глазур. Використовуючи пляшку або шприц, почніть заповнювати підготовленою масою внутрішню частину пряника. Використовуйте кінчик шприца або гострий куточок пакета, щоб підштовхнути глазур до кутів і до країв. Майстер-клас з розпису імбирних пряників також включає в себе наступну рекомендацію. Бажано використовувати тонкі кондитерські кисті, що дозволить отримати більш рівний шар.

Що робити далі?

Залиште пряники висихати. Просто розкладіть їх на папері і не чіпайте протягом 24 годин, щоб глазур могла повністю застигнути. В залежності від її товщини, це може зайняти і більше часу. Коли глазур буде повністю готова, поверхню домашніх імбирних пряників буде повністю гладкою, сухою і стійкою до дотиків.

Після сушіння ви можете скласти готові вироби між листами пергаментного паперу в повітронепроникному контейнері і зберігати при кімнатній температурі. Що ще корисно запам'ятати?

Приготовлена глазур може зберігатися протягом декількох днів в пляшечці або кулінарному шприці (або пакеті). Краще зберігати невикористану масу в холодильнику і потім дати їй нагрітися до кімнатної температури перед використанням.

Оскільки висохла сильніше глазур краще тримається, ви можете розтягти кулінарний декор протягом дня або декількох діб. Наприклад, спочатку зробити контурні візерунки і залишити пряники до наступного дня, потім приступити до їх решті розпису.

Крім того, ви можете приготувати глазур з мармуровим ефектом. Для цього налийте приготовану масу на пряники, потім нанесіть у вигляді точок або ліній покриття з контрастним кольором. Розповсюдьте і злегка змішайте два види глазурі за допомогою зубочистки. Коли ця суміш застигне, вона буде схожою на мармур. Автор: Elena_Ladypain 16 Серпня, 2018

Полный текст  →

Источник: radioera.com.ua.


URL сайта: http://1001watch.com.ua/

URL новости: http://1001watch.com.ua/news/12453/

Copyright © 2024 1001watch.com.ua. При использовании материалов сайта, пожалуйста ставтье прямую ссылку на наш сайт.