- 1001watch.com.ua - http://1001watch.com.ua/ -

Кесадия з куркою: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування

Опубликованно 12 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2018, в 09:09 в разделе Еда и напитки | Нет комментариев.

stemcell

Любителям гострого і неповторних феєрверків смаку варто спробувати страви мексиканської кухні один раз, і буде неможливо зупинитися. Сама країна представляє з себе неповторну суміш культури і особливого ритму життя, які виражаються в простих щоденних справах, у тому числі і в прийомі їжі.

Одне з найпопулярніших страв у всьому світі - кесаділья або кесадия. Основні інгредієнти для цієї страви - це тортилья, мексиканська пшенична або кукурудзяна тонка коржик з сиром та іншими наповнювачами. Покласти в коржик можна все, що завгодно, однак традиційні мексиканські рецепти набагато цікавіше. Наприклад, кесадия з куркою і пікантною томатною пастою або з сиром і квітами цукіні (дуже незвично для звичного смакового сприйняття, але обов'язково варто спробувати).

Що таке кесадия

Це дуже просте блюдо, яке в Мексиці традиційно вживається в їжу в якості закуски або ж як окрему страву, вхоящее в повноцінний обід. Його простота зумовлює широку популярність не тільки в Мексиці, але і у всьому світі. Існує безліч способів приготувати кесадию. У цій статті розглянемо рецепт кесадии з куркою і фото апетитною закуски, її класичний варіант, а також можливі варіації закуски між двох окремих тортилий. Все про кесадии

Щоб приготувати це просте блюдо мексиканської кухні, можна використовувати інгредієнти з вашого магазину або ті, які знайдуться вдома, а можна підшукати справжні мексиканські страви. Для приготування кесадии використовуються кукурудзяні або пшеничні коржі, різноманітні наповнювачі, частіше всього включають у себе курку, квасоля і сир.

Найпростіший і найпоширеніший рецепт - це кесадия з куркою і сиром. Для цього тортилья складається навпіл, наповнюється сиром, дрібно порізаним вареним курячим м'ясом в томатному соусі, після чого відправляється на гарячу сковороду без масла. Страву, до того ж, дуже швидко готується. Варто тільки дочекатися моменту, коли розплавиться сир. Саме в цей час ви можете бути впевнені, що і інші складові начинки досягли досить високої температури.

Існує кесадия з куркою, яку не складають навпіл, однак вона готується набагато рідше. Замість класичного варіанту використовуються дві тортильї, між якими знаходиться начинка. При готовності страву розрізають на скибочки, як піцу або пиріг, і подають до столу з гарнірами і салатами. Такий тип кесадии називається синкронисада, з іспанської sincronizada.

Синкронисада також допускає набагато більшу кількість продуктів усередині, так як це не впливає на складність її вживання в їжу, як для класичного варіанту з одного тортильєю. Синкронисаду можна змастити кремом з квасолі, додати овочі, м'ясо і сир, який з'єднає між собою всю начинку. Що ще додати

У традиційних варіантах кесадию додають тільки сир, однак існує неймовірна кількість варіацій з додаванням м'яса, пряної сосиски чорісо, різноманітних овочів, грибів і картоплі. До страви як гарнір подаються всілякі соуси і салати. Найбільш популярним в світі є соус гуакамоле з авокадо, який додається прямо в кесадию. Крім того, основні добавки до класичної кесадии - це овочеві салати, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, різноманітні сальси, коріандр або чилі в порошку.

Гуакамоле вважається однією з найважливіших добавок до кесадиям і іншим стравам, якщо вони досить гострі, оскільки даний соус гасить пікантну складову, знімаючи можливе подразнення шлунку.

Як приготувати синкронисаду

З інгредієнтів знадобляться дві великі тортильї, курячі грудки, червона консервована квасоля, кукурудза, болгарський перець і твердий жовтий сир.

Синкронисада - не найактуальніше на сьогодні блюдо в Мексиці, проте в усьому світі воно користується величезною популярністю із-за своєї простоти і можливості поділити його на велику компанію. Все дуже просто, потрібно підготувати начинку, додати рівномірний шар сиру, наповнити іншими інгредієнтами нижню тортилью і прикрити її другим коржем. Після цього потрібно запекти майже готову синкронисаду до повного розплавлення сиру.

Кесадия з куркою. Рецепт з фото

У приготуванні різноманітних страв міжнародної кухні у господинь найчастіше виникає питання, а чи справді вони готують справжнє національне блюдо, або ж піддалися новомодному винаходу з Заходу? Так, так і ще раз так!

Справжня мексиканська кесадия з куркою - це досить відоме блюдо в Мексиці. Нарівні з супчиками посолі, такос і тортас - це одне з найбільш часто замовляються страв. Наприклад, на місцевих рыночках, де вранці збираються відразу трьома або чотирма поколіннями мексиканські сім'ї, ви найчастіше почуєте замовлення кесадии з усіма видами квасолі, грибів, курки і обов'язково сиру.

Тому все ви робите правильно, вирішивши приготувати для своєї родини або гостей страва, що об'єднує людей за столом. Для приготування кесадии з куркою вам знадобляться такі інгредієнти. Тортилії або тортильини (маленькі коржики, які потрібно скласти навпіл при приготуванні). Сир, який вам до смаку. У Мексиці використовується вершкового смаку оахака, який при розплавлюванні тягнеться і надає страві особливого смаку. За всіма характеристиками цей сир схожий на несолоний сулугуні в косичку. Куряче філе, яке потрібно попередньо відварити або дрібно нарізати і підсмажити. Томатна паста. Сіль, перець за смаком.

Тортилья наповнюється сиром і дрібно нарізаним курячим філе в томатній пасті, після чого складається навпіл і підсмажується без олії з двох боків до повного розплавлення сиру. Про сир

Справжнім делікатесом є цей білий напівтвердий сир родом з Мексиканського штату Оахака. Рецепт домашнього сиру від домініканських ченців дуже полюбився місцевим жителям. Його стали виготовляти повсюдно, проте незабаром замінили на молоко коров'яче, що було більш доступно. Процес приготування сиру дуже цікавий і складний, що надає кінцевому продукту ряд особливостей, які не тільки надають йому особливий смак і м'якість, але і знижують температуру його плавлення. Приготування сиру включає в себе фазу з розтягуванням сиру на довгі стрічки і сплетіння його в своєрідні клубки.

Якщо вам вдасться знайти цей сир у Росії, вам гарантований натуральний смак тієї самої мексиканської кесадии, яка так полюбилася гурманам у всьому світі. Про калорійності

Напевно крім смаку вас цікавить і те, наскільки корисним буде ласощі, яке ви подаєте до столу. Користь страви вимірюється не тільки його низькою калорійністю, хоч і це теж досить важливо. У середньому будь кесадия з куркою, беручи до уваги її складу, відрізняється високим рівнем жирів і вуглеводів при відносно низькій калорійності. Одна кесадия містить приблизно 230 ккал, тому чудово підійде в якості частини повноцінного сніданку або обіду. Калорійність кесадии з куркою не перевищує 11 % від денної норми. Автор: Ольга Воскресенська 3 Вересня, 2018

Полный текст  →

Источник: radioera.com.ua.


URL сайта: http://1001watch.com.ua/

URL новости: http://1001watch.com.ua/news/12055/

Copyright © 2024 1001watch.com.ua. При использовании материалов сайта, пожалуйста ставтье прямую ссылку на наш сайт.