- 1001watch.com.ua - http://1001watch.com.ua/ -

Готуємо ніжне м'ясо по-французьки без майонезу

Опубликованно 8 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2018, в 19:45 в разделе Еда и напитки | Нет комментариев.

stemcell

Хоч ми і не французи, а ось м'ясо по-французьки дуже вже міцно засіло в меню середньостатистичної сім'ї. Особливо часто його подають в якості святкової страви. Чи є щось спільне у Французької держави і такого популярного в росіян страви? Виявляється, є, і дуже багато. Розберемося в цьому питанні. Чому по-французьки?

Ця страва являє собою запіканку, в якій викладається шарами м'ясо (частіше свинина або курка), цибуля, картопля, помідори і сир. Виявляється, ця смакота прийшла в Росію ще в XVIII столітті. Тоді у якогось графа Орлова, наближеного до Миколи Першого, працював французький кулінар, який і ввів це блюдо в меню. Правда, спочатку в рецепті використовувалася телятина і гриби, а в якості соусу — бешамель. Але в радянський час ці інгредієнти опустили, замінивши м'ясо дешевим аналогом, а соус звичним і доступним майонезом.

Благо, у наш час купити продукти не проблема, тому розповімо вам рецепт м'яса по-французьки без майонезу.

Що знадобиться

Приблизно на десять порцій цієї смачної запіканки потрібно: Кілограм свинини або курки. Дві великі цибулини. П'ять великих картоплин. Триста грамів сиру. Два великих помідора. Гірчиця. Сметана. Приправи.

М'ясо по-французьки без майонезу виходить ніжним і менш жирним. В якості соусу використовуємо сметану і гірчицю. Приступаємо до готування

М'ясо по-французьки без майонезу готується досить просто. Головне викладати інгредієнти шарами.

Для початку потрібно як слід відбити м'ясо, після чого змастити його приправами. На деко кладемо папір для запікання. Відбивні викладаємо щільно один до одного, щоб м'ясо стало «твердої» основою запіканки. Змащуємо м'ясний пласт гірчицею і сметаною.

Обсмажуємо цибулю півкільцями до появи золотистого відтінку і викладаємо його наступним шаром запіканки. Картоплю ріжемо тонкими кружечками і покриваємо ним страву. Деякі господині заздалегідь відварюють картоплю, щоб та напевно пропеклась. З тією ж метою її іноді викладають першим шаром. Тут вже все залежить від вашої духовки, самих коренеплодів і бачення страви.

Знову промазуємо верхній шар сметаною, змішаною з часником, устеляємо всі тонкими кружечками помідорів і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі не менше 150 градусів.

Коли страва вже майже готове, посипаємо його щільним шаром сиру і знову відправляємо в духовку хвилин на десять. За цей час сир не тільки встигне розтанути, але і запечеться до стану коричневої скоринки – гратина.

Ось і все – м'ясо по-французьки без майонезу готово! Можна подавати до столу.

Класичний варіант

Якщо ви зібралися запікати м'ясо по-французьки без майонезу в духовці, варто скористатися класичним рецептом.

Відмінностей багато: За основу страви візьміть телятину. Цибулю необхідно обсмажувати з грибами. Шари не промащують сметаною, а лише солять і посипають перцем. Помідори не використовують. Запіканку заливають соусом бешамель.

Для приготування базового соусу знадобляться: двадцять грамів свіжого вершкового масла; двадцять п'ять грамів пшеничного борошна; 400 мл жирного молока; сіль; мелений мускатний горіх.

Молоко потрібно довести майже до кипіння, але не кип'ятити. Окремо розтопити на слабкому вогні масло, куди поступово всипати борошно і почати без зупинки помішувати, щоб вона набула золотистий відтінок. Після цього в суміш тонким струменем вводимо молоко, не перестаючи інтенсивно помішувати. Це робиться для того, щоб не було грудочок і соус рівномірно загус. Додаємо сіль і мускатний горіх, продовжуємо заважати ще пару хвилин і вимикаємо. Отриманим соусом заливаємо запіканку і відправляємо в духовку. Посипаємо блюдо сиром за десять хвилин до повної готовності.

Як бачите, рецепт м'яса по-французьки без майонезу досить простий. Блюдо виходить апетитним і ситним. Його зручно подавати до святкового столу. Автор: Володимир Мырзак 8 Серпня, 2018

Полный текст  →

Источник: radioera.com.ua.


URL сайта: http://1001watch.com.ua/

URL новости: http://1001watch.com.ua/news/11331/

Copyright © 2024 1001watch.com.ua. При использовании материалов сайта, пожалуйста ставтье прямую ссылку на наш сайт.