Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Що можна зробити з гарбуза? Прості і смачні страви


Опубликованно 20.05.2018 12:51

Що можна зробити з гарбуза? Прості і смачні страви

Гарбуз – це чудовий овоч, з якого можна приготувати дуже багато неймовірно смачних страв. До того ж вона дуже корисна. Її можна запікати, варити, тушкувати і т. д. В нашій статті ми хочемо поговорити про те, що можна зробити з гарбуза. На жаль, не всі знають про те, скільки всього можна приготувати зі звичайної овоча, який у нас росте в достатку. Страви з гарбуза

Здавна в наших краях вирощували такий овоч, як гарбуз. Причому використовували її для приготування їжі представники різних станів. Звичайно, за всю історію змінювалися уподобання людей, а значить і рецепти приготування страв з цього овоча. У нашій статті ми хочемо розповісти про те, що можна зробити з гарбуза. Адже далеко не всі господині мають у своєму арсеналі хороші рецепти, що дозволяють приготувати смачну страву. Всілякі супи, запіканки, оладки, каші, салати, випічка, різотто, варення, десерти – це далеко не весь список того, що можна приготувати з гарбуза. Наша добірка найбільш вдалих рецептів дозволить урізноманітнити щоденний раціон страв на вашому столі. Корисні властивості гарбуза

Гарбуз сміливо можна віднести до дієтичних продуктів. До того ж вона незамінна для тих людей, які ведуть боротьбу із зайвою вагою. Вважається, що регулярне вживання чудового овочу сприяє омолодженню організму, регенерації клітин шкіри і підтримання прекрасного настрою.

Гарбуз активно застосовують у дитячому і дієтичному харчуванні, оскільки вона прекрасно засвоюється організмом. Овоч містить велику кількість заліза, вітамінів Е і А, а також інших корисних речовин. Запечена з овочами гарбуз

На жаль, в даний час далеко не кожна господиня знає, що можна зробити з гарбуза. А от у деяких країнах вживання цього овоча дуже популярно. З нього готують практично що завгодно. Така любов до гарбузі не в останню чергу пов'язана з її корисними властивостями.

Вчасно роздуми над тим, що можна зробити з гарбуза, перше, що приходить на розум – це запекти її в духовці. Дійсно, така форма приготування найбільш корисна. Запечений гарбуз показана навіть тим людям, які мають захворювання ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Запечена з овочами гарбуз є прекрасним блюдом, яке можна подати, наприклад, в якості легкого вечері.

Інгредієнти: гарбуз (480 м); картопля (480 м); дві моркви; чотири салатного перцю; дві цибулини; часник; олія рослинна; перець; сіль.

Гарбуз і картоплю очищаємо і нарізаємо скибочками. Перець очищаємо від насіння і розрізаємо вздовж на шість – сім частин. Моркву нарізаємо крупною соломкою, а цибулю можна нашаткувати півкільцями.

Часник можна навіть не очищати, промиваємо його і розрізаємо впоперек. Складаємо всі овочі в глибоку ємність і заливаємо олією. Додаємо сіль, прянощі, перець і перемішуємо інгредієнти. Овочі розкладаємо на деко з пергаментом. Запікаємо страву близько сорока хвилин. Ступінь готовності овочів можна визначити виделкою, вони повинні стати м'якими. Суп з гарбуза

Що можна зробити з гарбузом? Рецепти страв досить різноманітні. Гарбуз – універсальний овоч, з якого можна приготувати як перші страви, гарніри, так і солодкі десерти.

Інгредієнти: овочевий бульйон (650 мл); гарбуз (780 р); рослинна олія; часник; вершки (4 ст. л.), цибулина.

Гарбуз очищаємо і нарізаємо скибочками, видаливши все насіння. Цибулю теж очищаємо і нарізаємо кільцями. У сотейнику обсмажуємо на олії цибулю, а потім додаємо часник. Після додаємо шматочки гарбуза, солимо, кладемо коріандр, наливаємо бульйон і готуємо на слабкому вогні після закипання приблизно двадцять хвилин. Готовий суп відразу подаємо до столу. Також його можна перетворити на пюре за допомогою блендера. Овочеве рагу зі свининою

Продовжуючи розмову про те, що можна зробити з гарбуза, варто згадати про овочевому рагу з м'ясом. Смачне повноцінне блюдо стане одним з улюблених на вашому столі.

Інгредієнти: чотири бульби картоплі; свинина (950 м); бекон (170 г); цибуля; гарбуз (750 г); п'ять томатів (можна брати свіжі, заморожені і консервовані у власному соку); олія рослинна; перець і сіль.

Свинину нарізаємо шматками будь-якої форми, солимо, додаємо перець і будь-які приправи. В даному випадку можна використовувати імбир і мускатний горіх. Інгредієнти перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися. Очищену гарбуз, картоплю і бекон нарізаємо кубиками, а цибулю у вигляді кілець. Часник бажано пропустити через прес.

Для подальшого приготування нам знадобиться глибокий сотейник. Наливаємо в нього масло і на ньому пару хвилин обсмажуємо бекон. Далі виймаємо його, а на тому ж олії підсмажуємо половину м'яса. Те ж саме проробляємо з другою порцією свинини. Обсмажене м'ясо і бекон складаємо в одну посуд.

Далі трохи обсмажуємо в сотейнику (п'ять хвилин) часник і цибулю, додаємо подрібнені помідори. Після посуд вливаємо склянку гарячої рідини. Сюди ж викладаємо м'ясо і бекон. Після того як маса закипить, зменшуємо вогонь і далі тушкуємо компоненти під кришкою не більше десяти хвилин. Тепер залишилося додати гарбуз і картоплю і варити ще півгодини. Паста з гарбузом

Що смачного можна зробити з гарбуза? Любителі макаронів напевно оцінять пасту з гарбузом.

Інгредієнти: середніх розмірів гарбуз; паста будь-якої форми (210 м); 1 ст. л. меду, ? склянки вершків; подрібнений сир (70 г); перець і сіль; мускатний горіх і шавлія.

Гарбуз моєму, видаляємо насіння і обчищаем шкірку. М'якоть нарізаємо на шматки, які посипаємо шавлією і поливаємо медом. Беремо форму застеляємо її пергаментом. Викладаємо в неї гарбуз і відправляємо в духовку. Через п'ятнадцять хвилин ємність необхідно вийняти і перемішати шматочки, відправити запікатися ще п'ятнадцять хвилин.

Поки гарбуз запікається, необхідно відварити пасту. Соус для страви готуємо самостійно. Для цього в сотейник наливаємо вершки і трохи нагріваємо їх, потім додаємо сіль, перець і подрібнений сир, а також спеції і часник. Масу перемішуємо і прогріваємо пару хвилин, після чого відключаємо вогонь. На стіл страву подаємо в порційних тарілках, доповнивши пасту соусом. Пиріг з гарбуза

Що смачного можна зробити з гарбуза? Овоч хороший для приготування випічки. В таких стравах він розкривається зовсім по-іншому і має прекрасний аромат.

Інгредієнти: гарбуз (0,5 кг); по сто грам горіхів і мигдалю; борошно 160 г); масло вершкове (40 г); три яйця; мед або цукор (120 г); цукрова пудра (3 ст. л.); розпушувач; сіль.

Гарбуз промиваємо, очищаємо і видаляємо насіння. Потім м'якоть подрібнюємо на тертці. Горіхи можна дрібно насікти ножем або помолоти. А ось апельсин очистити від шкірки і перемелюємо на соковижималці.

Далі жовтки розтираємо з маслом, медом або цукром (кулінари рекомендують використовувати саме мед). Далі змішуємо апельсиновий сік, гарбуз і горіхи, додаємо збиті білки. Тепер можна поступово всипати борошно, яку заздалегідь необхідно змішати з борошном. Готове тісто виливаємо у форму, попередньо змащену маслом, готуємо пиріг приблизно 45 хвилин. Оладки з гарбуза

Якщо ви зібрали хороший урожай гарбуза, то напевно у вас виникне питання, що можна зробити з гарбузом. Рецепти страв з використанням цього корисного овоча, наведені в нашій статті, допоможуть вам трохи урізноманітнити ваше звичне меню чимось новим і корисним. На жаль, багато хто недооцінює смакові якості гарбуза. Спробувавши одного разу невдало приготоване блюдо, у багатьох залишається негативне ставлення до овочу. А адже на саме справі він неймовірно смачний і корисний.

У деяких країнах гарбуз неймовірно популярна і затребувана. Рецепти з неї можна бачити навіть із сучасних іграх. Багато хто напевно, згадають знамениту гру "Майнкрафт". Ось там якраз і зустрічаються рецепти з цього овоча. Що можна зробити з гарбуза в "Майнкрафте"? Звичайно ж, приготувати пиріг. Смачні гарбузові пироги – чудове ласощі для ласунів.

Ми ж пропонуємо рецепт не менш смачного страви – це оладки з гарбуза. Багато господині готують подібні варіанти з кабачків або яблук. Так от з гарбуза виходять не менш смачні, а в чомусь навіть більш цікаві і оригінальні оладки. Дуже часто малюки не хочуть їсти корисний овоч. Тому мамам доводиться замислюватися над тим, що можна зробити дитині з гарбуза? Оладки – це ідеальний варіант. По-перше, всі діти їх люблять, а по-друге, можливо, юні поціновувачі і не розпробують, що заховано всередині красивого жовтого оладки.

Інгредієнти: гарбуз (380 г); яйце; борошно (140 г); розпушувач; сіль; олія рослинна; цукор (5 ст. л.).

Для приготування страви краще брати солодкі сорти гарбуза. Овоч очищаємо моєму і подрібнюємо на тертці. Але найпростіше це зробити за допомогою комбайна. Якщо у вас такий є, скористайтеся його допомогою. Це значно полегшить вам завдання.

В подрібнену гарбуз кладемо яйце, цукор, розпушувач і ретельно вимішуємо масу. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо ложкою оладки. Обсмажуємо кожен з обох сторін. В результаті у вас вийдуть гарні й солодкі оладки. Подавати на стіл їх можна з медом або зі сметаною.

Існує й інший варіант приготування. Гарбуз проварюють, а потім перетворюють в пюре за допомогою блендера. А потім на його основі замішують тісто. На наш погляд, перший варіант смачніше і цікавіше, але це лише справа смаку. Пряне печиво

Що можна зробити з гарбуза в духовці? Звичайно ж, смачне печиво.

Інгредієнти: яйце; гарбузове пюре (140 г); цукор (120 г); масло вершкове (80 м); щіпка соди; розпушувач; щіпка меленої гвоздики; ванільний цукор; кориця.

Для приготування пряного печива нам знадобиться пюре з гарбуза. Ми вже згадували про те, як його приготувати.

Масло розтираємо з ваніллю і цукром. Додаємо пюре, яйце і добре перемішуємо масу. Заздалегідь змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо їх разом. Додаємо соду, мелену гвоздику і корицю. Отриману суху суміш потихеньку додаємо до масляної маси. Замішуємо тісто. Деко застеляємо пергаментом і ложкою викладаємо на нього тісто. Печінка готуємо близько 20 хвилин. Салат з гарбуза

Розмірковуючи над тим, які страви можна зробити з гарбуза, ми зовсім забули про салати. А між тим з овоча виходить прекрасна дієтична закуска. Таке блюдо оцінять люди, які дотримуються дієт або є прихильниками здорового харчування.

Інгредієнти: гарбуз (280 г); часник; сметана (2 ст. л.); два яйця; перець і сіль.

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, а потім подрібнюємо на тертці. До отриманої маси додаємо натерті варені яйця. У салат можна додати часник, мелений перець і сіль. Заправляємо страву сметаною, нежирним йогуртом або рослинним маслом. Тепер ви знаєте, які страви можна зробити з гарбуза. Рецепти різноманітні, а тому можна говорити про універсальність прекрасного корисного овоча. Використання гарбуза

Абсолютно всі частини гарбуза – шкірка, насіння, м'якоть можна використовувати з користю. Таке широке застосування пов'язано з великою кількістю корисних речовин і мікроелементів в овочі.

Що можна зробити з волокон гарбуза? Виявляється, навіть внутрішня частина овоча, яку ми зазвичай викидаємо, здатна принести користь. Її використовують для розтирань при такому захворюванні, як остеохондроз. Також волокна гарні в якості масок для обличчя, вони мають омолоджуючий ефект. Після застосування шкіра набуває красивий золотистий відтінок.

Волокна також використовують для лікування грибка статті. Їх на ніч прикладають до уражених ділянок. Також волокна ефективні для лікування не сильних опіків, а також як проносний і сечогінний засіб.

А що можна зробити з шкірки гарбуза? Виявляється, навіть шкірка використовується для приготування страв. Звичайно, у нас це не прийнято, а от американці готують з неї печиво, чіпси, заготовляють у вигляді цукатів. Правда, шкірка дуже груба, а тому її необхідно довго варити. Цукати з кірок

Що смачного можна зробити з гарбуза? Рецепти солодощів з кірок овоча досить прості. Правда, з приготуванням цукатів доведеться трохи повозитися.

Інгредієнти: 1 кілограм кірок; стільки ж цукру; 700 мл води.

Кірки спочатку необхідно правильно підготувати. Заливаємо їх сольовим десятивідсотковим розчином на добу. Після зливаємо рідину, ретельно промиваємо кірки в проточній воді і знову вимочуємо. І тільки потім проварюємо до повного відходу солі. Всю рідину виливаємо.

Тепер кірки заливаємо сиропом, приготовленим у співвідношенні кілограм цукру на 700 мл води. Каструлю ставимо на плиту і доводимо масу до кипіння. Після того, як сироп з кірками охолоне, знову його кип'ятимо. Повторюємо операцію п'ять разів. За цей час кірки повинні стати прозорими.

Далі цукати відкидаємо на сито, щоб пішов зайвий сироп. Просушуємо їх в духовці, не закриваючи дверцята. Відразу ж змішуємо цукати з цукром. Ласощі для ласунів готово. Заготовки з гарбуза

Не багато господинь знають, які заготовки можна зробити з гарбуза. Однак овоча можна готувати чудове варення, сухофрукти, повидло, закочені салати і багато іншого.

Дуже хороша в'ялена або сушена гарбуз. Її можна використовувати як звичайні сухофрукти в якості перекусу. Такий десерт набагато корисніше цукерок і чіпсів. До речі, готується сушена гарбуз дуже просто. Для заготівлі знадобиться стиглий овоч. Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками. Після відправляємо заготовки на деко в духовку. При 50 градусах гарбуз буде сохнути п'ять-сім годин. А потім ще дві години необхідно досушувати при 80 градусах.

До речі, варто згадати ще про один варіант заготовки гарбуза. Це заморожування. Заморожування м'якоті в морозилці дозволяє надовго зберегти продукт.

Що можна зробити із замороженої гарбуза? Після розморожування м'якоть можна використовувати для приготування каш, випічки, оладок і багатьох інших страв. А ось для салатів такий овоч вже не придатний. Гарбузове варення з лимонами

Варення з гарбуза і лимона – це справжні ласощі для гурмана. Воно виходить не тільки дуже яскравим, але і ароматним. Незвичайний смак варення напевно підкорить всіх ласунів. До того же корисний десерт ще й сприяє підняттю імунітету, завдяки корисним властивостям овоча.

Гарбуз і лимони завжди присутні в магазинах в зимовий час. Тому не обов'язково готувати десерт у великих кількостях і закочувати в банки. Адже завжди можна приготувати свіжі ласощі.

Інгредієнти: цукор (850 м); гарбуз (950 м); кориця; лимон.

Гарбуз очищаємо і нарізаємо кубиками. Кладемо заготовку в каструлю, засипаємо цукром і перемішуємо. Поверх гарбуза викладаємо лимон, нарізаний тонкими пластинками. Ємність необхідно залишити при кімнатній температурі до повного розчинення цукру. На це може піти кілька годин, а може і більше.

Після того як кристали розчиняться, а гарбуз з лимоном будуть плавати в сиропі, каструлю ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння. А потім на повільному вогні проварюємо варення приблизно п'ятнадцять хвилин. Сироп повинен злегка кипіти і не вирувати. Далі ємність прибираємо з вогню і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Через вісім годин всю процедуру необхідно повторити знову. Таким чином весь алгоритм необхідно виконати до чотирьох разів. Перед останнім підходом у каструлю кладемо паличку кориці. Готове варення можна розкласти по банках і закатати або ж відправити в холодильник. Таке ласощі довго не простоїть, оскільки його дуже люблять діти.

Також смачним виходить варення, в яку додають апельсини. Замість післямови

Гарбуз – чудовий корисний овоч, з якого можна приготувати багато смачних страв. Дуже важливо, що гарбуз доступна в свіжому вигляді практично всю зиму. А це дає можливість заповнювати нестачу вітамінів і мікроелементів настільки потрібних нашому організму. Не варто забувати і про заморожування м'якоті овоча. Таке зберігання дозволяє максимально зберегти всі корисні речовини. А сама гарбуз надалі цілком придатна для приготування смачних страв.


banner14

Категория: Еда и напитки

Що можна зробити з гарбуза? Прості і смачні страви


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.