Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Які потрібні інгредієнти для зимового салату?


Опубликованно 14.05.2018 11:30

Які потрібні інгредієнти для зимового салату?

Це тільки в країнах Європи та Америки редис з'являється тоді, коли відкриваються магазини. У нас цей овоч «починається» лише наприкінці весни. Але ця обставина аж ніяк не привід відмовлятися в «не сезон» від смачних вітамінних салатів. Під рукою завжди знайдеться кілька компонентів, які можна вжити для приготування поживною та корисною закуски. У даній статті ми розглянемо, які інгредієнти потрібні для зимового салату. Але спочатку трохи теорії.

Всякий салат, за канонами кулінарного мистецтва, повинен складатися з трьох частин. Перша – вітамінна, а заодно освіжаюча нота. Без неї салат буде холодним другим блюдом. Інша частина – поживна. У літніх легких салатиках її може і не бути. Але в зимових вона обов'язкова. І, нарешті, третя складова салатів – це соус, заправка або дресинг. А тепер розглянемо все це на прикладі класичних російських страв, які прийнято готувати взимку.

Олів'є

Для багатьох людей Новий рік асоціюється з запахом ялинової хвої, пухирцями шампанського, різдвяної мішурою. Але для російської людини це, насамперед, салат олів'є. Без нього неможливо святкування Нового року. І господині роблять його в таких кількостях, щоб розтягнути до Різдва – цілий тазик. Але мало хто знає, що інгредієнти зимового салату олів'є по кишені не кожному. Якщо вірити кухонної книзі, яка вийшла в 1897 році (авторства Палажки Александрової), то прославила Росію закуска французького кухаря включає наступні продукти. М'ясо рябчика, ракові шийки і прозорий бульйон з телячої голови (ланспік) служили поживною частиною. Із зимових овочів до складу входив відварну картоплю і солоні огірки. Але для свіжості в справжній олів'є додавалися каперси, салатні листя і оливки. Чи Не правда, дуже дорогий виходить закуска?

Післяреволюційні метаморфози класичного олів'є

На жаль, радянська людина, який ось-ось повинен був зажити щасливо при комунізмі, і в очі не бачив ні рябчиків, ні каперсів, ні ланспика і ракових шийок. Однак відчайдушні домогосподарки не збиралися просто так здаватися. У хід пішли різні «заступники» дорогих інгредієнтів для зимового салату олів'є. Рябчиков замінили куркою або відварним язиком, а коли соціалізм вступив у фазу «розвинутого», – вареною ковбасою. Замість ракових шийок пролетарська кулінарна фантазія ввела в рецептуру варені круто яйця. Каперси з оливками були замінені відвареної морквою, цибулею і консервованим горошком. Ну а салатні листя зникли самі собою, як непотрібне буржуазне прикраса. Таким чином, з старого класичного рецепту Революцію 1917 року і наступні за нею події «пережили» тільки картоплю і огірки. Класичний «Зимовий» салат: інгредієнти

Однак, закуска, незважаючи на те, що з її складу геть прибрали всі делікатеси, вийшла відмінною на смак. До речі, саме цей «пролетарський» салат отримав популярність за кордоном, і тепер подається у всьому світі під назвою «Русский». Насыщающим компонентом там виступає варена ковбаса. Але в самій Росії думки щодо салату розділилися. Люди, знайомі зі славним кулінарним минулим країни, відмовляються називати народилося в роки тотального дефіциту страва «Олів'є». І придумали для нього інша назва – «Зимовий». До речі, якщо застосувати той же набір інгредієнтів, але замість ковбаси використовувати підсмажене куряче філе, вийде інший салат «Столичний». Є і святковий варіант зимової закуски. В ній, замість ковбаси або курки, використовується варений яловичий або свинячий мову, або м'ясо. Давайте тепер для прикладу створимо класичний салат «Зимовий».

Швидко і бюджетно

Насичувальна частиною у цій закусці у нас будуть яйця (п'ять штук) і варена ковбаса (400 грамів). Освіжаючі інгредієнти для зимового салату такі: банка зеленого консервованого горошку, два солоних огірка і одна велика цибулина. Нейтральні за смаком, але насичують компоненти – це відварені картопля (бульби) і моркву (дві штучки). Технологія приготування салату «Зимового» нічим не відрізняється від звичного нам олів'є. Картоплю, моркву і яйця відварюють. Потім чистяться і ріжуться дрібними кубиками. Точно так само чинимо з ковбасою і з солоними огірками. Цибуля шинкуется теж дрібно. Горошок отцеживается і додається в загальний котел. Не забудемо посолити і поперчити страву! Заправляється така закуска традиційно майонезом. Хочете зменшити кількість калорій? Тоді замість майонезу заправте салат сметаною. Для збільшення поживної цінності підійде більш густий і жирний соус айолі.

Інші відомі зимові салати

Не одним "Олів'є" можна харчуватися з осені до весни. В куховарській книзі радянського людини були ще й такі шедеври, як «Шуба», «Мімоза», а також вінегрети, які кожна господиня готує по-своєму. Розглянемо, які інгредієнти в зимовому салаті присутні постійно. Буквально в кожному рецепті ми зустрічаємо картопля, а якщо його немає – квасоля. Це корисні продукти, які відмінно насичують. Вони служать фоном для інших інгредієнтів, оскільки самі не мають яскраво вираженого смаку. З овочів у зимових салатах також часто присутні моркву, цибулю, корінь селери, часник, капуста, буряк. Вони довго зберігаються, тому їх легко дістати взимку. Насичує частина не залежить від сезону. Це можуть бути м'ясо, птиця, риба, морепродукти, гриби, сир, горіхи. Проблема зимових салатів в убогому вибір освіжаючих компонентів. Влітку ми можемо взяти редис, свіжі огірки, шпинат та іншу зелень. Взимку нам доведеться обмежитися яблуком, зернами граната, апельсином, різного роду маринадами і домашніми заготовками. Хоча в нинішніх супермаркетах цілком можна купити свіжі овочі, і навіть рукколу і помідори «черрі».

Салат «Старольвовский»

Пропонуємо вашій увазі невелику підбірку рецептів зимових закусок, взятих з української кулінарної книги. Інгредієнти для зимового салату «Старольвовский» такі: чотири невеликих червоних буряків, п'ять зубчиків часнику, жменя ядерець волоських горіхів, трохи родзинок, ложка оцту. Процес приготування не вимагає від вас зусиль, але займе якийсь час. Спочатку треба зварити буряк в мундирах. У воду слід додати оцет, щоб коренеплід зберіг свій рубіновий колір. На варіння буряків зазвичай йде годину. Далі її потрібно остудити, почистити і натерти на дрібній тертці. До неї видавити через прес часник. Горішки прожарити, подробити і додати в салат. Кинути і пропарений родзинки. Посолити. Заправити майонезом.

Салат з квасолею

Бобові замочуються на ніч, але і на ранок варяться дуже довго. Тому буде краще, якщо насыщающим інгредієнтом для зимового салату буде консервована квасоля. Зливаємо рідину з банки. Квасоля промиваємо. Чотири цибулини і три морквини чистимо, ріжемо невеликими кубиками. Підсмажуємо до золотистого кольору в рослинній олії. Оскільки ми готуємо не суп, а салат, коренеплоди потрібно потім відкинути на сито, щоб стік зайвий жир. Чотири солоних огірки нарізаємо такими ж кубиками. Змішуємо з квасолею, цибулею та морквою. Солимо салат. Заправляємо його майонезом. Салат зі свинячого окосту з печерицями

Незважаючи на гучну назву, ця закуска дуже бюджетна. Що потрібно для зимового салату? Інгредієнти такі: запеченої свинини (буженини) всього лише 200 грамів. Маринованих печериць – стільки ж; два невеликих бульби картоплі; 100 г твердого сиру; чотири солоних огірка; дві цибулини; з десяток волоських горіхів; лимон; майонез для заправки. Як і всякий зимовий салат готувати починаємо з варіння картоплі в мундирах. Чистимо і ріжемо його кубиками. Точно так само подрібнюємо і інші інгредієнти. Скроплюємо соком лимона, заправляємо майонезом. Тепер, коли ви знаєте стільки рецептів зимових салатів, ваш стіл збагатиться новими стравами.


banner14

Категория: Еда и напитки

Які потрібні інгредієнти для зимового салату?


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.