Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Гарна нарізка на святковий стіл: склад та способи сервірування


Опубликованно 08.05.2018 09:36

Гарна нарізка на святковий стіл: склад та способи сервірування

Без красивої нарізки на святковому столі не обходиться жодне свято. Яскраві фарби фруктів і овочів, соковиті м'ясо і ковбаса самі по собі створюють нам настрій, а вже оформлені по-святковому страви з нарізаними овочами, м'ясом, сиром, безсумнівно, викличуть у гостей апетит.

Овочева нарізка на святковому столі

Свіжі овочі обов'язково потрібно включати в меню незалежно від того, який привід для торжества у вас. Овочі незмінно користуються успіхом, особливо якщо на гаряче ви подаєте м'ясне блюдо. Вони добре поєднуються майже з будь-яким алкоголем, так і на дитячому святі будуть дуже доречні. До того ж не всі люблять готові салати, а хтось і зовсім стежить за фігурою і не сприймає якусь заправку. Тоді овочева нарізка на святковому столі буде вашим порятунком. Що і як різати?

Якщо ви не можете самі нарізати продукти рівними тонкими часточками, придбайте або візьміть у кого-небудь на час спеціальні різаки-слайсери. Можна просто застосовувати спеціальні ножі, які фігурно розрізати плоди хвилями або зигзагами для красивої нарізки на святковому столі. Вони більше підходять для щільних овочів. Дрібні ж, типу помідорів чері, краще не різати. А ось цибуля непогано б додати, але використовуйте неагресивні сорти: червоний, білий, шалот. Великі помідори ріжте на великі часточки, так як вони дуже водянисты і можуть втратити сік. З огірками можна проявити фантазію, їх ріжуть навіть у формі спіралі, стрічками, кільцями, овалами. Цибулю ріжуть зазвичай кільцями і мають або поверх інших овочів, або чергуючи з ними. І не забудьте про свіжу зелень - петрушку, кріп, базилік, кінзу.

Красиві м'ясні нарізки на святковий стіл

Нарізка з м'яса - відмінна закуска. Як правило, на велику тарілку викладають різні сорти м'яса різної техніки приготування - варено-копчене, копчене, засолене, а також кілька видів ковбаси і шинки. М'ясо комбінуйте з зеленню, сиром, оливками. Поєднувати м'ясну та овочеву нарізку на одній тарілці вкрай небажано, адже овочі виділяють сік. Винятком можуть бути тільки ті овочі, які не вимагають нарізки, як помідори черрі. М'ясо нарізають тонкими скибочками, щоб викласти "лусочками" або у формі троянди. Великі тонкі шматочки згортають в рулетики. Ковбаса та шинка

Найчастіше на святковому столі виявляється ковбаса. Зовсім неважко оформити ковбасну нарізку, щоб вона виглядала красиво і апетитно. Ковбасу, як і м'ясо, поєднують з черрі, оливками, физалисом, сиром, солоними та маринованими овочами, попередньо підсушеними від зайвої вологи. Не потрібно якогось особливого вміння, щоб красиво викласти продукти. Виграшно виглядатиме, якщо попередньо посипати тарілку червоним і чорним перцем. Головним секретом вдалого нарізки є наявність дуже гострого тонкого ножа. Неможливо неотточенным ножем нарізати тонкі і рівномірні скибочки.

Якщо у вас немає вдома слайсера, ви можете звернутися в ковбасний або сирний відділ великого супермаркету - зазвичай вони надають безкоштовні послуги по нарізці продукту, купленого у них. Так ви зменшите трудовитрати і отримаєте ідеальні скибочки. Якщо ж ви хочете різати самі, а ковбаса або м'ясо занадто м'які, просто помістіть на деякий час їх у морозилку. Вам і плівку легше буде зняти, і ковбаса буде різатися набагато простіше. При підготовці до свята завжди починайте з ковбасно-м'ясної нарізки, адже вона довше збереже свою свіжість, ніж сири і зелень. Готову страву зберігають у холодильнику, накривши харчовою плівкою, щоб уникнути завітрювання. Адже вам потрібна гарна нарізка на святковий стіл.

А як же сир?

Так, про сир не варто забувати. Гарна нарізка на святковий стіл із сиру робить його гарним і цікавим. Якщо під сир покласти салатні листя, він буде довше зберігати свою свіжість. Він прекрасно поєднується з зеленню, ковбасою, горіхами - волоських, мигдалю, кеш'ю, кедровими. Також сир подають з такими ягодами, як полуниця, малина, лохина. Одне з найбільш цікавих поєднань - з медом. У центрі страви встановлюють чашечку з розплавленим медом. Навколо розкладають різні сорти сиру і шматочки його, перед тим як відправити їх в рот, умочують в золотистий тягучий розтоплений мед. Сир можна нарізати тонкими скибочками або кубиками. В останньому випадку непогано буде увіткнути в шпажки шматочки - так його буде зручно брати і вмочати в соус.

Правила вибору продуктів

Щоб не зіпсувати свято, слід відповідально підійти до вибору продуктів. При покупці звертайте особливу увагу на терміни зберігання. Дивіться, щоб сир не був обрізаний по краях - так зазвичай видаляють заветренной частини або цвіль. Ковбаса не повинна бути зморщеною. Якщо вона зморщена і блищить, швидше за все, її натерли соняшниковою олією. В упаковці не повинно бути вологи і слизу - вони вказують на зіпсований продукт. Вакуумна упаковка повинна бути без повітря всередині, інакше продукт почне псуватися. Намагайтеся купувати продукти з мінімальним вмістом різних штучних добавок. Гарне оформлення нарізки до святкового столу - не такий складний процес, що з ним впорається будь-яка людина, що не має великого кулінарного досвіду.


banner14

Категория: Еда и напитки

Гарна нарізка на святковий стіл: склад та способи сервірування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.