Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Рецепти салатів із соусом песто


Опубликованно 08.05.2018 09:36

Рецепти салатів із соусом песто

Салати з соусом песто займають окрему нішу в кулінарному мистецтві. Це корисні, смачні і ситні страви, які можна готувати не лише до святкового столу, але і в звичайний день – на сніданок, обід або вечерю. Більшість з них ідеально підходять для легкого перекусу, а деякі навіть можуть замінити повноцінний прийом їжі. Приготування основи – соусу песто

Перш ніж вибрати будь-який салат, необхідно приготувати заправку. Соус песто складається з таких інгредієнтів: по 50 г свіжого листя базиліка і сиру пармезан; горіхи кедрові – 2 столові ложки; часник – 2 зубчики; сіль – за смаком; оливкова олія – 50 мл

Салати з соусом песто будуть мати більш яскравий смак, якщо список цих продуктів не видозмінювати. Це традиційний рецепт приготування заправки, який з'явився в Італії, в Генуї. Додавання інших інгредієнтів може порушити гармонію і збалансованість, яка притаманна соусу, приготовленого за оригінальним рецептом.

Отже, спочатку необхідно промити й висушити листя базиліка, потім нарізати невеликими шматочками сир, очистити і порізати навпіл часник. Все це викласти в блендер, додати горішки, трохи солі і масло, а потім подрібнити. Не потрібно довго тримати блендер включеним, бажаючи отримати максимально подрібнені продукти. Навпаки, соус повинен бути неоднорідним. Салат «Капрезе» з соусом песто

«Капрезе» – це дуже смачний і простий у приготуванні італійський салат, відомий, мабуть, у всьому світі. Його ще називають «ідеальним тріо», адже страва поєднує в собі помідори, моцарелу і базилік, а разом ці продукти утворюють неперевершений смак. Для приготування «Капрезе» за класичним рецептом потрібно підготувати: 6 помідорів; 250 г моцарели; 20 г базиліка; 3 столові ложки соусу песто.

Особливість цього салату з соусом песто, моцарелою і помідорами полягає в тому, що останні 2 інгредієнта необхідно нарізати скибочками, товщина яких буде складати приблизно 7 мм. Щоб все вийшло, необхідно брати томати тверді. М'які сорти просто розтечуться по тарілці при нарізці. Сир моцарела, який продається «кульками», спочатку розрізається впоперек, а потім навпіл, рівними частинами. Листя базиліка потрібно промити і просушити.

Для подачі потрібно плоске блюдо. На нього викладають скибочки помідорів і сиру, чергуючи їх між собою. При цьому наступний продукт налягає на попередній (це добре видно на фотографії салату). Зверху салат потрібно полити соусом песто, а центр прикрасити листям базиліка. Теплий картопляний салат під песто

Така закуска в середземноморському стилі виходить дуже смачною і ситною. Теплий картопляний салат з соусом песто може виконувати роль самостійного страви або на гарнір. Готується з таких продуктів: 6 перепелиних яєць; 400 г картоплі; 3 столові ложки зеленого консервованого горошку; спеції – за смаком.

Картоплю відварити в мундирі, очистити і розрізати на 2 частини. Це потрібно робити, поки він не охолоне, щоб салат вийшов теплим. Викласти картопляні половинки в миску, додати горошок, потім пару столових ложок соусу песто, за бажанням спеції і добре перемішати. Коли салат виявиться на порційних тарілках, зверху покласти варені перепелині яйця, розрізані навпіл, і прикрасити страву гілочкою базиліка. Салат з тунцем і адигейський сиром під соусом

Таке блюдо теж виходить незвичайним і неймовірно смачним. Цей рецепт салату з соусом песто, як і «Капрезе», хороший тим, що швидко і досить просто готується. Для цього потрібні наступні продукти: 1 столова ложка соусу песто; 150 г адигейського сиру; 250 г черрі; 1 банку консервованого тунця у власному соку; спеції і часник – за смаком.

З банки з тунцем потрібно злити рідину, викласти рибу в миску, потім додати приправи, часник, соус, добре все перемішати. Адигейський сир порізати кубиками, викласти в салатник. Акуратно перемішати. Томати порізати навпіл, перекласти в миску. Салат потрібно максимально обережно перемішати, щоб не розчавити черрі.

Салати з соусом песто – це не єдиний варіант страв, що готуються з такою цікавою заправкою. Пропонуємо подивитися відеорецепт, в якому розповідається, як приготувати куряче філе з соусом песто, черрі і моцарелою. В результаті вийде дуже смачне повноцінне блюдо, яке відмінно підійде як для вечері з родиною, так і для зустрічі гостей.


banner14

Категория: Еда и напитки

Рецепти салатів із соусом песто


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.