Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як відбити м'ясо без молотка: способи


Опубликованно 30.04.2018 21:12

Як відбити м'ясо без молотка: способи

Багатьом подобаються відбивні, будь вони з курки, свинини або іншого м'яса. Всім відомо, що для того щоб приготувати смачне м'ясо, потрібно не тільки підібрати до нього необхідні спеції або маринад, але і правильно його попередньо обробити. Щоб продукт вийшов м'яким і соковитим, перед приготуванням його потрібно відбити. Для цього потрібен спеціальний кухонний молоток. Проте бувають ситуації, коли він відсутній. У таких випадках не потрібно відразу засмучуватися, адже ситуацію можна врятувати, дізнавшись, як відбити м'ясо без молотка іншими підручними предметами.

Як правильно відбивати

Новачкам на кухні, які зібралися приготувати смачні і соковиті відбивні вперше, доведеться досить непросто. Щоб все зробити правильно, їм обов'язково знадобляться кілька порад про те, як відбити м'ясо без молотка або з них: Найкраще відбивати свіже м'ясо, яке не заморожувалося раніше. Такі відбивні виходять соковитіше, оскільки не будуть втрачати сік при розморожуванні. Якщо все-таки м'ясо було заморожено, то перед обробкою, потрібно дочекатися, щоб воно повністю відтануло. В іншому випадку заморожений продукт при отбивании буде рватися. Для відбивання менше всього підходить старе м'ясо з жилами. Краще всього вибирати шматочки молодого м'яса, не пісного, але і не занадто жирного. Перед приготуванням м'ясо не можна промивати. Якщо воно все ж було промито, то, щоб блюдо не вийшло сухим, його треба обов'язково просушити. Перед тим як відбивати м'ясо, не бажано його приправляти. Всі необхідні приправи повинні бути використані безпосередньо перед смаженням. Продукт можна відбивати занадто тонко, інакше в ньому можна наробити дірок або ж відбивні вийдуть дуже сухими. Смажити підготовлені шматочки потрібно на сильно розігрітій сковороді, щоб вони вийшли смачними і соковитими.

Для чого відбивають м'ясо

Оскільки м'ясо складається з м'язових волокон, зв'язок і сухожиль, воно має жорстку структуру і зберігає її. Ця жорсткість залишається і після термічних обробок. Тому страва, яке приготовлено з не відбитого м'яса, може бути дуже жорстким, а організму переробити його буде набагато важче. Для цього травна система витратить набагато більше ресурсів, що негативно впливає на організм в цілому.

Як видно, страви із заздалегідь підготовленого м'яса не тільки виходять ніжніше і соковитіше, але, крім того, ще й не будуть ускладнювати роботу травної системи. Технологія відбивання м'яса

Щоб відбити м'ясо, знадобиться трохи пристосувань: спеціальний кухонний молоток; обробна дошка; приправи за смаком.

Всі ці пристосування краще підготувати заздалегідь, щоб в процесі приготування страви ні на що не відволікатися.

Отже, покрокова інструкція відбивання: Свіжий або попередньо розморожений продукт необхідно порізати на тонкі скибочки. Далі треба взяти шматок і наносити рівномірні удари по всьому шматочку. Відбивши з одного боку, слід його перевернути і виконати те ж саме з іншою. Повторіть цю процедуру з усіма скибочками. Після того, як всі шматочки будуть відбиті, їх потрібно розмістити на добре розігріту сковороду і додати всі необхідні спеції. Тривалість приготування відбивних може бути різна. Вона залежить від того, це курка, свинина, телятина або інший продукт.

Чим можна відбити м'ясо без молотка?

Бувають випадки, коли під рукою немає кухонного молотка. В таких ситуаціях не слід одразу відмовлятися від задуму приготувати відбивні. Багато людей не знають, як відбити м'ясо без спеціального молотка і навіть уявити не можуть, що в цьому можуть допомогти звичайні підручні прилади.

Так, наприклад, відмінною заміною кухонному молотку може стати звичайний ніж з товстим лезом. Цим пристосуванням зробити відбивні дуже просто. Удари по скибочкам м'яса необхідно наносити тупою стороною ножа. Багато кухаря не визнають кухонних молотків і відбивають продукт саме так.

А ось ще один лайфхак, як відбити м'ясо без молотка. Заміною кухонного молотка може стати звичайна скляна пляшка. З допомогою неї зробити м'яке і соковите блюдо можна, постукуючи по ньому шийкою пляшки, перевернутої догори дном.

Також хорошими помічниками є пристосування для приготування пюре і качалка для тіста. З їх допомогою можна досить швидко розпушити м'ясо.

Якщо під рукою немає кухонного, але раптом виявився звичайний молоток, то він теж може стати помічником в приготуванні відбивних. Для цього до нього потрібно примотати скотчем або ізоляційною стрічкою звичайну вилку і відбивати цією стороною. Прекрасна заміна.

Як видно, не так вже й складне питання, як відбити м'ясо без молотка. Способи бувають різні, і кожна господиня може знайти той, який їй до душі. Переваги відбивання м'яса

Структура м'яса стає м'якше при отбивании. Тому, як вже говорилося, організму буде простіше засвоювати містяться в ньому жири і білки.

Відкладення білків у шлунку і їх подальше гниття є однією з причин захворювань шлунка. Цей процес може спровокувати розвиток різних захворювань, починаючи від отруєння, закінчуючи раком прямої кишки. Саме тому багато людей відмовилися від вживання м'яса і стали вегетаріанцями.

При використанні відбитого м'яса, даний ризик відкладення білків зводиться до мінімуму. Також грубий продукт завдає значної шкоди зубам, тому що досить важко розжувати.

Як видно з усього вищесказаного, не відбите м'ясо завдає шкоди, і тому, якщо під рукою немає спеціального пристосування, потрібно обов'язково знайти, ніж відбити м'ясо без молотка. Недоліки відбитого м'яса

Однак крім переваг відбите м'ясо також має і недоліки. Так, наприклад, при отбивании продукт втрачає деякі цінні речовини у вигляді білків і жирів. Також з відбитого м'яса виділяється багато рідини, яка містить корисні мінеральні солі і вітаміни.

Для того щоб це відбувалося як можна менше, необхідно знайти відповідну ступінь відбиття. Кілька секретів

Існує ще кілька порад, як відбити м'ясо без молотка або з них: Ні для кого не секрет, що при отбивании м'яса, бризки від нього летять на всі боки і бруднять все підряд. Щоб уникнути цієї проблеми, продукт потрібно або загорнути в пакет, або обмотати харчовою плівкою. Багато господині готують відбивні, тому що створюється дуже багато шуму. Щоб зробити цей процес тихіше, під обробну дошку потрібно покласти рушник. Товсті шматочки м'яса потрібно відбивати великими зубцями молотка. Краї скибочок необхідно відбивати сильніше. Це робиться, щоб при приготуванні відбивні не змінили своєї форми. Дерев'яну дошку спочатку потрібно змочити холодною водою, щоб вона не вбирала рідина з м'яса. До речі, для відбивних краще використовувати дерев'яні обробні дошки. М'ясо варто відбивати акуратно, щоб не допустити появу дірок.

Що приготувати з відбитого м'яса

Природно, найпопулярнішим та найбільш простим стравою є звичайні відбивні. Більш складне блюдо - це м'ясні рулети, які можна начинити будь-якими продуктами. Наприклад, дуже популярні рулети зі свинини з чорносливом. В цілому, з відбитого м'яса можна готувати все, що фантазія дозволяє. Нові рецепти можна легко придумати самому.

Невеликий висновок

Як видно, існує безліч способів відбити м'ясо. У статті ми вказали найпоширеніші з них. Всі пристосування для цього можна знайти в кожному будинку, тому, після прочитання ні в кого питань про те, як відбити м'ясо без молотка, виникнути не повинно.


banner14

Категория: Еда и напитки

Як відбити м'ясо без молотка: способи


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.