Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як солити кижуча в домашніх умовах?


Опубликованно 29.04.2018 17:42

Як солити кижуча в домашніх умовах?

Сама смачна солена риба домашнього засолу. Такі шматочки відмінно будуть виглядати на святковому столі в якості нарізки або доповнення до холодних закусок. Вони збагатять навіть скромні частування і зроблять торжество багатшими. Отже, ви дізнаєтеся, як солити кижуч, які підготовчі роботи потрібно зробити і як підібрати метод соління. А також познайомитеся з рецептами солоної червоної риби. Що це за риба?

Як солити кижуч і з нього почати. Що ж це за риба? Цей вид належить до морського сімейства лососевих з м'якоттю червонуватого відтінку. Від інших родичів кижуч відрізняється кольором луски. Вона сріблястого відтінку, здалеку здається білуватою.

У роздрібній мережі вона продається переважно розрубаною, тому довго з її підготовкою возитися не треба. Оброблення риби

Перед тим як солити кижуч в домашніх умовах, подумайте, якими шматками ви будете нарізати рибу. Наприклад: філе з кістками від ребер і шкірою; філе без кісток, але зі шкірою; чисте філе без кісток і шкіри; стейки або їх половинки.

Хоча останнім (стейки) найчастіше використовується саме для теплової обробки риби (смаження, припускання), все ж і так можна її посолити.

Насамперед слід відтанути рибу, якщо вона морожена. Найкраще це робити при кімнатній температурі - покладіть тушку в тазик або чисту раковину на 6-10 годин або на нижній полиці в холодильнику (приблизно 1-1,5 доби). Цей спосіб тривалий, але залишає в м'якоті риби всі корисні і поживні речовини. Якщо ви поспішаєте, залийте кижуч холодною водою. Часу на відтавання піде в два рази менше, але і в рідину перейде деяка частина вітамінів і мікроелементів з верхніх шарів м'якоті.

Щоб нарізати роздвоєний кижуч на філе різного виду, дотримуйтеся рекомендацій: Промийте тушку риби під холодною водою, почистіть від луски, приберіть темну плівку з черевця. Обсушіть тушку паперовим рушником - не використовуйте звичайні серветки, вони тонкі і будуть прилипати до м'якоті. Підготуйте чисту і суху обробну дошку, а під неї покладіть шматок паперового рушника, так вона не буде ковзати по столу. Укладіть рибу на дошку. Зробіть рівні надрізи по спинці тушки, обходячи великий плавник. Тримайте за хвіст і заведіть біля нього гострий кухарський ніж під м'якоть риби на хребет. Лезо ножа повинне підходити під раніше зроблений надріз близько спинного плавця. Зрізайте філе (з кістками від ребер і шкірою), дотримуючись точно по кістках. Потім переверніть рибу і таким же способом зріжте друге філе. Його вже можна використовувати і залишити в такому вигляді. Можна зрізати ножем реберні кістки, підчепивши їх у підстави. Вийде філе на шкірі. Далі зніміть шкіру і видалити дрібні кісточки кухонним пінцетом - у вас готове чисте філе без шкіри і кісток.

Після розбирання риби на чисте філе в м'якоті залишаються дрібні кісточки, які кріпляться на невеликі хрящові фрагменти. Витягнути їх дуже просто за допомогою пінцета. Прискорене соління вийде, якщо чисте філе ще й нарізати скибочками або шматочками. Суміш для засолу швидше вбереться в м'якоть. На це піде близько 2-3 годин. Це ідеальний варіант для тих, у кого на порозі гості. Щоб зробити стейки, рибу слід промити і обсушити, а потім тушку нарізати поперек волокон на шматки від 2 до 3 см в товщину. Як вибрати тару?

Важливо, щоб тара, в якій буде зберігатися риба в суміші для засолу, не була залізниці або алюмінієвої. Смак такого страви непоправно зіпсується - з'явиться яскраво виражений "залізний" присмак.

Краще взяти щось з цього: пластиковий контейнер; скляну банку; поліетиленовий пакет. Основа приготування

Основою приготування червоної риби домашнього посолу є розсіл або пряна суміш. Щоб зробити розсіл, змішайте кип'ячену воду з сіллю і цукром. Додайте горошини запашного або чорного перцю, при бажанні трохи цитрусового соку. Обов'язково спробуйте на смак розсіл - він не повинен бути сильно солоним або кислим. Укладіть шматки риби (краще в шкірі) в рідину, щоб вона трохи покривала м'ясо. Залиште в закритій тарі для соління. Час витримки залежить від маси риби і ваги кожного шматка. Дрібні скибочки готуються значно швидше, ніж великі фрагменти.

Для використання сухого способу соління з прянощами береться велика сіль сорту "Екстра" (вона підходить як не можна краще), трохи цукрового піску (співвідношення солі і цукру - 3:1), прянощі та приправи за смаком. Риба обтирається сухою сумішшю і поміщається в поліетиленовий пакет або банку, закривається і залишається на термін від 1 до 5 днів, в залежності від величини шматка. Спеції та приправи

Як солити кижуч в домашніх умовах зі спеціями і приправами? Потрібно тільки їх правильно вибрати. Смак прянощів не повинен перебивати смак і аромат самої риби. Отже, підійдуть такі варіанти: горошини перцю (чорний, запашний); лаврушка (якісні листи сірого або зеленувато-сірого кольору); суцвіття гвоздики; зерна гірчиці; коріандр; ягоди ялівцю або барбарису (їх попередньо слід придушити в ступці, щоб отримати ароматний сік); зелень або сушена суміш кропу (зелень або насіння).

Також використовується нарізка з цибулі, часнику або листя хрону. За смаком додається столовий оцет, лимонний (або апельсиновий сік) або біле столове вино. Переборщувати з такими смаковими компонентами також не варто. Достатньо кілька (3-4) пучок меленої суміші з 2-3 видів приправ, щоб вдома (див. нижче рецепт) солити кижуч. Якщо ви вирішили обрати спеціальну покупну суміш "Для риби", будьте готові до зміни кольору м'якоті тушки. Річ у деяких спеціях, які надають рибі зеленуватий відтінок. При цьому вона не стає зіпсованою, але зовнішній вигляд трохи страждає. З маслом або без нього?

Як солити червону рибу кижуч з маслом, знає не кожна господиня. Однак це дуже просто. Рослинна (соняшникова, оливкова або кунжутне) олія використовується, щоб надати рибної м'якоті соковитості і м'якості. Без додавання олії солона риба трохи суховата, проте якщо ви маєте намір використовувати її для приготування закусок, це саме те: шматочки риби пересипте сумішшю солі і цукру (співвідношення сипучої суміші - 3:1); герметично закрийте; залиште на ніч.

Вийде добре просолена риба, а якщо термін скоротити до декількох годин, вийде малосоленый продукт. При бажанні приготовлені таким сухим способом шматки або скибки можна промазати рослинним маслом і подати до столу з тонкими кільцями солодкого лука (червоний, шалот або білий). Тепер давайте розберемося, як солити кижуч в домашніх умовах. Варіанти сумішей для засолу

Крім звичайної суміші солі з цукром, доступні і інші варіанти:

З сіллю: велика сіль - 3 ч. л.; цукор - 1 ч. л.; оливкова олія - 3-4 ст. л. (або інше рослинне); мелений перець - 1 / 3 ч. л.

З вином і медом: сіль "Екстра" - 3 ст. л.; натуральний квітковий мед - 1,5 ст. л.; вино біле столове - 100 мл; масло рослинне - 100 мл; суміш спецій - 1 ст. л.

З цитрусом: апельсиновий сік зі свіжих плодів - 100 мл; суцвіття гвоздики - 3-4 шт.; велика сіль - 3 ст. л.; цукор - 1 ст. л.; зерна гірчиці - 1 ч. л.; ягоди ялівцю - 20 шт.

Цитрусовий сік - це кислота, яка не тільки помітно прискорює посол, але і збагачує страву ароматом і аскорбінкою (вітамін С). Підійде свіжовичавлений сік з мандарина, апельсина, лимона або кумквата. Розгляньте ці варіанти сумішей для засолу, і вам буде легше відповісти на питання про те, як солити кижуч в домашніх умовах. Рецепт завжди буде під рукою. Рецепт з соєвим соусом

Перед тим як солити кижуч в соєвому соусі, пам'ятайте, що він вже солоний. Тобто звичайної солі в рецепті використовується менше, інакше зіпсується смак готової страви.

Які потрібні інгредієнти: оброблені і нарізані шматки риби (кижуч) - 1 кг; сіль "Екстра" - 3 ст. л.; цукровий пісок - 1 ст. л.; перець горошком - 3-4 шт.; лаврушка - 1 шт.; соєвий соус - 3-4 ст. л.; цитрусовий сік (лимона) свіжовичавлений - 50 мл

При бажанні до цього списку можна додати тонкі кільця ріпчастої цибулі - 30-50 р.

Як солити рибу кижуч: Проведіть відтавання мороженої риби, а потім її попередню обробку - очищення, оброблення, нарізка (рекомендації див. вище). В одну тару викладіть цукор, сіль, перець горосі і лаврушку. Трохи пам'ятайте або потолките масу. Додайте соєвий соус і сік половини лимона середнього розміру. Натріть шматки риби підготовленою сумішшю і закрийте в герметичній тарі. Залиште при кімнатній температурі на час трохи менше години. Потім приберіть в холодильник на пару днів.

Якщо трапилося так, що ви переборщили з сіллю, це можна виправити. Помістіть рибу в холодну воду з відвареним (у воді без солі) рисом на півгодини або годину. Спробуйте - смак зміниться в кращу сторону. Упаковка і зберігання

Після того як солити кижуч ви закінчили, слід упакувати шматки в герметичну тару. Це може бути пакет з закрепкой-блискавкою, банку з силіконовою кришкою або спеціальний контейнер. Тепер ви знаєте, як солити кижуч в домашніх умовах. Рецепт зовсім простий і не вимагає багато часу. Основне - витримати рибу в холодильнику для просочення солоною сумішшю. Важливо те, що рецепти розсолу і соління риби в даній статті універсальні, вони підійдуть не тільки для кижуча, але і для іншої червоної риби: кети; сьомги; горбуші.


banner14

Категория: Еда и напитки

Як солити кижуча в домашніх умовах?


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.