Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Пиріг з сайрою і картоплею: рецепт


Опубликованно 24.04.2018 18:54

Пиріг з сайрою і картоплею: рецепт

Деколи несолодкі пироги виходять смачніше і соковитіше солодких. Пиріг з сайрою і картоплею один із самих соковитих, ніжних і смачних. Готується він дуже легко і просто, тому страва підійде для хазяєчок всіх віків. Цей пиріг нагадає про позитивні моменти з дитинства, а невелика вартість стане приємним бонусом до дивовижного смаку.

Зазвичай для пирога беруть консервовану сайру і картоплю, але можна використовувати і рис зі свіжою рибою. Пиріг з сайрою і картоплею в мультиварці: рецепт

Для класичного рибного пирога в мультиварці підійде стандартна чаша, яка йде в комплекті з кухонним приладом. Для випічки неважлива форма, головне - смак!

Для пирога знадобляться наступні інгредієнти: Пшеничне борошно - 1 склянка. 2 шт. великих курячих яйця. 300 р майонезу (краще використовувати "Провансаль" або інший без яскравого оцтового смаку). 2 столових ложки сметани 3%. 1 чайна ложка соди. Сіль - 2 чайні ложки.

Начинка для пирога з сайрою і картоплею за рецептом буде готуватися з: Консервованої сайри - 200 р. 3 великих картоплин. головок ріпчастої цибулі - 2 шт. Етапи приготування

Перед тим як робити тісто, треба підготувати інгредієнти для начинки. Вони готуються майже так само, як і для рецепти пирога з сайрою і картоплею в духовці. Ріпчасту цибулю дуже дрібно рубаємо або тремо на тертці. Очищаємо картоплини від шкірки і натираємо на крупній тертці. Повинна вийти "лапша" з картоплі. Для підготовки сайри візьмемо глибоку миску і вывалим в неї консерви з сайри разом з маслом. Потім ретельно розімніть виделкою до однорідної маси. Цибуля викладемо на розпечену сковорідку і обсмажимо пару хвилин. Поки буде готуватися тісто, начинка буде настоюватися деякий час. Для тіста візьмемо яйця, розіб'ємо їх в миску і, додавши спеції, взболтаем віночком до однорідної маси. Постійно перемішуючи, додамо трохи просіяне борошно. Потім додамо соди і ретельно перемішати. Підсумком буде однорідна рідка маса одного кольору, по консистенції схожа на густу сметану. Коли тісто готове, почнемо готувати чашу мультиварки до випікання. Готується пиріг з сайрою і картоплею в мультиварці. Для змазування чаші підійде вершкове масло. Для кращого змазування можна попередньо прогріти форму в духовці. Інгредієнти викладемо шарами: першим стане дрібно нарізану цибулю, другим шаром - картопля у вигляді "лапшичек", третім шаром - сайра, яка рівномірно розкладається на картоплі. Якщо форма неглибока, то начинку краще прим'яти, щоб тісто не виливалася через край. Зверху на начинку виллємо тісто і рівномірно розподілимо по поверхні всієї форми. На мультиварці виставляємо режим випічки. Час випікання - близько 70 хвилин. Після закінчення часу подивимося на ступінь готовності пирога з сайрою і картоплею і скорегуємо час випікання самостійно. Блюдо буде готове тоді, коли скоринка набуде золотистий колір. Як тільки блюдо готове, відкриємо кришку мультиварки і дамо пирогу охолонути. Коли пиріг охолоне, виймемо і змастимо його поверхню вершковим маслом. Дамо йому відпочити під марлею, рушником.

Приготований пиріг підійде для того, щоб взяти з собою на роботу або навчання. Пиріг дуже ситний, смачний і апетитний. Заливний пиріг з сайрою і картоплею: загальні відомості

Консерви з сайри - найпопулярніша і смачна начинка для заливних пирогів. Для випічки не потрібно яких-небудь спеціальних знань, готування займає трохи часу.

Основа для заливного пирога зазвичай робиться сметани, кефіру, майонезу. Далі до основи додаються яйця, масло, маргарин. Для легкості додається майже завжди сода або розпушувачі. Для змішування краще використовувати міксер або ложку. Після змішування маса готова для випікання.

Для начинки беруть консервовану сайру в олії або у власному соку. Зайву рідину виливають, а рибу з допомогою виделки подрібнюють. Після змішують з іншими інгредієнтами. Інгредієнти для начинки: рис; зелень; овочі; яйця.

Начинку можна викласти як посередині заливного тесту, так і на саме дно. Для випікання використовується духовка з температурою 180-200 градусів. Час випікання - близько 30-45 хвилин. Рецепт холодцю рибного пирога

Для заливного пирога з сайрою і картоплею дуже зручно використовувати картоплю, так як він не вимагає додаткової обробки.

Інгредієнти для пирога: Сметана - 330 мл. Курячі яйця - 2 шт. Майонез - 330 мл. Половина чайної ложки солі і соди. Борошно просеянная - 7 ложок.

Для начинки потрібно: 1 банка консервованої сайри. 3 картоплини. 1 головка ріпчастої цибулі. Етапи приготування заливного пирога

Далі будуть представлені етапи приготування пирога з сайрою і картоплею. Фото для кращого розуміння буде також прикріплене.

Отже, для приготування пирога робимо наступні дії: Соду змішаємо зі сметаною. Поки йде реакція, залишимо в стороні. Далі змішуємо в мисці з глибоким дном яйця, сіль і майонез. Віночком взобьем до отримання однорідної маси. Після розмішування сметану з содою з'єднаємо з яєчною масою і знову розмішуєм. Після цього відкриємо сайру і зіллємо всю рідину. Рибу розімніть виделкою так, щоб не залишилося твердих шматків. Картоплю для начинки натремо на крупній тертці. А поріжемо цибулю дрібними кубиками. Змастимо форму, в якій будемо випікати. У неї виллємо половину всього тесту для пирога з сайрою і картоплею і розподілимо його по всій поверхні форми. На тісто викладемо картоплю і присыпем цибулею. Важливо рівномірно розподілити картоплю і цибулю, щоб не утворювалися грудочки і начинка не потопала в тесті. Зверху на овочі - спеції. Якщо сайра дуже солона, то сіль використовувати не будемо. Зверху спецій розміщуємо рівномірно по формі сайру. Зверху виллємо тісто і розподілимо його ложкою. Якщо є відкриті ділянки, то після того, як тісто підніметься, вони заповняться і сховаються. Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах тепла в духовці.

Пиріг з сайрою на дріжджовому тесті

Для приготування дріжджового пирога з сайрою і картоплею знадобляться: 600 г дріжджового тіста. 0,5 кг картоплі. 1 головка ріпчастої цибулі. 1 банку рибних консервів в олії (сайра).

Дріжджовий пиріг відрізняється від заливного тільки тестом. У ньому використовується дріжджове.

Приготування дріжджового пирога з сайрою

Першим етапом стане приготування дріжджового тіста, поділимо його на 2 частини. Одну частину розкотимо шаром товщиною 0,5 мм за формою випікання і викладемо на деко, попередньо змащений маслом. Поверх тіста викладемо натерту локшиною картоплю. Далі зверху картоплі - цибулю, нарізану кільцями або півкільцями. Далі розім'яті рибні консерви. Зверху консервів кладемо розкачану другу частину тіста. Краї сщипываем і проколюємо верх і середину, куди заливаємо масло від консервів.

Випікати пиріг будемо 35 хвилин при температурі 200 градусів. Після закінчення часу пиріг виймаємо і накриваємо рушником або пергаментом, утеплюємо його і відставляємо на півгодини для настоювання. Коли пройдуть 30 хвилин, пиріг можна їсти. Для подачі разрежем пиріг на кілька частин і прикрасимо гілочкою петрушки.


banner14

Категория: Еда и напитки

Пиріг з сайрою і картоплею: рецепт


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.