Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Таджицький плов: рецепти та особливості приготування


Опубликованно 24.04.2018 05:39

Таджицький плов: рецепти та особливості приготування

Рецепт таджицького плову хочеться дізнатися всім кулінарам, адже це унікальне азіатське блюдо вже підкорило серця багатьох людей. Воно відрізняється використанням великої кількості спецій і особливого сорту рису. Спочатку таке блюдо готувалося виключно на багатті, але в сучасних умовах його непогано можна зробити і на звичайній кухні.

Таджицький плов

Свою заслужену популярність рецепт таджицького плову отримав завдяки тому, що в готовому вигляді страва може непогано здивувати і вразити наповал кожного, хто його спробує. Смачний рис, приготовлений на основі яловичини (або іншого виду м'яса) і з додаванням бобової культури набуває нові унікальні смакові характеристики, а додаткові спеції надають йому більшої пікантності. Рецепт

Покроковий рецепт таджицького плову в казані, як правило, цікавить господинь, які не знають, що краще подати до обіднього або святкового столу. Основними інгредієнтами в цій страві є рис і овочі. Здавалося б, з цих компонентів легко можна приготувати обід без покрокової інструкції, але рецепт справжнього таджицького плову містить у собі кілька секретів, про які варто дізнатися, щоб в результаті отримати дуже смачне блюдо східної кухні. Нижче представлені поетапні інструкції з приготування рису з м'ясом і овочами, з числа яких легко можна вибрати для себе кращий варіант.

Простий рецепт

Класичний рецепт таджицького плову дуже простий. Для нього потрібно взяти: 500 грам яловичини; по 150 грам моркви і ріпчастої цибулі; 100 грам рослинного масла; по 2 грами зіри, барбарису і солі; стакан води; 40 грам нуту; 350 грам рису; зелень; соняшникова олія.

Покроковий рецепт таджицького плову в казані буде зрозумілий кожному кулінару. Для приготування страви не потрібно мати особливих навичок, головне лише запастися усіма необхідними інгредієнтами. Робиться традиційний плов у такій послідовності: Приблизно за 6 годин до початку приготування замочити нут, а за годину - помістити в теплу воду рис. Промити м'ясо і промокнути паперовим рушником, після чого нарізати шматочками не дуже великого розміру. Очистити моркву і цибулю, ретельно промити і подрібнити (цибулю кільцями, моркву - соломкою). Розжарити казанок, налити соняшникову олію і нагріти до появи димку. Викласти в казанок м'ясо, обсмажити до утворення золотистої скоринки, потім додати овочі. Як тільки морква буде перебувати на стадії напівготовності, залити холодну воду і довести до кипіння. Додати до м'яса і овочів нут без води. Промити рис і викласти туди ж, після чого додати інші компоненти і ретельно перемішати. Додати вогонь і тушкувати до повної готовності рису. Коли крупа вбере рідину, казанок необхідно накрити кришкою і томити вміст протягом 20 хвилин.

Плов з бараниною

Легендарне блюдо з м'ясом підійде як до звичайного, так і до святкового столу. Для плову потрібно: 50 грам нуту (за бажанням); 700 грам баранини; 500 грам рису; 700 грам моркви; 300 грам цибулі; 20 грам солі; 100 грам часнику; 5 грам зіри.

Приготування страви не займе багато часу, так як воно складається з декількох простих кроків: Очистити, промити і подрібнити овочі. Залити рис на півгодини. Промити і порізати баранину. Розігріти сковороду з маслом, додати цибулю і м'ясо. Через 5 хвилин висипати моркву і вилити воду, після чого додати сіль і часник. Злити воду з рису і викласти його на сковороду. Тушкувати 15 хвилин. При необхідності додати ще спеції.

"Душанбе"

Хороший рецепт таджицького плову дуже схожий з традиційним. Основними інгредієнтами в даному випадку є: 400 г рису; 600 г яловичини; стакан води; 250 г цибулі; 500 г моркви; 150 г жиру; по 5 г зіри і барбарису; 50 г нуту; 15 г солі; 25 г петрушки.

Так само, як і в класичному рецепті, нут потрібно заздалегідь замочити. На початку приготування потрібно залишити рис у воді на пару годин, а в цей час м'ясо промити, усунути прожилки і подрібнити його. Далі слід помити і почистити овочі, порізати їх кільцями і смужками. Наступним кроком у казан міститься жир і прогрівається протягом 10 хвилин. Далі там обсмажується м'ясо, потім додаються овочі, холодна вода і все це доводиться до кипіння. Після в казан додається нут і рис. Весь вміст потрібно ретельно перемішати і згасити близько півгодини.

Рецепт з виноградним листям

Унікальне блюдо порадує всіх, хто його спробує, своїм яскравим смаком та ароматом. Щоб приготувати рис слід взяти такі продукти: листя винограду - 200 грам; рис - 600 грам; часник - 60 грам; м'ясо - 600 грам; морква - 400 грам; сіль - 20 грам; зіра - 10 грам; коріандр - 5 грам; перець - 10 грам; цибуля - 300 грам; соняшникова олія.

Рецепт приготування таджицького плову дуже простий: Промити рис і залити його водою на 20 хвилин. Подрібнити овочі. Промити м'ясо і зробити з нього фарш. Цибулю змішати з сіллю і відправити в блендер. Виноградні листя полити окропом, викласти на них по ложці фаршу і скачати ковбаскою. Нафаршировані листя поставити в холодильник на півгодини. У казан вилити олію і прогріти до появи диму. Висипати на гарячу ємність овочі і смажити протягом 10 хвилин. Викласти в казан листи винограду з м'ясом. Злити з рису воду через друшляк. До виноградним листами додати коріандр, рис і перець. Накрити казан кришкою і варити плов на максимальному вогні 25 хвилин, після чого зменшити вогонь і продовжувати тушкувати страву стільки ж.

У підсумку рис повинен вийти розсипчастим, трохи м'яким і сухуватим. Обід з куркою

Цікавий і простий рецепт таджицького плову з куркою вартий уваги нарівні з попередніми. Готувати краще в казані. Крім того, перед приготуванням потрібно відокремити куряче м'ясо і зварити бульйон з кісток.

Для плову знадобляться наступні компоненти: ріпчаста цибуля - пара штук; довгозерний рис - 2,5 склянки; м'ясо курки з кістками - 1,5 кілограма; курага - 12 ягід; морква - дві штучки; зіра - близько половини чайної ложки; вода - 1,5 літра; коріандр - пара пучок; гранатові зерна - три столових ложки; рослинна олія - 10 столових ложок; часник - 10 зубчиків; варене вкруту яйце; фіолетовий ріпчаста цибуля - пара штучок; спеції за смаком.

Готується страва так: Порізати м'ясо на дрібні шматочки. Залити кістки водою, закип'ятити, через півгодини додати чорний перець і лавровий лист і варити ще 30 хвилин. Вже приготований бульйон процідити (для плову потрібно лише 1,1 літра). Смажити курячі шматочки, поки з них не вийде весь сік. Додати курагу, зіру, коріандр, подрібнений часник і вилити до м'яса половину бульйону, після чого посолити і закип'ятити. Промити рис, викласти його до м'яса і вилити туди ж бульйон, що залишився. Варити плов ще 10 хвилин, а потім вимкнути вогонь і дати настоятися протягом 7 хвилин. Перед подаванням страву рекомендується прикрасити рештою інгредієнтами в подрібненому вигляді.

Разом з цим пловом до столу можна подати овочевий салат. Вони чудово будуть поєднуватися один з одним, а також з білим столовим вином.


banner14

Категория: Еда и напитки

Таджицький плов: рецепти та особливості приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.