Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Столове вино - що це таке? Чим відрізняється столове вино від географічного? Як перевірити вино


Опубликованно 18.04.2018 14:27

Столове вино - що це таке? Чим відрізняється столове вино від географічного? Як перевірити вино

Сьогодні дуже важко уявити собі будь-який святковий захід без вина. У кожному куточку планети існують власні національні традиції вживання цього чудового напою і незвичайні сорти. В більшості країн прийнято влаштовувати цілі ритуали з певною культурою і умовностями для вживання столового вина.Трохи про напій

Столові вина володіють цілим рядом різноманітних достоїнств: вони славляться своїми бактерицидними якостями - різні патогенні мікроорганізми, що є збудниками кишкових патологій, потрапляючи в напій, просто гинуть. За своєю кислотності цей алкоголь схожий на шлунковий сік, що дає йому можливість брати участь у травленні. До того ж столові вина дозволяють стабілізувати кислотне рівновагу в організмі за рахунок наявності усіляких кислот і мінералів у своєму складі.

Столове вино - що це таке?

Поділ напоїв на певні категорії сьогодні вважається справжньою необхідністю, адже тільки завдяки класифікації кожен споживач може розібратися в якості напою, просто глянувши на етикетку. Приміром, вибираючи продукт, дуже важливо знати, чим відрізняється столове вино від географічного, який фортецею воно володіє, є відмінності у смаках різних напоїв.

Столове вино - що це таке? Це досить-таки легкий напій, що володіє незначною міцністю і невеликою кількістю цукру в своєму складі. Таке вино чудово гармонує з більшістю основних страв, тому його часто подають саме під час їжі. Як правило, класифікація вин практично у всіх країнах виглядає приблизно однаково і передбачає поділ напоїв на такі види: сухі;напівсолодкі;напівсухі.

Тим, хто хоче зрозуміти, чим столове вино відрізняється від географічного, варто знати, що для виробництва такого напою може застосовуватися будь-виноград. Примітно, що на етикетці такого алкоголю, як правило, не вказується, де саме були вирощені ягоди, використані для виготовлення. Крім того, на пляшці столового вина ви не побачите позначення року виробництва.

Однак це зовсім не означає, що такий алкоголь володіє абсолютно низькою якістю. Насправді виробники самостійно контролюють смакові властивості власної продукції. Саме тому деякі столові вина цінуються надзвичайно високо.Відмінний вибір на кожен день

Столове вино не прийнято витримувати, адже його призначення полягає у щоденному вжитку. Крім того, що напій розрізняється за змістом цукру, існує європейська класифікація вин в залежності від їх складу. Так, вина поділяються на купажні і сепажні. Основна відмінність цих різновидів полягає в тому, що сепажні напої виробляються з кількох поєднаних сортів винограду, а купажні виробляються на основі різних виноматеріалів, зроблених на основі різних видів ягід.

При подачі столове вино повинне володіти певною температурою, при якій і розкриється справжній смак і аромат напою. За якістю цей алкоголь буває ординарним, колекційним і марочним. Щоправда, головну роль у формуванні смаку напою відіграє технологія його виробництва. Сухі вина характеризуються невисоким вмістом спирту, свіжістю і середньою кількістю екстрактів. А ось напівсолодким столовим винам властива ненав'язлива насолода смаку. Сорти вин

Цей напій виготовляється з численних різновидів винограду. Серед столових вин можна зустріти і червоні, рожеві і білі продукти. Варто сказати, що такий напій містить мінімальну кількість цукру, до того ж він не кріплений. Відтінок столового вина може варіюватися від світло-жовтого до темно-смородинового. Особливу групу цього напою складають кахетинські і імеретинській грузинські вина, які з успіхом конкурують навіть з французьким марочним алкоголем. Частенько саме напої з Грузії перевершують за своїми смаковими якостями європейські продукти. Грузинські вина готуються з сортів винограду Сапераві, Мцване й Ркацителі, вони володіють неповторним тонким букетом.

Як правило, столові вина отримують не оригінальні найменування, а за назвами різновидів винограду чи місцевості, в якій він росте. Здебільшого цей напій є сортовим. Іншими словами, при виробництві такого продукту в нього не додається який-небудь виноматеріал. У всьому світі високо цінують азербайджанські вина, приготовані з сортів Тавквери і Матраца. Дуже смачні напої виробляють також на Північному Кавказі з винограду Рислінг.

У країні, яка прославилася саме своїми винами, цей чудовий напій готують лише з тих сортів винограду, які ростуть на території країни. Найчастіше для виготовлення французького вина береться кілька сортів винограду, выращивающегося в різних провінціях.

Про те, скільки градусів столове вино містить у собі, розповідає етикетка на пляшці. Цей показник безпосередньо залежить від кількості цукру в напої та його види. Наприклад, міцність сухих вин може коливатися в межах 16-18 градусів. А ось напівсолодкий напій може містити 9-12 % спирту. Як перевірити вино

Сьогодні полиці магазинів буквально рясніють величезним асортиментом цієї продукції. Хоча насправді про те, що це таке - столове вино, знають далеко не всі. Чому ж так відбувається? На жаль, багато хто відмовляється від вживання цього розкішного напою тільки з-за того, що не знають, як перевірити вино. Для того щоб переконатися в якості і відповідності напою вашим перевагам, в першу чергу слід ознайомитися з етикеткою на пляшці. Саме вона підкаже вам фортеця і сорт вина. Подумайте про те, для чого саме ви обираєте напій і з якими стравами він повинен поєднуватися. А в іншому все залежить тільки від вашого смаку.

Як пити столове вино

Тепер ви знаєте про те, що це таке - столове вино. Правда, цього ще недостатньо, адже також важливо розібратися з тим, як правильно вживати цю різновид алкоголю. Свою назву столове вино отримало якраз завдяки тому, що вживання цього напою оптимально поєднувати з трапезою. Однак з різними стравами краще всього подавати певні види алкоголю. Так, до риби і птиці бажано пропонувати біле напівсухе або сухе вино. Ситні м'ясні страви чудово поєднуються з насиченим червоним напоєм. Правда, тут багато що залежить і від сорту м'яса. Приміром, до яловичині краще всього подавати напівсолодке червоне вино. А ось з досить-таки жирною свининою і бараниною відмінно гармонують сухі напої.

Якщо ви плануєте подати на вечерю дієтичні салати, то в якості гарного аперитиву вам може послужити столове рожеве вино. Ця різновид напою відмінно підійде і до різноманітних десертів.


banner14

Категория: Еда и напитки

Столове вино - що це таке? Чим відрізняється столове вино від географічного? Як перевірити вино


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.