Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Гомілка куряча з картоплею в духовці: рецепти та особливості приготування


Опубликованно 17.04.2018 02:00

Гомілка куряча з картоплею в духовці: рецепти та особливості приготування

В активі кожної поважаючої себе господині завжди є кілька страв-рятівниць, які готуються швидко, будучи смачними і недорогими. Наприклад, з курячих ніжок і картоплі можна спорудити апетитний і ситний обід для всієї родини, витрати на який мінімальні, а користь і задоволення – навпаки. Рецептів курячої гомілки з картоплею в духовці існує досить багато, спробуємо виділити найбільш цікаві.

Швидко і смачно

Часто щоб уникнути «пересушування» страви в духовці кулінарки воліють використовувати рукав для запікання або фольгу. Але якщо їх немає в наявності, не варто засмучуватися: ситуацію можна врятувати за допомогою майонезного або вершкового маринаду. Це, мабуть, самий швидкий і оптимальний рецепт курячої гомілки з картоплею в духовці, приготування по якому займає від сили 2,5 години.

Отже, на 1 кг курячих ніжок нам знадобиться півкілограма картоплі, одна цибулина, 3 столові ложки майонезу або вершків, сіль, перець і улюблені приправи – на свій смак. В якості додаткових інгредієнтів, але роблять страву більш соковитим і цікавим, можна додати пару зубчиків часнику, по 2 штуки моркви та помідорів, а також 100 грамів твердого сиру. Картопля з курячої гомілкою в духовці: покроковий рецепт Насамперед необхідно замочити курячі напівфабрикати у воді на 2 години. Протягом цього часу воду бажано змінити 3 рази. Це потрібно для вимочування великої кількості шкідливих речовин, що містяться в курці (для відгодівлі якої, як правило, використовують антибіотики). Якщо у вас птиця домашня, цей крок можна пропустити. Далі обсушуємо ніжки на паперових рушниках, складаємо їх в каструлю або іншу зручну ємність і змішуємо з сіллю, приправами та 2/3 майонезу (вершків). За бажанням можна додати подрібнений часник. Накриваємо каструлю кришкою або обмотуємо харчовою плівкою і залишаємо просочуватися в холодному місці протягом 1-1,5 години. В цей час необхідно нарізати овочі: цибулю – півкільцями, моркву і картоплю – тонкими кружальцями - і змішати їх з рештою майонезом або вершками. Окремо нарізаємо помідори скибочками і відкладаємо в сторону.

Запікання Переходимо до етапу викладання курячих ніжок на деко. Робити це потрібно таким чином, щоб між ними була відстань, яке ми заповнимо картоплею, цибулею та морквою. Зверху викладемо помідори кружечками. Щоб на гомілках після запікання утворилася апетитна скоринка, потрібно простежити, щоб інші інгредієнти їх не закривали, інакше вийде ефект пропарювання. На наступному кроці необхідно помістити деко з майбутнім обідом в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 45 хвилин. Після закінчення зазначеного часу посипаємо блюдо дрібно натертим сиром і залишаємо в духовці до розплавлення (буквально 2 хвилини). Фінальний крок – дістати ніжки з овочами з духовки, викласти на тарілку, прикрасивши зеленню. Правильно буде подавати це блюдо гарячим. Пряні ніжки в картоплі

Як смачно приготувати курячі гомілки в духовці з картоплею, щоб здивувати гостей? Спробуйте поекспериментувати зі спеціями. Не бійтеся зайвої гостроти маринаду, в запропонованому рецепті з його допомогою куряче м'ясо виходить незвичайно ніжною і смачною, це оцінять навіть діти-прівереди.

Інгредієнти

Для приготування курячих ніжок, запечених з картоплею в духовці, нам знадобляться: 6 голяшек курки; 4 середніх бульби картоплі; 1 зубчик часнику; паприка – 2 ст. л.; 1 лимон; трохи оливкового масла (для смаження картоплі); сіль і зелень петрушки – за смаком.

Спочатку необхідно замаринувати гомілки в суміші з гірчиці, паприки, часнику, соку і цедри лимона. Краще залишити їх «подружитися» на якийсь час, але якщо його немає, можна відразу запекти. Цей процес займе близько півгодини, за умови, що духовка буде прогріта на 180-градусного режимі.

Поки ніжки готуються, можна паралельно зайнятися картоплею. Попередньо його необхідно відварити до напівготовності, потім акуратно нарізати на кружечки і підсмажити на сковороді, злегка змащеній олією. Солимо і перчимо на свій смак.

Тепер можна викладати курку і картоплю на загальне блюдо, зверху притрусивши січеною петрушкою. Ось такий нескладний, але дуже непоганий рецепт курячої гомілки в духовці з картоплею. Рукав –вірний помічник

При запіканні страви велику роль грає якість духовки. Далеко не у всіх господинь вона працює без капризів. Щоб страва не підгоріло і не пересушилось, дуже зручно готувати його в рукаві для запікання. М'ясо курки, запечене таким чином, завжди соковите і легко відділяється від кісточки, овочі теж виходять ніжними, смачними і корисними. Як приготувати курячі гомілки з картоплею в духовці з використанням рукави? Елементарно.

Склад

На 1 кг молодого картоплі потрібно взяти чотири курячих стегенця або 8 гомілок. Крім основних інгредієнтів, знадобляться також: 2 зубки часнику; 0,5 ст. л. лимонного соку; 50 мл соняшникової або оливкової олії; гілочка чебрецю; спеції у вигляді солі, чорного перцю, коріандру, орегано та інших, звичних смаку.

Якщо сезон молодої картоплі вже пройшов, можна брати і звичайний, але у такому разі його треба розрізати на 6-8 частин (виходячи з величини бульби). Рецепт курячої гомілки з картоплею в духовці

Перед приготуванням курячі стегна або гомілки потрібно гарненько промити і просушити паперовими рушниками. Потім розділити їх на дві частини (у випадку з стегенцями) і натерти сіллю.

Далі поміщаємо курку в рукав, туди ж відправляємо вимитий молода картопля. Залишилося розбавити цю «компанію» маринадом, змішаним з пропущеного через прес часнику, щіпки солі, чорного перцю, перцю чилі, кмину, коріандру, а також соку лимона і рослинного масла. Перекладаємо його до картоплі з куркою, защипуємо краю рукава кліпсами або туго обв'язуємо нитками і гарненько струшуємо кілька разів.

Далі необхідно нагріти духовку до позначки 180 градусів, помістити туди пакет з отриманим напівфабрикатом і чекати 40 хвилин. Після цього слід зробити на поверхні пакета кілька проколів ножем для досягнення рум'яної скоринки, і відправити в духовку ще на 20 хвилин.

Перед подаванням картоплю з куркою посипаємо дрібно нарізаним кропом. Це блюдо буде добре поєднуватися з гострим соусом, приготованим з видавленого часнику з майонезом і чуточкой оливкової олії. Ще один варіант

Любителям сиру напевно припаде до смаку наступний рецепт курячої гомілки з картоплею в духовці. Набір інгредієнтів досить простий: по кілограму курячих ніжок і картоплі, приблизно 8 ст. л. оливкової олії, 150 г твердого і 2 ст. л. м'якого плавленого сиру, базилік, сіль і перець.

Найкраще замаринувати курку за день до приготування, для чого перемішати її (помиту і висушену) з чотирма ложками олії і спеціями.

Перед приготуванням в окрему ємність потрібно потерти твердий сир, додати туди плавлений та інше оливкова олія, базилік, сіль.

В отриманій суміші перемішуємо очищену і нарізану великими часточками картоплю і залишаємо «відпочивати» в холодильнику протягом години.

Тепер справа за малим: зробити мішок з рукава для запікання, зав'язавши його з одного боку, перекласти в нього картоплю з куркою, зв'язати другий край, зробити кілька проколів у верхній частині, і відправити «загоряти» в духовку. Через 15 хвилин можна зрізати верх рукава, якщо хочете отримати рум'яну страву, і продовжувати запікати ще чверть години. Повірте, відгуки про курячих ніжках, запечених з картоплею в духовці таким чином, будуть лише позитивними, а домочадці ще не раз попросять вас приготувати це просте, але таке смачне блюдо.

Висновок

Курка і картопля – це два найбільш часто вживаних продукту в раціоні звичайної сім'ї. Їх варять, смажать, запікають разом і окремо, поєднуючи з овочами, спеціями і приправляючи соусами. Одних тільки рецептів курячої гомілки з картоплею в духовці набереться більше десятка. Популярність таких страв пояснюється просто: вони смачні, ситні, підходять як для звичайного обіду, так і для святкового столу (у цікавій рецептурою). Але при цьому інгредієнти всім по кишені, а готуються страви просто і швидко, що є важливим моментом для кожної господині.


banner14

Категория: Еда и напитки

Гомілка куряча з картоплею в духовці: рецепти та особливості приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.