Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Торт "Мурашник" зі згущеним молоком: рецепт з фото


Опубликованно 14.04.2018 10:15

Торт

У даній статті описується докладний приготування торта «Мурашник» зі згущеним молоком з фото рецептом, а також підказуються різні варіанти приготування: від простого до самого оригінального, а також дані рекомендації з вибору продуктів. Пару слів про торті

Незважаючи на його величезну популярність, досі невідомо, хто автор такого простого і в той же час приголомшливого вироби: торт «Мурашник» залишається одним з найулюбленіших серед людей, що жили на початку 90-х. Як ні намагалися зацікавлені особи з'ясувати історію створення і батька торта – цей факт, як і раніше залишається відкритим.

Все, що відомо, – він масово поширився в часи перебудови і моторошного продуктового дефіциту (напевно, тому став настільки любимо усіма).

Калорійність торт «Мурашник» (зі згущонкою) становить 385 калорій на стограмову порцію, тому зловживати ним не слід, адже за його смаку можна вчасно не зупинитися і наїсти пару зайвих кіло. Варіанти приготування

Рецептів торт «Мурашник» зі згущеним молоком (замість крему) кілька, але всі вони базуються на подрібненні основи і формування торта у вигляді піраміди або конуса. Найбільш поширеними і доступними для приготування вважаються такі варіанти: Класичний рецепт на основі пісочного тесту: по ньому тісто пропускається через м'ясорубку для отримання тонкої соломки, яку випікають і ламають на шматочки, перемазуючи згущеним молоком. Торт «Мурашник» з печива: цей варіант називають ледачим за те, що довго возитися з приготуванням тіста і випічкою не потрібно, а за основу береться готове печиво типу «Чайне», «З топленого молока», «Ювілейне». Оригінальні та авторські версії з додаванням в основу цукатів, сухофруктів, горіхів та інших смаколиків. Також в цьому варіанті торта може бути присутнім не звична варена згущене молоко, а з додаванням какао-порошку, «Нутелла», або згущене молоко, збите з вершковим маслом. Рецепт з пісочного тіста

Класичний торт «Мурашник» зі згущеним молоком готується саме з пісочного тіста, щоб не стверджували ласуни і любителі швидких рецептів. Рецептура тіста така: 300 грам якісного маргарину (відсоток жирності повинен бути не менше 76%), також можна використовувати вершкове масло в такій же кількості. 120 грам цукрового піску. Дві-три ложки маку, саме він дає особливе відчуття поїдання мурашника з-за чорних насіння в тесті. Мак попередньо запарювати або подрібнювати не потрібно. 800 грам пшеничного борошна. 0,5 ч. ложки соди, погашеної оцтом або лимонною кислотою. Крижана вода.

Тісто замішується традиційним способом: маргарин натирається на крупній тертці або рубається ножем на дрібні шматочки і перетирається з борошном (попередньо просіяного через сито) в маслянисту крихту. Важливо ретельно це робити, щоб всі шматочки масла були растерты. Далі додається цукор і розпушувач, мак і замішується тісто. Для цього в тісто необхідно підлити невелику кількість холодної води, яку слід підливати в процесі замісу, зовсім трохи, щоб тісто сформувалося у щільний клубок.

Довго вимішувати його ні в якому разі не слід, так як пісочне тісто це категорично не сприймає: при випічці стане твердим і щільним замість того, щоб стати легким і розсипчастим. Обов'язково тісто покласти в холодильник на одну-дві години, загорнувши в поліетилен. Це теж обов'язкова умова для приготування пісочного тіста хорошої якості. Рецепт тіста зі сметаною

Також тісто-основу для торта «Мурашник» зі згущеним молоком можна приготувати за таким рецептом: 400 грам вершкового масла, розм'якшити при кімнатній температурі і розім'яти виделкою. Три яйця злегка збити блендером і змішати з маслом до однорідної маси. 280 грамів теплого молока поступово влити в масляну суміш, помішуючи, і потім додати один пакетик розпушувача для тіста. Якщо його немає, то змішати 0,5 ч. ложки соди з лимонною кислотою на кінчику ножа і всипати в тісто. 800 грам борошна просіяти через сито і додати до молочно-масляної суміші, постійно вимішуючи відразу ложкою, а потім руками.

Замісити тісто і, помістивши його в поліетиленовий пакет, прибрати в холодильник на годину-півтора. Після цього можна приступати до випічки основи для торта. Формування торта

Торт «Мурашник» (зі згущонкою) має горбисту структуру, завдяки специфічно приготовленої основі з тіста: дістаємо його з холодильника і невеликими порціями пропускаємо через звичайну м'ясорубку. Отримані в процесі тонкі смужки тіста розміщуємо на деку, выстеленном пергаментом і випікаємо в духовій шафі при температурі 200-220 градусів до світло-золотистого кольору. Бажано їх занадто не засушує, інакше торту знадобиться більше крему для просочення і часу для цього, відповідно.

Якщо немає м'ясорубки або зовсім не хочеться її використовувати для такої справи, то можна сильніше підморозити тісто і потім натерти на тертці з великими отворами на пергамент, який розкладений по листу. Терту масу тонким шаром розподілити по всій площині, спекти в духовці і після охолодження розділити на шматочки.

Спечені шматочки тіста ламаємо на невеликі частини, не більше одного сантиметра в довжину і поміщаємо широкий посуд, туди ж кладемо варене згущене молоко (не менше двох банок по 400 грам) і ретельно перемішуємо. Маса повинна бути в'язкою, але не занадто тугий, тісто має ввібрати в себе рідку частину, і тоді торт стане щільним і тримає форму. Якщо є глибока і вузька миска – можна використовувати її в якості форми, якщо ні, то доведеться пару годин почекати, щоб спечені шматочки тіста трохи ввібрали в себе крем і змогли тримати форму торта. Якщо використовується форма, то треба вистелити її зсередини харчовою плівкою і просто помістити туди приготовану масу з печива і крему, щільно утрамбовувавши його. Якщо ж торт формується без посуду, то просто складаємо його гіркою, роблячи схожим на мурашник. Як правильно зробити крем

Класичний рецепт торта «Мурашник» – зі згущеним молоком. При чому уваренной до коричневого густого стану. Для цього дві звичайні бляшані банки згущеного молока поміщаються в невелику каструлю, заливаються повністю водою і ставимо на плиту. Після закипання вогонь робиться менше, але все одно невеликі пухирці киплячої води повинні бути присутніми. Якщо раптом виявиться, що вода википає і банки не повністю закриті, то слід долити гарячої (!) води на необхідний рівень. Приблизно через дві години банки дістаємо і після охолодження розкриваємо. Густа солодка маса – це і є зварене до крему згущене молоко.

На просторах інтернету можна зустріти рекомендацію варити згущене молоко під розкритою банку на водяній бані, але це незручно і кращого результату (в порівнянні з закритою банкою) не дає, тільки зайві клопоти. Ще одна версія крему для торта

Отриманої вареним згущеним молоком можна перекласти торт, а можна 400 грам вершкового масла кращої якості збити з приготованим згущеним молоком, поступово додаючи його до взбиваемой суміші і домагаючись бажаної консистенції. Також за бажанням можна додати 200 грам волоських горіхів, злегка підсмаженого на сухій сковороді і подрібнених до невеликих крихт. Для обсипання верху торта можна використовувати шоколадну стружку або горіхи, а також полити шоколадною глазур'ю. У класичному рецепті торт обсипається крихтами від залишків печива, подрібненими до стану дрібного піску. Рецепт на швидку руку: з печива

Якщо немає часу або бажання возитися з випічкою основи, то можна обійтися без випічки. Торт «Мурашник» зі згущеним молоком можна приготувати із звичайного печива, покришеного на невеликі шматочки. Для цього використовується саме просте печиво до чаю з топленого молока, пісочне (без крему або глазурі) або з невеликим додаванням арахісу.

Печиво ламається на шматочки руками або за допомогою качалки (просто розкачуємо печиво по столу) і перемішується з кремом зі згущеного молока, приготованого за рецептом вище. Ні в якому разі не потрібно подрібнювати печиво блендером – воно перетвориться в дрібну крихту, а це суперечить головній ідеї торта, адже він повинен бути горбистий, з порожнинами крему, а не гладкий. Після приготування такий торт повинен просочуватися не менше дванадцяти годин для досягнення оптимального смаку. Сучасна версія: «Більше купа –краще!»

За останній десяток років простий рецепт торта «Мурашник» з печива зі згущеним молоком змінився до невпізнання: тепер в нього стали додавати різні добавки для різноманітності смаку і вигляду. На 800 грам печива, подрібненого на маленькі шматочки необхідно взяти по сто грамів родзинок, нарізаної кураги, чорносливу без кісточки, сушеного інжиру, волоських або лісових горіхів, також можна взяти мармелад щільної текстури і теж порізати на маленькі кубики, додаючи до печива.

Всі інгредієнти в мисці з'єднуємо і додаємо згущене молоко: варену або збиту з маслом, ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу крему по масі. На блюді формуємо торт у вигляді конуса, і надаючи йому схожості з мурашником можна обсипати тертим шоколадом або подрібненими волоськими горіхами. Кілька порад про вибір згущеного молока

Не варто купувати вже готову варену згущенку для торта «Мурашник», так як вона відрізняється підвищеною кількістю штучних загусників, які суттєво спотворюють смак продукту. При цьому такий низькосортний продукт не зможе повноцінно просочити пісочне тісто, яким потрібно багато вологи.

При купівлі згущеного молока необхідно вивчити етикетку: до складу продукту повинні входити тільки коров'яче молоко і цукор. Все інше – жалюгідні спроби нажитися за рахунок додавання цей продукт рослинних жирів або ще чого гірше. Як відрізнити правильний продукт від підробки? Справжнє згущене молоко так і називається, а «Згущене молоко», «натуральне Згущене» або «Варенка» – це вже інший, не факт що якісний продукт.


banner14

Категория: Еда и напитки

Торт "Мурашник" зі згущеним молоком: рецепт з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.