Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Саморобний майонез: рецепти


Опубликованно 12.04.2018 06:00

Саморобний майонез: рецепти

Фактично на кожному святковому столі, та й не тільки на святковому, майонез вважається обов'язковою заправкою. Його люблять люди будь-якого віку і найчастіше використовують в якості додаткового інгредієнта до салатів, наприклад такого як олів'є. Зараз почав набирати популярність саморобний майонез в домашніх умовах. Для виготовлення його існує величезна кількість рецептів, деякі з них будуть описані трохи нижче.

Майонез, виготовлений будинку з жовтків

Дуже часто для виготовлення цієї заправки багато господинь використовують міксер або блендер з необхідною насадкою, так як це більш зручно і скорочує час виготовлення. Але цей спосіб найкраще робити віночком, тому всі комфортні прилади прибираються в бік, і в хід йде старий добрий спосіб збивання.

Як приготувати майонез в домашніх умовах? Це зробити буде зовсім не складно. Впоратися зможе навіть початківець кухар. Для виготовлення майонезу з курячих жовтків знадобиться: Звичайно ж, сам жовток. Для невеликої кількості майонезу досить буде лише одного. Половина чайної ложки гірчиці. Невелика щіпка солі і цукру. Приблизно близько ста мілілітрів оливкової олії. Половина чайної ложки лимонного соку.

Як правильно виготовляти цей варіант майонезу

Як приготувати майонез в домашніх умовах? Всі інгредієнти, крім оливкової олії, змішуються і ретельно збиваються віночком. Після того, як була досягнута однорідна маса, в неї можна додавати останній інгредієнт. Якщо у людини алергія на оливки, або ж йому просто не подобається смак такого масла, то можна його замінити на соняшникову або ж об'єднати два варіанти в однакових пропорціях.

У цього рецепту є свій невеликий секрет, який полягає в тому, що збивати майонез необхідно плавно і помірно, тобто не можна намагатися якомога швидше здійснювати руху віночком, але і сповільнюватися теж не варто.

Зрозуміти, що майонез готовий, досить просто. Як тільки маса почне прилипати до вінець, це означає, що його можна використовувати в їжу. Не варто забувати і про те, що майонез, виготовлений будинку, ніколи не буде мати білий колір, як той, що продається в магазині. Для додачі смаку найкраще в нього також додати невелику кількість бальзамічного оцту або яблучного і лимонного соку.

Майонез, виготовлений з цілих яєць

Якщо у дівчини немає особливо багато часу для того, щоб виготовляти домашній рецепт майонезу, то цей варіант саме для неї. Виготовляється цей саморобний майонез в блендері всього за одну-дві хвилини.

З інгредієнтів дівчині знадобиться: Близько ста–ста п'ятдесяти мілілітрів соняшникової олії. Одне куряче яйце незбиране. Половина чайної ложки солі, гірчиці і цукру. Сік лимона. У цьому варіанті його треба буде трохи більше, ніж у минулому – одна столова ложка. Правильний спосіб приготування майонезу

Насправді приготування майонезу будинку при використанні блендера – це досить простий, легкий і швидкий варіант. У ньому не варто обтяжувати себе, слідкуючи за правильною консистенцією, необхідною кількістю масла і багатьма іншими деталями. Кулінару достатньо всього лише правильно змішати всі інгредієнти, додаючи кожен по необхідному порядку, і опустити віночок блендера, який, у свою чергу, за дуже швидкий час перетворює їх в однорідну масу - майонез.

Приготування молочного майонезу

Буває і такий варіант, так – майонез, виготовлений з молока. За смаком він нічим не поступається тим варіантам, які виготовляються на основі яєць, так і за зовнішнім виглядом теж. Саморобний майонез без яєць без проблем набуває густу однорідну масу.

Перед початком приготування потрібно переконатися, що на вашій кухні є всі необхідні продукти. З інгредієнтів для даного майонезу знадобиться: Молоко. Досить близько ста п'ятдесяти мілілітрів. Бажано, щоб воно було не більше 2-2,5% жирності. Соняшникова олія. Його обсяг повинен становити близько 300 мл. Дві-три чайні ложки гірчиці. Лимонного соку знадобиться також близько двох-трьох чайних ложок. Сіль і цукор в даному варіанті додається за смаком. Як приготувати домашній майонез за цим рецептом

Першим ділом молоко необхідно довести до кімнатної температури. Далі воно вливається в ємність блендера. Туди ж додається соняшникову олію і все збовтується за допомогою блендера. Користуватися міксером в цьому рецепті не варто. Збивати масу треба до тих пір, поки не з'явиться густота. Після того як маса буде готова, туди додаються всі інші інгредієнти і знову все збовтується протягом п'яти–десяти секунд. Як би це не здавалося дивним, але навіть без використання яєць можна без праці виготовити справжній, а головне, смачний майонез.

Майонез, зроблений з перепелиних яєць

Дійсно, існує і такий рецепт приготування майонезу в домашніх умовах. Найбільше він користується популярністю у людей-гурманів, які люблять експерименти в поєднанні смаків.

Рецепт саморобного майонезу досить простий, для цього кулінару знадобиться: Не менше 6 перепелиних яєць. Все це з-за того, що вони в рази менше курячих. Соняшникова олія, близько 150-200 мл. Чим більше яєць використовується, тим більшим стає обсяг масла. Сіль, цукор, гірчиця, як і у всіх попередніх способах приготування майонезу, додаються по пів чайної ложки. Для додачі незвичайного смаку додається чорний мелений перець. Досить невеликий щіпки його. Близько однієї столової ложки соку лимона. За бажанням готує також можна додати трохи свіжої зелені. Спосіб приготування майонезу

Як зробити саморобний майонез? Яйця разом з перцем, сіллю, цукром і гірчицею треба змішати і протягом однієї хвилини збивати за допомогою блендера. Далі з невеликим пропорціям додається і соняшникову олію, при цьому не можна припиняти збивати до тих пір, поки майонез не придбає однорідну масу і не стане густим. Після того як він став необхідної консистенції, додається лимонний сік. Далі майонез знову збивається і тільки в кінці змішується зі свіжою зеленню. Для того щоб суміш стала ще густішою, її краще всього відправити на деякий час в холодильник. Цей рецепт відрізняється від звичайного лише тим, що замість курячих яєць використовуються перепелині. Гурмани стверджують, що саме такий варіант робить майонез більш ніжним і корисним, але, як мовиться, на смак і колір.

На замітку всім господиням, які готуються вперше виготовити майонез самостійно в домашніх умовах: Для того щоб майонез став густим і дуже смачним обов'язково всі інгредієнти повинні бути, по-перше, свіжими, по-друге - кімнатної температури. Якщо людина любить гострі смаки, то тоді краще всього замість звичайної гірчиці використовувати гірчичний порошок. Він також зробить майонез за смаком більш пікантним. Для того щоб майонез не віддавав гіркотою, краще всього не використовувати виключно оливкову олію, так як воно може дійсно робити майонез з невеликою гіркотою. Ідеально буде, якщо при готуванні два види масла скомбінувати. В залежності від об'єму налитого соняшникової олії буде вимірюватися і густота майонезу. Якщо майонез вийшов дуже густим, то в такому разі виправити проблему можна за допомогою фільтрованої води кімнатної температури. Після додавання її в густу масу, другу необхідно знову перемішати. Приготування майонезу за допомогою міксера

Для того щоб зробити майонез в домашніх умовах знадобиться досить висока за обсягом ємність. Це необхідно для того, щоб віночки міксера без проблем змогли в неї занурюватися і не розбризкувати масу по всій кухні.

Для того щоб виготовити саморобний майонез міксером, можуть знадобитися такі інгредієнти: 1 ціле яйце, тобто відділити жовток від білка не варто. Воно обов'язково повинно мати кімнатну температуру. Соняшникова олія. Один стакан (200 мл). Бажано, щоб масло було рафінованою і не мало жодних запахів. Гірчиця, сіль і цукор - по 0,5 чайних ложок. Оцет шестивідсотковий. Досить півтори чайних ложки.

Спосіб приготування майонезу з використанням міксера

Яйце спочатку миється в теплій воді, для того щоб воно якомога швидше стало кімнатної температури. Після того, як воно досягло потрібної теплоти, розбити його потрібно так, щоб жовток не пошкодився. У ємність з яйцем додається цукор, сіль, оцет і гірчиця. На жовток крапають невелику кількість теплого рослинного масла. Далі все збивається міксером протягом того часу, поки майонез не досягне необхідної консистенції. Тривалість приготування займає не більше трьох-п'яти хвилин, а за обсягом маса досягає близько трьохсот грам. За смаком він фактично нічим не відрізняється від магазинного, тільки набагато корисніше і без хімічних добавок.

Кожна господиня обов'язково повинна пам'ятати важливий фактор – майонез зберігається в холодильнику не більше чотирьох діб. Не у кожної людини з першого разу виходить ідеально приготований домашній майонез, але не варто засмучуватися, все приходить з досвідом. Якщо ж майонез виявився дуже смачним, то тут господиню можна тільки привітати – значить, вона зробила все абсолютно правильно.


banner14

Категория: Еда и напитки

Саморобний майонез: рецепти


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.