Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Рецепт свинячий рульки по-баварськи в пиві з гарніром з квашеної капусти


Опубликованно 09.04.2018 03:03

Рецепт свинячий рульки по-баварськи в пиві з гарніром з квашеної капусти

Вечеря цього баварця, як правило, не відрізняється якимись розкошами. Хоча для деяких з нас рецепт свинячий рульки по-баварськи, може, здасться чимось ексклюзивним і екстравагантним, але повірте, це зовсім не так. Справа йде таким чином: все просто. По-перше, цю частину туші свині можна з легкістю придбати в будь-якому поважаючому себе супермаркеті або на колгоспному ринку. По-друге, цей продукт коштує недорого і доступний (як, втім, і пиво, і всі інші інгредієнти) для найширших верств суспільства. Тому напрошується питання: чому б не використовувати рецепт свинячий рульки по-баварськи, приміром, на найближчі свята? Ну що, вже готові спробувати? Тоді почнемо!

Свиняча рулька по-баварськи: рецепт з фото

Ця частина туші (ноги, як правило, передньої), прилегла до колінним суглобам, ще іменується гомілку або передпліччя. При заготівлі м'ясної продукції м'ясником кордоном для відділення від інших частин буде колінний/ліктьовий суглоб. Одним з найбільш вдалих способів приготування рульки вважається маринування її в пиві і подальше запікання в духовці. До речі, в самій Баварії дане страву називають Schweinshaxe, воно подається, наприклад, на Октоберфесті, знаменитому фестивалі пива. У Чехії рулька більше відома як «Печене вепрево коліно». Воно чудово поєднується з пивом і з будь-якими відомими міцними напоями. Ми ж з вами розглянемо сьогодні німецьку «класику жанру».

Рецепт свинячий рульки по-баварськи в пиві

Бажаним буде використання свіжого, а не замороженого продукту, тоді аромати будуть більш насиченим, м'ясо – м'якше і ніжніше. А в цілому – смачніше. Шкірку цієї частини туші необхідно ретельно звільнити від щетинки (наприклад, можна поскоблить ножем або навіть поголити). Знімати шкірку не можна – бо пропаде частина автентичного смаку.

Трохи про пиво. Потрібно брати тільки якісне, з яскравими хмелевыми ароматами, без спиртового тони. Німці рульку мочать в темному пінному напої – воно вважається найбільш насиченим. Але щоб отримати ніжне м'ясо, беруть і світле пиво, тільки не дуже міцне. Після духовки, до речі, весь спирт повинен випаруватися: готова страва вийде безалкогольним.

Інгредієнти

Нам потрібні: свиняча рулька – загальна маса два кіло (можна взяти дві невеликі або одну важку), півтора літра пива - темного неміцного, пара цибулин, пару морквин середнього розміру, головка часнику, лаврове листя, спеції у вигляді горошку-перцю, кмину з гвоздикою і коріандром. Ще знадобиться квашена капуста в кількості близько кілограма, трохи олії (це для гарніру). А для соусу до м'яса візьмемо пару ложок гірчиці, стільки ж меду і бульйон в кількості півсклянки. Набір спецій дозволено змінювати за власним розсудом, в цих інгредієнтів вказана традиційна «баварська» суміш. Всіма гурманами визнано, що найбільш підходящим гарніром у рецепті свинячий рульки по-баварськи є підготовлена заздалегідь квашена капуста плюс медовий соус. Але згідно бажанням і уподобанням домашнього кухаря, можна подати м'ясо самостійно або з якимось іншим обраним гарніром (наприклад, з овочами і рисом).

Як готувати м'ясо

Рецепт приготування свинячої рульки по-баварськи не виглядає занадто складним: таке зробити в умовах кухні зможе навіть не особливо досвідчена господиня.Митий, обсушену рульку кладемо в каструлю. Заливаємо пивом. Воно має повністю покривати м'ясо, тому потрібно вибрати величину ємності так, щоб витратити належну кількість пінного.Ставимо посудину з рулькой на великий вогонь і доводимо її до закипання. А поки закипає, очищену моркву нарізаємо великими шматками, корінь селери – також. В цілу цибулину (попередньо почищену) встромляємо бутончики гвоздики, а часничок просто ділимо на зубки і очищаємо від шкірки.З киплячого пінного напою знімаємо пінку, додаємо в ємність очищені і порізані овочі разом зі спеціями. Зменшуємо вогонь на плиті на мінімум. Тушкуємо м'ясо в пиві близько двох годин, накривши кришкою. Через годину м'ясо потрібно перевернути.Гарнір

Рецепт свинячий рульки в духовці по-баварськи славиться ще й гарніром, що подається до м'яса.На розігрітій сковорідці з олією смажимо нарізану півкільцями цибулька (до рум'яного кольору).Капусту квашену (бажано – кисліші, але без участі оцту) віджимаємо від розсолу, потім викладаємо на сковороду.Обсмажуємо все на невеликому вогні до м'якого стану, зменшуємо потужність вогню на мінімум, вливаємо пивний бульйон (взяти з каструлі), тушкуємо ще з півгодини.Соус

Тут все ще простіше. Змішуємо в окремій ємності мед з гірчицею і бульйоном. Можна – просто виделкою або вінчиком. А можна для більшої однорідності зробити все в блендері. До речі, деякі використовують для страви гірчицю з зернами – це додасть соусу особливу пікантність.

ФіналВарену гомілку дістаємо з пивного бульйону, злегка остуджуємо, рясно змащуємо соусом з гірчиці з медом і викладаємо на деко.Духовку розігріваємо до 160 гр., запікаємо 20-30 хвилин, щоб була золотава скоринка. Кожні 5 хвилин поливаємо м'ясо соусом з пивним бульйоном. На останніх хвилинах «матчу» можна включити гриль.Готову страву дістаємо з духовки, викладаємо в центр не надто маленькою за габаритами тарілки цілком – для подачі до столу. Вільний простір можна заповнити гарніром – квашеною капустою, тушкованої з цибулею. Можна додатково прикрасити, наприклад, овочами з рубаною зеленню.

Як бачите, в рецепті свинячий рульки по-баварськи нічого немає складного. Єдине, чим вам доведеться запастися – часом. Ну і ще, звичайно ж, відповідними інгредієнтами. Так, і приємного всім апетиту!


banner14

Категория: Еда и напитки

Рецепт свинячий рульки по-баварськи в пиві з гарніром з квашеної капусти


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.