Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Какао-порошок алкалізованний - що це? Відомі різновиди


Опубликованно 09.04.2018 00:39

Какао-порошок алкалізованний - що це? Відомі різновиди

Що значить - алкалізованний какао-порошок? Чим він відрізняється від звичайного? На ці та інші питання ви знайдете відповіді, прочитавши нашу статтю.Какао

Ще в давні часи користувалися популярністю какао-боби. Що це таке - залишалося загадкою. Тоді вважали, що це дар Бога. Шоколадні боби ростуть на деревах. Їх вперше виявили в тропічних джунглях. Плоди збирають з дерев, очищають і застосовують у різноманітних цілях. Одна з них - це подрібнення макухи. Після утвориться порошок.

У наш час існує безліч видів какао і різні способи його приготування. Цей порошок - продукт ретельного перероблення насіння шоколадного дерева. Для того щоб його приготувати, очищені і обсмажені насіння спочатку переробляють, потім віджимають з нього багато масло. А після повторно подрібнюють. Какао-порошок люблять використовувати в кондитерських фабриках для виготовлення шоколадних солодощів, різноманітних кремів. Також застосовується у вигляді посипання. Алкалізованний

Є два види порошку. Буває алкалізованний і натуральний. Що входить до складу какао-порошку алкализованного? Звичайно ж, 100 % рослинний продукт. У ньому міститься багато мікроелементів і вітамінів.

Какао-порошок алкалізованний - що це? З чого отримують? З твердого какао, обробленої лугом. Цей порошок має слаболужну реакцію. Після подібної обробки поліпшується смак, колір, він набуває стійкий і насичений аромат. Існує кілька ступенів алкализации: слабо, середньо і сильно. На вигляд порошок від світло-коричневого до темного відтінку, з яскраво вираженим шоколадним ароматом. Какао-порошок алкалізованний - що це? Способи застосування

Такий продукт застосовують для виготовлення високоякісних шоколадних виробів, морозива і безлічі інших смачних солодощів. Способи застосування в домашніх умовах різноманітні. Можна додавати в тісто для випічки, робити з нього помадку. Для найкращого розподілу його в борошні необхідно посіяти через спеціальне сито. Порошок алкалізованний фасують у спеціальні мішки з паперу. Вони досягають ваги близько 25 кілограмів. Умови зберігання тільки в добре провітрених приміщеннях, без зайвих запахів. При цьому вологість не повинна перевищувати 75 відсотків.

Чим відрізняється від звичайного порошку? Звичайно, в першу чергу, способом приготування. Алкалізація робить какао-порошок досить темним кольором. Деяких лякає слово алкалізація. Але не варто цього боятися, адже за нею ховається звичайне промивання, очищення бобів.Різновиди

Існує безліч різновидів какао-порошку. Алкалізованний PV-5 - це відомий порошок преміум-класу. Користується популярністю за рахунок свого смаку і високої якості. Він з добірних какао-плодів (обсмажених). Ще один популярний вид - какао-порошку алкализованного Cacao Barry. Він є натуральним. Жирність його зазвичай доходить до двадцяти трьох відсотків. Має яскравий темно-коричневий колір і виражений аромат. Він також ідеально підходить для покриття трюфелів або для розпилення бурштинового кольору. Він розкриває аромат і прискорює процес приготування, так як не вимагає попереднього кип'ятіння. Прикрашають їм ще десерти, додає в крем, морозиво. Упакований він в коробки по одному кілограму, а термін придатності сягає одного року.

Отже, ми з'ясували, що какао буває алкализованным і натуральним. Справжній варять для отримання смачного напою. А какао-порошок алкалізованний люблять додавати в різні випічки. Також він використовується для отримання смачного напою з розведення окропу або молока. Справжній, звичайно ж, не замінимо. В його складі більше корисних елементів. Алкалізованний порошок більш сучасний і вважається быстрорастворимым. У нього насичений смак, стійкий аромат. Але внаслідок обробки втрачає велику частину корисних речовин, які необхідні для людини.Як вибрати?

Багато хто задається питанням, як і будь какао краще вибрати серед величезного достатку продукції в магазинах? В першу чергу, варто звернути увагу і враховувати зовнішній вигляд продукту. Він повинен бути від світлого до темно-коричневого кольору, а відтінком буде коричневий колір. Його структура повинна бути однорідною, без грудочок і не залишати жирності на руках після дотику з ним. Аромат є головним показником при виборі. Він нагадує шоколад, сторонніх запахів не повинно бути. Смак з гірчинкою. Потрібно запам'ятати, що алкалізованний какао-порошок (що це, ми вже з'ясували) при розчиненні буде мати темно-коричневий колір. Так як його обробляють лугом, це абсолютно безпечний продукт, він дрібний і легше розчиняється. Натуральний і алкалізованний порошок неймовірно корисні для людини. Можна пити такий напій щодня. Насичений смак і стійкий аромат не тільки вгамують спрагу, але і зарядять енергією на цілий день.Технологія

Сам процес приготування какао-порошку тривалий і складний. Його технологія не змінювалася з часів наших давніх предків. Насіння протягом тривалого часу сушать на сонці. Далі, сортують, а неякісні видаляють. Важливим процесом є розмелювання в порошок.

Так що варто цінувати цей продукт, адже люди вкладають у його створення багато сил. Результат таких наполегливих праць відмінний, він здивує кожного любителя какао-порошку. Аромат продукту покращує настрій і заряджає енергією на тривалий час. Справжні цінителі смаку і якості завжди знайдуть найкраще какао.Висновок

Тепер ви знаєте, як виробляють какао-порошок алкалізованний, що це за продукт. Також ми розглянули найпопулярніші види. Гарячий напій зігріє в холоди, він вважається прекрасною заміною кави.


banner14

Категория: Еда и напитки

Какао-порошок алкалізованний - що це? Відомі різновиди


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.