Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Кращі з рецептів кролика в духовці в рукаві


Опубликованно 09.04.2018 00:39

Кращі з рецептів кролика в духовці в рукаві

Якщо ви любите дієтичне, але смачне м'ясо, асоціюється виключно зі святом і незмінно викликає апетит, вам напевно шалено сподобається кролик в духовці в рукаві - рецепт розроблений нашими предками і «доведений до розуму» вже в сучасності. Особливо якщо згадаєте, що варіацій цього рецепта кулінари розробили безліч. Так що є з чого вибирати, і підходить під ваші кулінарні смаки серед цього достатку напевно знайдеться.

Підготовчий етап

Який би рецепт кролика в духовці в рукаві ви не вибрали, не нехтуйте попередніми отмачиванием тушки. Без нього кінцеве страва може зберегти персональний кролячий запах, який до вподоби не всім. Найбільш схвалюваними маринадами є наступні. Лимонний: свіжовіджатий сік одного цитруса змішується з парою-трійкою ложок олії. Самою собою, краще пустити в хід оливкова. Сіль береться за смаком, зі спецій можна обмежитися тільки перцями. З рештою будьте акуратніше, щоб їх аромати не перебивали один одного. Гірчично-медовий: чотири ложки рідкого меду плюс ложка гірчиці, сіль і спеції. Цей маринад досить густий, так що кролятину їм слід обмазувати.

Витримувати м'ясо можна і в кисломолочних продуктах, і у вині, і в цибулевому або томатної кашки, і в слабкому розчині оцту. Якщо кролика маринувати ви не бажаєте, хоча б потримайте тушку пару годин в холодній воді, час від часу міняючи.

І промивати і маринувати м'ясо найчастіше рекомендується після поділу кролика на порційні шматочки.

Основа основ

Якщо вас цікавить тільки кролятина, а гарнірувати її ви збираєтеся чимось оригінальним, то дії після маринування зводяться до елементарного набору. «Запчастини» звірка складаються в зав'язаний з одного кінця рукав, туди ж виливається стекший маринад (від води м'ясо потрібно відціджувати). Другий кінець упаковки також добре зав'язується. Рукав в парі місць протикається голкою, щоб виділяється пар його не розірвав, і згорток кладеться в розігріту до 180-200 градусів піч. Поїдати блюдо смачніше, поливаючи свою порцію утворилася в рукаві підливою. Але можна спорудити і який-небудь соус до нього. Найбільш популярні різні версії вершкового. Уточнення

У початківців кухарів, раніше не готували таку страву, дуже часто виникає питання про те, скільки готувати кролика в духовці в рукаві. Точних цифр вам не назве навіть професіонал: час залежить від маси і вгодованості тушки, а також від розмірів шматків, на які ви її розділили. На тривалості запікання позначається і час маринування, і складу маринаду, і супутні інгредієнти, і особливості плити. Найчастіше кролика в духовці в рукаві рецепт наказує витримувати від години до півтора. Якщо час готування помітно відрізняється в ту або іншу сторону, зазвичай на це є вказівка від автора.

Кролик в духовці з картоплею в рукаві

Так би мовити, два в одному: і м'ясо, і гарнір. Сам кролик готується класично і складається в рукав порізаним. Картопля чиститься і кришиться великими скибочками; дрібні бульби можна помістити в кулінарний мішок цілком. Для аромату туди ж міститься цибулина середніх розмірів, розрізана на 4-8 частин, листочок лавра і кілька ложок рослинного масла. Перед відправкою в духовку, вже в зав'язаному вигляді, рукав потрібно струснути для рівномірного розподілу олії, маринаду і інших складових. Більше різноманітності

Не всіх їдців влаштує кролик в духовці з картоплею в рукаві. Кому-то рецепт може здатися занадто примітивною. Хтось намагається уникати крохмалистих бульб по своїх міркувань. Кому-то просто подобаються інші плоди. У всіх випадках прекрасною альтернативою цій страві стане кролик з овочами в духовці в рукаві. Використовувати можна будь-які дари городів: моркву, кабачки або баклажани, цвітну, білоголову капусту, помідори – все, що ви хотіли б бачити в кролячому рагу. Принципи закладки ті ж: овочі ріжуться досить крупно; томати і зовсім краще брати дрібні, щоб вони менше розповзалися під час запікання. Інгредієнти досить різноманітні, їх краще перед закладкою, окропивши маслом, перемішати в мисці, щоб не вийшло, що всі кабачки скупчилися в одному кінці рукава, а всі помідори в іншому: шматки кролятини будуть пахнути по-різному.

До речі, кролик з овочами в духовці в рукаві найчастіше готується швидше, ніж м'ясо без них. Пояснюється це виділяються соками. Часом вистачає і 45 хвилин.

Різати не будемо

Кролик, цілком у духовці запечена в рукаві, виглядає особливо святково, але має деякі особливості приготування. По-перше, маринувати його рекомендується в майонезі або сметані: ці продукти глибше і швидше проникають у м'ясо. По-друге, перед змазуванням тушку треба натерти перцем з сіллю, оскільки спецій у відсутності маринаду братися нізвідки.

Підготовленого кролика після 2-3 годин витримування в обмазці обережно поміщають в рукав. Він, до речі, повинен бути якісним, щоб не прорвався під час завантаження. Зав'язаний пакет кладеться в нагріту духовку, а кухар запасається терпінням: цілісний звір печеться довше розібраного на шматки. Маленький дійде до готовності за півтори години, а досвідченому зайцю можуть знадобитися всі два з половиною. Однак перевіряти зовнішній вигляд кролика через годину треба регулярно, щоб він не пересмажився.

Цікава ідея

Якщо ви вирішили запекти кролика в духовці в рукаві цілком, чому б його не нафарширувати? Пропозицій на цю тему предостатньо. Можна використовувати гриби, обсмажені з цибулею; рис, змішаний з кролячими субпродуктами, морозивом горошком і болгарським перцем; фарш з іншого виду м'яса. Подібний рецепт кролика, в духовці в рукаві запеченого, напевно здасться домашнім шеф-кухарям куди більш цікавим, ніж більш прості.


banner14

Категория: Еда и напитки

Кращі з рецептів кролика в духовці в рукаві


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.