Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як приготувати салат "Мімоза зі шпротами"?


Опубликованно 08.04.2018 11:21

Як приготувати салат

Радянські люди з 90-х все з ніжністю згадують салат «Мімоза» зі шпротами, адже коли в країні була економічна криза, найчастіше саме він був головною стравою на святковому столі. Часи минули, полиці магазинів стали ломитися від різних делікатесів, але ностальгія по простому багатошаровому салату з рибних консервів залишилася, і іноді так хочеться приготувати саме те, що з трепетом чекали. Необхідні інгредієнти

По рецепту салат «Мімоза» зі шпротами складається з таких продуктів: 2 варених яйця; 1 банка шпрот (180-200 грам); 1 велика картоплина, зварена в мундирі, або дві менші; 1 варена морква середнього розміру; половина цибулини, краще взяти червоний лук; майонез за смаком, зелена цибуля для оформлення готового страви.

Якщо в наявності немає червоного солодкого, то можна приготувати звичайний, але маринована цибуля, салат мімоза зі шпротами не терпить гіркоти, а маринад її нейтралізує. Підготовка продуктів

Яйця відварюють до крутого стану не менше десяти хвилин і поміщаються у холодну воду для того, щоб шкаралупа легко знімалася. Картоплю і моркву відварюються в невеликій кількості води (можна в одній каструлі), при цьому важливо опускати овочі в окріп, а не в холодну воду – так вітамінів при теплообработке збережеться більше. Шпроти для салату «Мімоза» беруться звичайні, але при цьому необхідно перед покупкою вивчити напис банку: шпроти це чи шпротный паштет, щоб не потрапити в халепу, адже паштетних маси готують далеко не з кращих і навіть не «середніх» продуктів.

Розкрити консервну банку, викласти рибу на тарілку і нарізати на маленькі шматочки. Деякі зовсім розминають її виделкою в пюре, але де ж естетика страви? Те ж можна сказати про нарізання варених овочів: більшість домашніх кулінарів натирають їх на тертці, перетворюючи тим самим весь салат в одноманітну масу, спливала соком. Набагато правильніше буде нарізати овочі для салату «Мімоза» (зі шпротами) на невеликі акуратні кубики, тоді і рідини з них буде виділятися менше і зовнішній вигляд буде поаппетитнее. Червоний цибулю шаткуємо тоненькими кубиками, намагаючись як можна дрібніше нарізати цибулину. Покрокове приготування

Салат «Мімоза» зі шпротами – це листкове страву, так як всі його інгредієнти викладаються шарами один на одного в певній черговості. На дно салатниці поміщається нарізану картоплю, який змащується майонезом, а на нього рівним шаром викладається риба, на яку поміщають цибулю. Далі випливає ще один шар майонезного соусу, потім моркву і ще трохи соусу. Варені яйця поділяємо: білок нарізаємо так само, як і овочі – на маленькі шматочки і посипаємо їм верх салату.

Потім ще один шар майонезу і ложкою вирівнюємо верх і боки салату (якщо ви його робите на плоскому блюді у вигляді гірки). Жовтки від яєць дрібно розкришити і присипати ними верх салату, а бічні сторони обсипають дрібно нарубаним зеленою цибулею. Приготований салат має настоятися, щоб продукти обмінялися пахощами і смаком, тому варто його на годину-півтора помістити в холодильник. Перед подачею верх прикрасити гілочкою свіжої петрушки або кропу. Кілька фактів про салаті

Рецепт салату «Мімоза» - зі шпротами, але також можна використовувати звичайні консерви в олії, при СРСР, наприклад, широко використовувалася сайра, сардина і лящ. Сам салат, за чутками, був винайдений ще в 70-ті роки винахідливими радянськими дівчатами на свято 8 березня – звідси і оформлення салату, яке, в свою чергу, стало назвою страви.

Енергетична цінність салату становить від 190 до 220 калорій на стограмову порцію, залежно від жирності майонезу і супутніх інгредієнтів.

Існує ще один салат «Мімоза» зі шпротами: з рисом, попередньо відвареному і охолодженому. Він замінює картоплю. Але трапляється так, що це блюдо налічує більше семи шарів, в яких змішуються різні інгредієнти: оливки, кілька видів консервів, плавлений сир, буряк, консервований горошок. Адже хтось з великих давно сказав: «Харчовим збоченням людини немає межі» - ось вже справді так і є.

Відомі шеф-кухарі вважають цей салат порушує всі правила кухні через змішування риби та яєць та часто називають «бездарним». А ось піпл з захватом «хаває», більш того, іноді додає до нього твердий сир і яблука, створюючи воістину гримучу суміш для шлунка і ідеальне середовище для хвороб.


banner14

Категория: Еда и напитки

Як приготувати салат "Мімоза зі шпротами"?


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.