Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Корюшка далекосхідна: особливості, корисні властивості та найкращі рецепти


Опубликованно 08.04.2018 07:39

Корюшка далекосхідна: особливості, корисні властивості та найкращі рецепти

Зима - чудовий час для лову корюшки. Ця невелика рибка є дуже корисним і смачним продуктом. У даній статті ми пропонуємо дізнатися, чим відрізняється далекосхідна корюшка від інших її видів. Також подивимося, як зробити приманку самостійно, як правильно вести лови і як готувати далекосхідну корюшка.Види

Ця невелика рибка відноситься до сімейства Корюшковые. У нього входить і всім нам знайома мойва.

Є декілька різновидів корюшки, які відрізняються розмірами і тривалістю життя. Це:Снеток (європейський вигляд). Його вага сягає в середньому 6-8 грам, розмір від 9 до 10 сантиметрів, тривалість життя до трьох років. Це самий дрібний представник.Азіатська (американська) зубатка. Виростає до 35 сантиметрів, вагою одна особина може бути до 350 грам, термін життя - до 11 років, найбільший представник.Морська малоротая. Це далекосхідна корюшка. Вона середніх розмірів, до 25 сантиметрів у довжину, до 160 грамів вагою. Термін життя - до 8 років.

Далекосхідна корюшка відрізняється від двох інших видів більш маленьким ротом, висунутої вперед нижньою щелепою, більш коротким спинним плавцем.

Де водиться далекосхідний вид

Північно-захід Тихого океану - це основний ареал існування виду. Часто корюшка можна зустріти на Камчатці і в прибережних водах, аж до півночі Кореї. Уподобані далекосхідної корюшкою і затоку імені Петра Великого, південні Курильські острови, Сахалін. Зустріти цю рибку можна навіть у водах Охотського моря.Чим годується, як нереститься

Живиться корюшка в основному зоопланктоном, але не відмовиться і від ікри своїх родичів, може поласувати і молодняком.

Найбільше їсть корюшка в літній та осінній період. Відбувається це поблизу берегів її місць проживання.

Статевої зрілості рибка досягає на першому і другому роках життя. За всі 8 років нереститься вона всього три рази. У південних областях її існування нерест проходить з квітня по травень, у північних - у червні.

Рибалки Санкт-Петербурга виходять на ловлю корюшки вже в грудні. У цей час можна зловити тільки невеликі екземпляри, а улов буде невеликим. За більш великою здобиччю потрібно йти в січні і лютому.

Риболовля на корюшка є захоплюючої та цікавою, особливо під час активного клювання. Давайте ознайомимося з манерою лову корюшки.

Прикормка для корюшки далекосхідної своїми руками

Для будь риболовлі потрібно використовувати прикормку, яка приваблює зграї риби до місця лову. Якщо постаратися і приманити рибу, то вона буде краще клювати, а це гарантія улову.

Корюшка - живність особлива. Прикормка для неї є окремою темою, яку треба розглянути більш детально. Саме про те, яку прикормку варто використовувати і як це робити, ми і хочемо розповісти.

У зимовий період далекосхідні особини заходять у бухти та гирла річок, де порівняно невеликі глибини, тому місця лову покриті надійним шаром льоду. Корюшка - хоч і маленька, але хижа рибка. Тому для її затримання варто використовувати живі або імітовані під живі снасті. У підгодувала живий корм теж повинен бути присутнім.

У зимовий період корюшка далекосхідна плаває під льодом у пошуках планктону. Особливо її цікавить кріль. Можна хитрістю заманити рибку до свого місця лову, використовуючи покупної кріль. В магазинах для рибалок цей продукт продається в замороженому вигляді, а виробником найчастіше виступає Китай або Японія.

Багато рибалки, бажаючи збільшити об'єм прикорму, роблять його своїми руками, додаючи в кріль інші продукти. Найчастіше використовується опариш. Він може бути чистим або підфарбовані.

До крілю можна додати м'ясний фарш, стружку з риби, порошки з креветочных панцирів і крабів. Замутнитель - відмінна ідея для прикорму. Для цієї мети може бути використана звичайна борошно, сухе молоко або дрібний пісок.Як правильно підгодовувати корюшка

Якщо ловля проходить у місцях зі слабкою течією або в стоячій воді, то підгодовування буде такою ж, як і при лові іншої риби. Потрібно потроху підсипати приманку, трохи почекати і закидати вудку.

Якщо ж протягом явне, то звичайна підгодовування не підійде, приманку просто віднесе від місця лову. В такому разі нам потрібно зробити з прикормки, глини і піску кульки. Приманки повинно бути більше, ніж інших компонентів. Кулька досягне дна, буде розпадатися, частинки будуть повільно підніматися вгору, і тільки потім їх вже знесе в бік. Але часу, поки прикорм піднімається на поверхню, вистачить, щоб принадити корюшка.

Снасті, приманка і наживка

Для приманки потрібно використовувати філейні шматочки йоржа, крабові палички, хека, окуня, саму корюшка. По продуктивності вони однакові, а що краще - вирішується на місці.

Найкраща насадка - це бельдюга, так як вона відрізняється міцністю. Використовувати таку насадку краще укупі з вудкою-етажеркою, яка застосовується при активному клюванні.

Вудочка повинна бути зручною, адже риболовля забере чимало часу при гарному клюванні, який точно буде, якщо використовувати рекомендовані нами підгодовування і наживки.

Як смачно приготувати далекосхідну корюшка? Про це пропонуємо поговорити далі.Суп

Юшка з далекосхідної корюшки, рецепт якої ми пропонуємо, дуже ароматна і ситна.

Приготування не забере багато часу, а задоволення від поїдання такого супу буде гарантовано.Першим ділом потрібно приготувати бульйонну основу з картоплі і цибулі. Візьмемо дві великі картоплі середнього розміру цибулину. Нарізаємо на зручні шматочки, закидаємо їх у киплячу воду, додаємо петрушку і трохи селери.Після того як основа закипіла, потрібно додати перець горошком (чотирьох штучок вистачить), пару лаврових листочків, мускатний горіх і сіль.Десять корюшек потрібно почистити, додати в суп після того, як картопля став м'яким.Варити після закипання потрібно не більше трьох хвилин, вийняти лаврові листи і перець.Прикрасити супчик можна зеленню.Корюшка смажена

Це найпоширеніше блюдо, яке так само, як і суп, що готується за лічені хвилини. Посмажити корюшка далекосхідну можна звичайним методом, а можна і в клярі. Розглянемо обидва варіанти.

Звичайний спосіб:Рибу почистити, обезголовити, обваляти в суміші борошна і солі.Викласти на розпечену сковороду з рослинним маслом, накрити кришкою.Кожну сторону смажити по п'ять хвилин.

В клярі:Очищену рибу посипати сіллю і прибрати на годину в холодильник.Змішати яйце з молоком (на одне яйце столова ложка молока).Вмочити рибку в суміш яйця з молоком, потім в борошно.Смажити до золотистого кольору кляру під кришкою.

Запікання

Приготувати запечену корюшка можна кількома способами, розглянемо два, які точно сподобаються.

Простий рецепт:Рибу очищаємо, натираємо паприкою, коріандром і подрібненим часником, не забуваємо про сіль.Укладаємо тушки на змащене маслом блюдо для запікання, трохи збризкуємо лимонним соком.Температура в духовці повинна бути 220 градусів, запікаємо двадцять хвилин.

Запікання для любителів соусів:На деко викласти півкіло помідорів, консервованих у власному соку, змішати з невеликою кількістю солі, додати чайну ложку цукру і зелень.Зверху викласти очищену, попередньо обсмажену корюшка.На рибку покласти подрібнений часник і цілі помідори черрі (близько 300 грам).Трохи скропити рослинним маслом і запікати 40 хвилин при 180 градусах.

Корюшка далекосхідна в'ялена

Ця улюблене ласощі чоловіків під пиво. Розглянемо найпростіший рецепт, щоб зайві смаки не перебивали основний.У ємність потрібно налити воду, добре посолити. Кількість солі визначимо за очищеної картоплині. Її поміщаємо в воду, сиплемо сіль потроху, постійно помішуючи. Картопля спливла - солі достатньо.Далі додаємо соєвий соус (на 12 літрів води - 320 мл соусу).Помістити рибу в соус, накрити вантажем (5-6 кілограм).Через п'ять годин додаємо столову ложку оцту.Через годину рибу вилучаємо, добре промиваємо під проточною водою, залишаємо на годину для стікання.Після цього тушки потрібно сполоснути в злегка підсолодженій воді, знову дати стекти.Розвішувати рибку потрібно тільки в добре провітрюваному приміщенні.

Отже, ми розглянули найбільш прості й популярні рецепти приготування корюшки далекосхідної, тепер подивимося, навіщо її потрібно вживати в їжу.Користь корюшки

Ця риба жирна і ситна, але досить низькокалорійна. У ста грамах міститься близько 100 Ккал, тому зайвої ваги вона не додасть.

Для здоров'я корюшка дуже корисна. У ній містяться:Білки, жирні кислоти.Вітаміни D і РР.Високий вміст калію, тому корисна для людей із захворюваннями серця і судин.Кальцій, залізо, фосфор (теж містяться у великій кількості).Магній, сірка, фтор, натрій, хром, нікель, молібден і хлор.

Корюшка корисно вживати в їжу всім людям, включаючи дітей.


banner14

Категория: Еда и напитки

Корюшка далекосхідна: особливості, корисні властивості та найкращі рецепти


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.