Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

М'ясний горіх: всі способи приготування


Опубликованно 07.04.2018 20:09

М'ясний горіх: всі способи приготування

Без м'ясних страв життя стає сумної та сумної. У всякому разі для тих, хто не є переконаним вегетаріанцем. Тому ми вигадуємо або відкриваємо для себе все нові і нові рецепти, які дозволяють дізнатися продукт з незвіданих смачних сторін. Якщо ви ще не готували м'ясної горіх, вам належить цікаве знайомство!

Класичний рецепт

Першим ми розглянемо варіант приготування, придуманий ще до винаходу усіляких пристосувань, коли у кухаря в доступі був тільки багаття і казанок. Правда, в нашому випадку знадобиться ще й холодильник.

Для м'ясного горіха з свинини краще всього підходить шия. Відруб натирається сіллю, змішаної з паприкою і меленим перцем. В оригіналі – тільки чорним, але, кажуть, буде ще смачніше, якщо взяти суміш перців. Половину часникових зубчиків тиснуть під пресом і теж використовують для натирання. Часник ріжуть пластинками і шпигують ними м'ясної горіх. Потім його слід щільно загорнути у плівку і залишити на ніч у холодильнику.

Готову мариновану свинину укладають всередину сітки. В якості неї ідеально підходить медичний бинт трубчатий «в дірочку». Кінці його щільно зав'язують, натягують зверху пакет для запікання. Одержаний згорток опускають у закипілу воду. Після закипання вогонь під каструлею зменшують до мінімального, щоб вода не кипіла, але температура підтримувалася на межі закипання. Тримати посудину на плиті треба довго, години три з половиною, якщо відруб за вагою близько півтора кілограмів. Готовий м'ясний горіх звільняють від пакету і залишають остигати на столі, а потім ховають у холодильник, знову до ранку. Перед вживанням з нього знімаються сітку.

Інший спосіб

Можна приготувати м'ясний горіх і в духовці. У цьому випадку часу на готування піде менше. Для кілограмового шматка ошийка готується маринад: у літрі води розчиняють ложку солі, додають три листки лавра, повну ложку червоного меленого перцю і десять горошин чорного перцю. Склад варять хвилин п'ять, в охолоджений маринад занурюють свинину і залишають на холоді мінімум на три години, максимум – на добу.

Підготовлене м'ясо необхідно натерти відібраними спеціями, в тому числі і перцем, покласти в кулінарний рукав і відправити в гарячу духовку на годину. М'ясний горіх в мультиварці

Принцип приготування схожий з першим рецептом, дає аналогічні результати, але, знову ж таки, відбирає менше часу. Маринувати м'ясо рекомендується в суміші спецій, що складається з паприки, солі, м'ясної приправи, сухий аджики і часнику. Свинину витримують в холодильнику кілька годин вже загорнутої в сітку. Деякі кухарі радять її помістити під гніт. До речі, без нижнього шару плівки можна обійтися, якщо медичний бинт добре випрати. В іншому випадку м'ясної горіх буде віддавати аптекою, а не спеціями. Далі м'ясо кладуть в рукав, поміщають в чашу мультиварки і заливають окропом так, щоб над поверхнею не піднімалися фрагменти згортка. На апараті встановлюють режимі гасіння на півтора-дві години, час залежить від розмірів м'ясного горіха. У готовому вигляді свинину прибирають без розтину оболонки в холодильник на 6-8 годин. Мармуровий м'ясної горіх

Якщо ви вважаєте свинину занадто жирної, це не привід відмовлятися від страви як такого. М'ясний горіх з індичатини можна давати навіть дітям, пацієнтам гастроентеролога і тим, хто стежить за фігурою (зрозуміло, не приправляючи його спеціями). Рецепт цього дієтичного і смачної страви наступний.

Філе індички промити й нарізати невеликими, приблизно однаковими скибочками. Нарізку обсипати сіллю, подрібненим часником і кропом, паприкою і будь-якими іншими приправами. Все це ретельно перемішати і залишити на годину для маринування. Підготовлену індичку закласти в рукав, продукту надати форму товстої ковбаси і помістити на 60 хвилин у духовку. Остигати м'ясної горіх повинен прямо в рукаві, а готовий до вживання він після ночі, проведеної в холодильнику. Уточнення до рецептом

Ще цікавіше буде результат, якщо в виділився м'ясному соку розчинити набряклий желатин, дати суміші трохи ущільнитися і акуратно перемішати її з шматочками м'яса, і тільки потім помістити індичатину в рукав. До ранку вас буде чекати чудове на смак блюдо, на вигляд трохи нагадує сальтисон.

Найчастіше м'ясної горіх тонко нарізають і пускають на бутерброди. На святі його платівки викладають на тарілку разом з нарізкою з інших ковбас і сирів. А ще самостійно приготовлена буженина просо неповторна в салатах.


banner14

Категория: Еда и напитки

М'ясний горіх: всі способи приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.