Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Цікавий рецепт: індичка в соусі теріякі


Опубликованно 05.04.2018 05:39

Цікавий рецепт: індичка в соусі теріякі

Ідейка в соусі теріякі - цікаве блюдо з оригінальним смаком, який відмінно впишеться у святкове меню. В будній день їм можна порадувати своїх домочадців. Приготувати страву легко, з цим впорається і починаюча господиня.Інгредієнти

Доступний набір продуктів - ще один плюс оригінального блюда. Всі інгредієнти можна знайти на прилавку найближчого супермаркету:індиче філе - 650 г;цибуля ріпчаста - 4 головки середнього розміру;часник - 2-3 великих зубки;олія з плодів оливи - 3-4 столові ложки;мед - 1 столова ложка;кунжутне насіння - 30 г (приблизно 1 столова ложка з гіркою);соус теріякі - 150 г;сіль - хороша пучку.

Оливкова олія можна замінити соняшниковою, а використовувати соєвий соус. М'ясо все одно вийде дуже смачним, але це вже буде зовсім інший рецепт. Приготування

Як готується індичка в соусі теріякі?

Рецепт дуже простий:Розігріти сковорідку, влити масло рослинне.Індиче філе нарізати у формі круглих медальйонів або просто невеликими порційними шматочками і викласти на сковороду. Підрум'янити на сильному вогні до утворення апетитною скоринки, після зменшити вогонь до слабкого.Цибулю нарізаємо півкільцями, змішати з сіллю і висипаємо в сковороду до м'яса.Туди ж видавлюємо часник і вливаємо соус теріякі.Готувати 18-20 хвилин на малому вогні, періодично перемішуючи вміст.Додати мед. Після його повного розчинення перекласти м'ясо на тарілку, полити рідким вмістом зі сковороди і зверху посипати кунжутом.

Страва готова!Поради від шеф-кухаря

Тепер ви в курсі, як готується індичка в соусі теріякі. Але класичний рецепт можна урізноманітнити. Шеф-кухар дає такі поради:За годину до приготування замаринувати м'ясо в соусі теріякі.Розширити список інгредієнтів, додавши в нього 300 грамів печериць і 1 болгарський перець. Гриби нашаткувати тонкими пластинами, а овочі - кубиками і викласти в сковороду разом з цибулею. Іноді господині додають у страву моркву, але тоді воно втрачає свій східний акцент.Страва набуває яскравий смак, якщо видавити в соус половинку апельсина.

Філе індички з соусом теріякі відмінно поєднується з відварним рисом або рисовою локшиною. А от макарони або пюре в даному випадку будуть невдалим гарніром. Соус теріякі

Це традиційна японська рідка приправа до гарніру або основної страви. Теріякі зовні нагадує густий сироп насиченого коричневого кольору, має гострий солодкий смак.

Якщо в магазині ви не знайшли цей соус, не поспішайте засмучуватися. Його можна сфабрикувати будинки з таких продуктів:соєвий соус - 6-7 столових ложок;мед - 2 столові ложки;сухе біле вино - 75 мл;імбир мелений - 1 чайна ложечка з гіркою;часник - 2 великих зубчики.

У каструльці змішуємо всі складові, попередньо подрібнивши часник. Вміст нагріваємо на малому вогні до повного розчинення меду, не забуваючи постійно помішувати. При цьому соус не повинен закипіти. Готову приправу остудити і зберігати в холодильнику в скляній посуді. Використовувати для поліпшення смаку гарнір або як маринад для м'яса. Наприклад, індичка в соусі теріякі виходить дуже ніжною і соковитою, з блискучою скоринкою і оригінальним гострим смаком.


banner14

Категория: Еда и напитки

Цікавий рецепт: індичка в соусі теріякі


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.