Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Смачний десерт з желе - особливості приготування, оригінальні рецепти і рекомендації


Опубликованно 02.04.2018 14:57

Смачний десерт з желе - особливості приготування, оригінальні рецепти і рекомендації

Десерти з желе - це такі страви, які можна приготувати не тільки в якості повсякденного страви, але і для великого святкового столу. Адже своїм зовнішнім виглядом і ненав'язливим смаком желе багаторазово довів, що подобається всім без винятку. В чому особливість приготування десертів з желатином?

Десерти з желе мають у своїй основі желирующее речовина: воно може бути з желатину, який виготовляється шляхом витяжки колагену з хрящів, кісток і сухожиль, що залишилися після переробки м'яса, а також з агар-агару, який виготовляють з морських водоростей.

Також деякі види фруктів і ягід мають желирующими властивостями, завдяки підвищеному вмісту пектину, який розкриває свої властивості в процесі приготування. Десерти з желе: відмінності

Всі десерти на основі або з додаванням желатину поділяються на кілька груп, що відрізняються одна від одної технологією приготування. Кожна група в свою чергу, включає в себе ще кілька варіантів, які різняться тільки інгредієнтами: Десерти з желе на основі фруктів і ягід. Це може бути звичайне фруктове желе з компоту, свіжовичавленого соку, ягідного морсу або суміші того й іншого. Желе на основі молочних продуктів: молока, вершків, сметани, ряжанки, йогурту. Діляться на бланманже (з молока), панна-коту (вершків, сметани) і просто желе, якщо використовується суміш або просто йогурт.

фруктове желе + желе зі сметаною. Десерти такого роду з'єднують два види, частіше – це шарами залите ласощі або в центрі великого сметанного желе розташована форма з фруктового (меншого обсягу), також є варіанти, коли нарізане на шматочки застигле ягідне желе поміщають в сметанне, імітуючи мозаїку. Мус: повітряне, легке ласощі, яке в перекладі з французької означає «піна», що є відмінною рисою від інших десертів. Іноді, щоб надати солодкого страви стійкості, в нього додають желатин або манну крупу, але його основа – це збиті в піну білки від яєць. Багатобарвне желе «Мозаїка»

Один з найпростіших, але красивих десертів: фруктове желе, залите шарами упереміш з молочним, в різних фігурних креманках, силіконових формах або склянках для коктейлів. Щоб його приготувати, для початку слід визначитися з її зовнішнім виглядом, кількістю шарів, а значить, кольоровою гамою, і розрахувати час, щоб встигли застигнути всі шари, адже для кожного необхідно не менше двох годин, якщо хочеться зробити якісне блюдо.

Наприклад, щоб приготувати листкове желе з п'яти шарів, необхідно зробити наступні дії: 1 стакан малини або полуниці подрібнити блендером в пюре і протерти через сито, щоб видалити дрібні насіння, окремо закип'ятити один стакан води і три ст. ложки цукрового піску, додати до них 1 ст. л. швидкорозчинного желатину, попередньо замоченого в 0,5 склянки холодної води. Розмішувати рідину до повного розчинення крупинок желатину і потім влити полуничне пюре, ще раз розмішати і залити перший шар в підготовлені форми (наприклад, широкі креманки), розташувавши їх під нахилом 45 градусів. Кожен наступний шар готуємо тільки після повного застигання попереднього. Зняти з допомогою дрібної терки цедру з одного лимона, змішати з 1,5 склянками води і 0,5 ст. цукру, додати до них сік цього ж лимона і закип'ятити масу. Далі додати до неї желатин, підготовлений за попереднім варіантом, можна додати трохи харчового барвника жовтого кольору, яскравості, перемішати і залити другим шаром, маючи форму рівне (без нахилів). У підсумку вийде шар желе, що складається з двох трикутників (якщо дивитися збоку крізь форму): червоного та жовтого. Далі таким же чином готуємо шар з 2 склянок молока + 3 ст. ложки цукру + щіпка ванілі і 1 ст. ложка желатину. Заливаємо у форму, знову розташувавши її під нахилом. Шар з апельсина, виготовлений за тією ж технологією, як і лимонне желе. Заливаємо у форму, встановлену рівне. Останній шар готується з напою «Тархун», який продається у кожному супермаркеті, тільки перед приготуванням даємо йому постояти з відкритою кришкою, щоб вийшли бульбашки газу. На 1,5 склянки такої рідини беремо 1 ст. ложку желатину, розпущеного про,5 склянки води і підігрітого до розчинення на водяній бані. Цей шар заливаємо тонко, не більше двох сантиметрів, також встановлюючи форму рівне.

Після повного застигання десерт «Мозаїка» можна подавати до столу. Діти такі кольорові желе просто обожнюють! «Бите скло»

Цей десерт з желе і сметани називають різними іменами, але «Бите скло» використовується частіше інших через зовнішньої схожості. Для початку в різних формах готуються фруктово-ягідні желе різних кольорів: зелене, червоне, жовте, можливо - блакитне (з чорниці або лимонне, але підфарбований харчовим барвником). За орієнтир можна взяти способи приготування з попереднього рецепта. Коли всі желе стійко застигне, розрізаємо його на шматочки, розміром не більше двох см, причому можна використовувати різну нарізку: кубиками, трикутниками або просто хаотично порубати масу на шматки. Всі отримані шматочки обережно змішати руками в одній великій формі, в яку буде заливатися сметанне желе.

Як приготувати основне желе зі сметани: 1 ст. ложку з гіркою желатину, попередньо замоченого у воді, прогріти на водяній бані до розчинення, в окремому посуді розчинити 100 грам цукру в 100 грамах води, нагріти, поки кристали не розчиняться, і вийшов сироп змішати з 2 склянками свіжої сметани (можна використовувати вершки). Тонкою цівкою, постійно енергійно помішуючи, влити желатин і швидко розмішати. Дати масі охолонути, але уважно стежити: коли з'являться перші ознаки желювання, залити нею шматочки кольорового желе доверху. Застигла маса при розрізі буде нагадувати різнокольорові шматочки скла: дуже барвисто і красиво для святкового дитячого столу. Фрукти на желейної подушці

Цей десерт з желе з фруктами є сезонним, адже його можна готувати з різних ягід і фруктів: малини, апельсинів, персиків, абрикос, червоної смородини і королеви ягід полуниці. Для його приготування необхідно: Приготувати желе з 2 склянок вершків і залити його в силіконову форму для кексів або мафінів, дати повністю застигнути. 200 г свіжих фруктів або ягід (наприклад, персики) порізати на шматочки середнього розміру. У каструлі з товстим дном розтопити 100 грам цукру і 2 ст. ложки води і проварити не більше трьох хвилин. Опустити в сироп, шматочки фруктів і, струшуючи каструлю, перемішати, щоб солодка рідина обволокла фрукти рівномірно.

На порційну десертну тарілку помістити желе з вершків, а зверху викласти фрукти так, щоб частина желе було під ними приховано. Можна прикрасити листочком свіжої м'яти або ягодами контрастного кольору. Желе з ряжанки з сухофруктами

Більшість рецептів десертів з желе досить схожі між собою, але іноді хочеться не просто видовищного страви, але ще й корисного. Таким варіантом може стати десерт на основі ряжанки, яка відрізняється особливим смаком, який ідеально підкреслять сухофрукти. 20 грам желатину залити ста грамами холодної води, і після того, як він набубнявіє, нагріти на водяній бані до розчинення. Вибрані на свій смак сухофрукти: родзинки, курагу, чорнослив (загальною масою до 100 грамів) залити окропом на двадцять хвилин, потім воду злити, а сухофрукти висипати на паперовий рушник, щоб обсушити. Великі нарізаємо на кубики, родзинки залишаємо так. 400 грам ряжанки змішати з 4 ст. ложками цукрового піску і рідким желатином, додати підготовлені сухофрукти, розмішати і розлити по порційним формами. Панна-котта з малиновим мусом

Ароматний десерт з желе в нижньому шарі і повітряним мусом з малини на верхньому сподобається не тільки любителям желейних десертів, але і скептично налаштованим м'ясоїдам.

Панна-коттой італійці називають традиційне желе з вершків з ваніллю і цукром, яке готується як в рецептах, зазначених вище, з 2 склянок вершків. Приготоване желе розлити у креманки і дати йому застигнути, і лише тоді братися за виготовлення муса, який викладається поверх панна-котто. Як готувати мус?

Мус готується з допомогою блендера: 300 грам малини подрібнюється в пюре і протирають через сито, щоб видалити насіння, далі додається дві столові ложки цукрової пудри і трохи ванілі. В окремому посуді збиваються міксером два яєчних білка, піна з них повинна бути стійкою і міцною.

1 ч. ложку желатину розчинити в 50 грамах води, а коли він розбухне, нагріти до розчинення, змішати з малиновим пюре і перемішати до рівномірного розподілу, пюре влити, помішуючи, в білкову масу і злегка збити міксером, не довше 15 секунд. Розлити у форми поверх панна-коти і дати десерту охолонути. При подачі обов'язково прикрасити свіжими ягідками малини і листочками м'яти, також можна посипати шоколадною стружкою.


banner14

Категория: Еда и напитки

Смачний десерт з желе - особливості приготування, оригінальні рецепти і рекомендації


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.