Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як приготувати винний спирт


Опубликованно 02.04.2018 09:03

Як приготувати винний спирт

Винний спирт ще називають етиловим, або харчовим. Ця прозора субстанція знайшла широке застосування не тільки в традиційній медицині, але і в народній. Винний спирт латинською - Ethly arcu.

Його активно використовують в алкогольній промисловості. Винний спирт часто застосовується при виробництві лікарських препаратів, у домашньому господарстві, для консервування.

Його можна виготовляти в домашніх умовах. Головне - дотримуватися технологію виробництва і пропорції. У статті розглянемо склад спирту, продукти, які необхідні для його приготування, як зробити винний спирт в домашніх умовах. А також його шкоду і користь на організм.

Інгредієнти

Для його виробництва необхідні: винні дріжджі; дистильована вода; продукти, які містять цукор; деревне вугілля; марганцівка; апарат для перегонки; прилад для вимірювання міцності. Перший етап – приготування солоду

Це самий тривалий і один з важливих процесів. Для приготування солоду необхідно використовувати зерно. Це може бути ячмінь, овес або пшениця.

Зерно необхідно замочити у воді і залишити проращиваться на вікні до десяти діб. Якщо ви використовуєте просо або жито, то буде достатньо і чотирьох днів.

Важливо, щоб зерно правильно проросло. Хороший результат проростання вважається в тому випадку, якщо зерно за підсумком не змінить колір, пророслі паростки будуть мати форму завитків. Їх колір повинен бути насичено-зеленим. На запах паростки повинні нагадувати свіжий огірковий запах. Якщо ви не збираєтеся солод використовувати відразу, паростки можна висушити і заховати на зберігання в герметичну посуд.

Для приготування краще всього використовувати зерно врожаю поточного року. В іншому випадку схожість буде невеликий.

Використання цукровмісних продуктів

Для приготування винного спирту можна використовувати продукти з великим вмістом цукру чи крохмалевмісні. Краще застосовувати перше для того, щоб сусло, яке вийде, мало солодкуватий присмак. У даному разі беремо виноград. В такому випадку сусло може вийти біле або червоне. Це буде залежати від того, який виноград використовуємо для приготування.

У разі використання крохмаловмісних продуктів (картоплі) необхідно витягти крохмаль з клітин і розчинити його у воді. Замість води краще всього використовувати фруктовий або ягідний сік. Вони повинні будуть пройти процес пастеризації, проціджування, охолодження і зброджування. Процес приготування винного сусла по білому способу

Сусло по білому способу готується шляхом відділення соку від мезги. Його готують з використанням незабарвленого соку з плодів з жилкою консистенцією. Для того щоб поліпшити процес віджимання соку, на один літр роздрібненої маси додаємо 200-300 мл води. Потім суміш підігріваємо протягом півгодини при температурі 60 градусів.

Приготування сусла за червоним способом

Даний спосіб дає можливість максимально витягти з ягід солі, органічні кислоти і барвники, а також інші корисні з'єднувачі.

Задаючись питанням про те, як приготувати винний спирт, використовуючи сусло, приготоване за червоним способом, важливо враховувати, що підігрівання мезги категорично виключається.

Внаслідок бродіння цукор, який міститься в соку, перетворюється в спирт за допомогою дріжджів. Для того щоб отримати 60 мл спирту, необхідно взяти 100 мл цукру.

При цьому розрахунок ведеться на чистий сік. Якщо він розбавляється водою, то при розрахунках кількість води необхідно виключити.

Коли ми отримаємо солодке сусло тим або іншим способом, що його необхідно буде перевірити на кислотність індикаторним папером. Солодке сусло для приготування винного спирту повинно бути солодко-кислим.

Далі необхідно до затору додати дріжджі і залишити сбраживаться. Їх приготування розглянемо трохи нижче.

Етап зброджування

Під час процесу бродіння смак браги може змінюватися від солодкого до гіркувато-кислий. Ємність, у якій знаходиться бражка, закривати щільно немає необхідності.

В цілому процес бродіння проходить близько одного тижня. При цьому змінюється температура, і утворюється піна. Саме вона дає кислувато – гіркий присмак. Це говорить про те, що бродіння закінчено.

На завершальному етапі вміст спирту повинно бути не менше 10 % від загального обсягу. Перегонка

Для того щоб отримати розчин з великим змістом спирту, його необхідно пропустити через перегінний апарат кілька разів. Важливо контролювати температуру кипіння. При першій перегонці кипіти повинна бражка, під час останньої - спиртової відгін. Очищення винного спирту

Очищення, ще цей процес називають ректифікація. Перед її початком у сирого спирту необхідно виміряти відсоток вмісту алкоголю. Також перевіряється середовище. Якщо вона кисла, то її необхідно нейтралізувати за допомогою кальцинованої соди.

І тільки після цього можна приступати до очищення спирту. Для цього використовують водний розчин пергаментного калію або його ще називають марганцівкою.

Після того як розчин буде осветлен, його фільтрують і зраджують дробової перегонки. У результаті виходить харчовий спирт.

Але це ще не все. Процес очищення винного спирту вважається завершеним тільки після того, як він буде пропущений через деревне вугілля. Приготування винних дріжджів в домашніх умовах

Ми вже розглянули, як можна приготувати винний спирт в домашніх умовах, тепер розберемо, як зробити винні дріжджі.

Спиртні напої, які виготовляються на основі винних дріжджів домашнього приготування, мають приємний солодкуватий аромат.

Для приготування таких дріжджів нам знадобиться очищена вода, цукор і виноград.

Для початку готуємо закваску. Для її приготування використовують стиглі ягоди, які були зібрані за десять днів.

Важливо знати, що ягоди ні в якому разі не можна мити. Інакше можна видалити бактерії з їх поверхні, з яких і виходять дріжджі.

Беремо дві склянки стиглих розім'ятих ягід, півсклянки цукру і один стакан води. Всі інгредієнти бажано розбавляти в скляній пляшці. Всі їх добре перемішати і закрити ватяною пробкою. Залишаємо бродити 4 доби. За цей час сік повинен добре перебродити. Потім його необхідно процідити і відокремити від мезги.

Все, дріжджі готові для приготування винного спирту. Як приготувати винні дріжджі з родзинок або інжиру

Такий спосіб приготування винних дріжджів добре використовувати в зимовий період, коли урожай винограду вже закінчено. У такому випадку можна використовувати родзинки або інжир. Родзинки повинен бути якісним. Про це буде свідчити його трохи фіолетовий колір. Бажано використовувати ягоди з хвостиками. Щоб перевірити ізюм на якість, його потрібно над столом підкинути. Падаючи, родзинки повинен створювати звук падаючих камінчиків. Якщо цього не відбувається, то, швидше за все, ягоди не дуже хорошої якості. У такому разі дріжджі не вийдуть, так як під час бродіння такої родзинки просто запліснявіє.

Після того як ягоди будуть відібрані, 400 мл цукру підігріваємо на повільному вогні так, щоб вийшов сироп. Готову суміш виливаємо в ємність, у якій буде відбуватися процес бродіння. Далі в цукровий сироп висипаємо жменю інжиру або родзинок. Ємність закриваємо таким чином, щоб вона могла пропускати повітря. Можна як в попередньому способі використовувати вату. Якщо ємність з широким горлечком, то її можна накрити марлею. Відправляємо в темне місце на 4 дні. Для того щоб ягоди не запліснявіли, протягом дня ємність потрібно періодично збовтувати. Коли процес бродіння буде закінчено, рідина процідити.

Як краще зберігати винні дріжджі

Зберігати винні дріжджі, приготовлені в домашніх умовах, можна не більше десяти діб. Саме ефірні масла, які в них містяться, надають спирту приємний винний аромат.

Під час виготовлення винних дріжджів важливо підтримувати стабільну температуру, а постійно провітрювати приміщення. Який фортеці може бути спирт

При виготовленні продукту температура його кипіння може бути не менш 78,15 градуси. На виході градус продукту буде дорівнює 96. Етанол стовідсоткової концентрації має температуру кипіння 78,35 градуси. Його виготовити в домашніх умовах неможливо, так як на етапі очищення він повинен проходити процедуру випарювання під певним тиском. При цьому температура кипіння повинна збільшуватися лише на 0,24 градуси. Користь і шкода

Розібравшись у питанні, що таке винний спирт, можемо розглянути його шкоду і користь.

Винний, він же етиловий спирт є незамінним для приготування лікувальних настоянок. Також має дезінфікуючі властивості.

Вживання напоїв з вмістом винного спирту (коньяк, пиво, вино) в невеликих кількостях сприяє розрідженню крові, покращує кровообіг і розширює судини.

Також в малих дозах спирт покращує роботу шлунково-кишкового тракту, є хорошою профілактикою судинно-серцевих захворювань.

Шкода винного спирту очевидний. При регулярному вживанні його у великих кількостях він може викликати алкогольну залежність. Також його неконтрольоване вживання може призвести до сильних харчових отруєнь. Крім цього, постійне вживання алкоголю може викликати кисневе голодування, що призводить до знищення клітин головного мозку. Це, в свою чергу, призводить до деградації особистості. Можуть страждати і інші органи – печінку, нирки, кишечник, шлунок.


banner14

Категория: Еда и напитки

Як приготувати винний спирт


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.