Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Тірамісу Анастасії Скрипкіної: рецепт поетапний


Опубликованно 01.04.2018 06:18

Тірамісу Анастасії Скрипкіної: рецепт поетапний

Тірамісу перекладається з італійської як «взбодри мене». Сьогодні це модний і затребуваний італійський десерт, що складається з декількох шарів. У статті буде наведена історія рецепта тірамісу від Анастасії Скрипкіної.

Класичний склад рецепта

До його складу повинні входити: сир маскарпоне, кава (класичний рецепт передбачає еспресо), цукор, яйця та печиво савоярді. Зазвичай для краси при сервіровці десерт посипають тонким шаром какао, деякі любителі солодкого доповнюють тірамісу волоським горіхом. Можливі замінники відсутніх частин в рецепті

Зараз використовують безліч замінників оригінальних складових десерту. Наприклад, какао-порошок замість шоколаду, замість печива можна взяти звичайний бісквіт. Кавову просочення можна замінити на фруктову, а для дорослих любителів солоденького і на алкогольну. Буває, що варіації настільки далекі від оригінального смаку і рецепту, що тірамісу стає схожий на кекс, пудинг, або взагалі якийсь новий десерт.

Історія рецепта

Деякі історики припускають, що тірамісу вперше з'явився приблизно в XVII столітті. Його приготували на свято в честь великого герцога Козімо III Медічі. Але як і багато вірування і легенди, дане припущення не було підтверджено документально, тому нехай воно залишається красивою казкою для такого загадкового й ніжного десерту.

А ось вже відома нам справжня історія тірамісу відноситься до 1960-м рокам. Ймовірно, розвиток харчової промисловості стало стартовим майданчиком для експериментів з ингредиентным складом з даними десертом і створення нових поєднань смаків.

Перша згадка цього рецепта історики виявили у статті 1971 року автора Джузеппе ді Клементе.

Трохи пізніше, в 1981 році, в журналі Vin Veneto з'явилася стаття про те, що десерт тірамісу придуманий в кінці 60-х років кондитер ресторану Alle Beccherie Роберто Лингуанотто. Автор статті, Джузеппе Маффиоли, розповів, що назва тірамісу було дано десерту невипадково: його склад входять відновлюючі та поживні продукти. Однак деякі любителі десертів приписували тірамісу властивість афродізіака, думаючи, що його вживання якось може вплинути на відносини з протилежною статтю.

Є й безліч інших версій створення цього десерту, проте суть одна: тірамісу сьогодні - один із найулюбленіших десертів у всьому світі. Трохи про Анастасії Скрипкіної

Передусім хочеться трохи розповісти про Анастасії. Ця дівчина народилася в 1980 році в Новосибірську. Що примітного, скажете ви? Та особливо нічого, якщо тільки не врахувати, що любов до кулінарії і всякого роду експериментів на кухні в неї народилася років в одинадцять і принесла їй популярність. Анастасія стала відомою не так давно. Історія успіху

Приблизно 10 років тому з'явилися одні з перших рецептів на її особистому сайті. Що примітно, практично кожен рецепт адаптований для жителів північної смуги Росії. Навряд чи ви знайдете в рецептах Анастасії такі рідкісні інгредієнти, які можна зустріти практично на кожному кулінарному форумі. Безумовно, Настя найталановитіша людина, чудовий кулінар і дуже улюблений багатьма дівчатами зразок для наслідування. Та й чоловіки, напевно, не залишаються осторонь, підносячи їй хвалебні пісні і пробуючи шедеври, приготовані за її рецептами.

Свою популярність Анастасія отримала завдяки простим у виконанні, дуже зрозумілим покрокових рецептам, а також здобула особливу любов серед молодих матусь, порадувавши суспільство рецептами для малюків. Зараз про форум Анастасії не знає, напевно, тільки початківець кулінар або людина, яка в принципі не дуже любить готувати. Практично будь-яка жінка, починаючи свій важкий і тернистий шлях в такій нелегкій справі, як приготування їжі, хоча б раз, але натикалася на її сайт з рецептами, покроковими фотографіями процесу готування, точними, зрозумілими і простими рекомендаціями до приготування кожної страви.

Особистий сайт Анастасії Скрипкіної з рецептами, в тому числі і тірамісу, працює з 2006 року, і за ці роки на ньому накопичилося величезна безліч рецептів. Там можна знайти не тільки святкові страви, але й найпростіші. Практично кожне блюдо нерідко представлена в декількох варіантах, а також дуже докладно розказано про те, як і чим можна замінити відсутні продукти при приготуванні кулінарних шедеврів.

Крім особистого сайту, де Анастасія Скрипкіна викладала, викладає і напевно буде викладати ще більше нових рецептів, існують декілька форумів, де самі читачі діляться своїми рецептами і варіантами приготування тих чи інших страв. Також на цих форумах можна задати питання, якщо щось не виходить, похвалитися своїм шедевром і просто поспілкуватися з приємними людьми, куди більш досвідченими в цьому питанні. Секрети приготування тірамісу від Анастасії

Отже, тірамісу Настя Скрипкіна пропонує готувати за таким алгоритмом. Перш за все треба визначитися зі складом вашого десерту. Анастасія говорить про те, що можна замінити курячі яйця перепелиними, тому що перепели рідше піддаються такої хвороби, як сальмонельоз, а так як в рецепті використовуються сирі яйця, то додатково можна підстрахуватися. Печиво savoiardi - теж нечастий гість багатьох магазинів, особливо в невеликих містах. Але замість нього можна використовувати бісквітні палички, приготовані за рецептом з її сайту. Також можна подивитися у Тетяни Скрипкіної рецепт тірамісу з поетапним описом. І ще одна приємна новина: сир маскарпоне теж можна замінити! На сайті є ціла стаття про те, як приготувати сир маскарпоне.

Саме, мабуть, приємне в даному рецепті те, що при наявності всіх інгредієнтів досить просто зібрати десерт, як невеликий конструктор. Ніякого запікання, ніяких заморочок з тестом і складнощів з приготуванням немає. У рецепті приготування тірамісу Скрипкіна Анастасія докладно описує крем і складання десерту. Єдина складність - це дочекатися, поки десерт просочиться в холодильнику.

Інгредієнти на 6-9 порцій 4 курячих яйця (або 18 перепелиних); 500 г сиру маскарпоне або його замінника; 100 г цукру; 34 шт. печива савоярді (або 250 г бісквітних паличок); 350 мл кави; какао-порошок; 2-3 ст. л. вина, ідеально підходить «Марсала», проте можна використовувати будь-лікер, ром, коньяк або бренді. Покроковий рецепт

Відокремити жовтки від білків. Зараз можна використовувати спеціальні ложки-відокремлювач. Або можна акуратно розколоти яйце, випустити білок, а жовток залишиться в шкаралупі. Краще кожне яйце розбивати окремо, а тільки потім додавати в загальну масу, тому що нерідко, особливо серед покупних магазинних перепелиних яєць, можуть попастися несвіжі.

Жовтки ретельно перетерти з цукром.

Додати сир маскарпоне або будь-який інший його замінює продукт, перемішати масу. Найзручніше використовувати звичайну столову ложку або силіконову лопатку, деякі користуються виделкою. Однак віночок абсолютно не підійде, а блендер краще відкласти в сторону.

Білки збивати, поки не утворюється міцна стійка піна. Щоб білки краще взбивались, вся посуд повинен бути чистим, а міксер - потужним.

Ввести збиті білки в сирно-жовткову масу і повільно перемішати.

Кава, в який будуть занурюватися палички, можна зварити або використовувати розчинний. У рецепті вказано таке співвідношення: 4 чайні ложки на 350 мл води. Також до кави можна додати лікер, вино або будь-який інший алкоголь для додання аромату.

У форму щільно укладають в один шар палички, просочених кави. Щоб вони не розмокли, занурювати їх слід швидко, не утримуючи в міцному напою.

На перший шар паличок потрібно викласти приблизно половину крему і акуратно розрівняти.

На крем знову викласти просочені кави палички.

Викласти залишки крему, розрівняти і поставити в холодильник на 5-6 годин.

Перед подачею на стіл десерт потрібно посипати какао-порошком. Для більш рівного шару краще використовувати сито.

Тірамісу виходить дуже ніжним, тому розрізати його необхідно акуратно.

Варіант порційного оформлення тірамісу Скрипкіної ви бачите на фото. Принцип приготування той же, але оригінальність досягається за рахунок подачі. Можна використовувати прості прозорі склянки або фігурні креманки.

Приємного апетиту бажає вам автор рецепта тірамісу Скрипкіна Анастасія!


banner14

Категория: Еда и напитки

Тірамісу Анастасії Скрипкіної: рецепт поетапний


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.