Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Коньяк Cognac: відгуки


Опубликованно 23.03.2018 08:51

Коньяк Cognac: відгуки

Напій з неповторним смаком і терпким ароматом, званий коньяк (Cognac - по-французьки), є гордістю Франції і відомий всьому світу. Його виробляють лише на певній території країни. Технологія його виробництва складна і заснована на правильному умінні змішування спиртів і витримці часом. Майстра виноробства докладають багато сил, праці і часу для отримання напою, який можна назвати справді коньяком. Смакові якості його сильно змінюються в залежності від виробника і часу витримки. Вони можуть приймати відтінки різних гострих прянощів, горіхів, сухофруктів, квітів, ванілі. А ось колір завжди один - це красивий золотисто-коричневий відтінок. Історичні дані

Поява коньяку датується сімнадцятим століттям, коли виноробство тільки починалося і рівень його розвитку був дуже низьким. Популярністю тоді користувалися вина, що містять низький рівень спирту. При невідпрацьованих технологіях напої не могли довго зберігатися, вони псувалися. І тільки після відкриття методу подвійної перегонки, виробництво коньяку отримало подальший розвиток. Завдяки випадковим, але важливого відкриття, визначився в майбутньому успіх коньяку (Cognac). Справа в тому, що спирт, який використовується для виготовлення напою, транспортувався в дубових бочках. Перевезення була тривалою за часом, і винороби помітили, що якість спиртової продукції поліпшується. Вона набуває колір золотистого відтінку і оригінальний аромат. Технології коньяку удосконалювалися ще кілька століть, і вийшов якісний ексклюзивний напій, що має трохи загальних якостей зі своїм предком XVII століття. Технологія виробництва

Виробництво коньяку Cognac вимагає суворого дотримання технологічного процесу і контролю якості. Основна сировина – це виноград, найчастіше використовують сорт Уньи блан. Після збору його відправляють на віджимання з використанням пресів особливої конструкції, щоб не допустити дроблення кісточок. Після цього сік проходить тритижневу стадію бродіння. Існує строге розпорядження щодо процесу бродіння і цілий ряд інструкцій і документів, які жорстко дотримуються.

Далі відбувається дистиляція, що складається з двох ступенів на спеціальному обладнанні, званому шарантским перегінним кубом. В результаті цього процесу одержують спирт-сирець міцністю 32%. Вміст алкоголю до 72% після повторного етапу. Це сировина заливається в дубові бочки і витримується не менше двох років. Такий мінімальний строк обумовлений законом. Обговорено і верхній поріг витримки коньяку в бочках. Він не повинен перевищувати сімдесяти років. Після цього терміну дубова тара не впливає на смак напою. На завершальному етапі роблять змішування різних коньячних спиртів, отримуючи напої різних сортів і марок. Особливості вживання коньяку

Існують особливі правила вживання коньяку. Він відноситься до дижестивам і подається в кінці вечері для поліпшення травлення. Крім того, наливають напій в спеціальні, особливої форми келихи. Слід зазначити, що лимон в якості закуски для коньяку зовсім не підходить. Він перебиває всі аромати. Для коньяку не потрібно ніяких витончених закусок. Французи, найбільші виробники та великі поціновувачі коньяку, рекомендують вживати його після кави і міцною сигари. Історія знаменитого коньяку Hennessy Cognac

«Хеннессі» – світовий лідер серед коньяків. У світі щорічно реалізується приблизно 50 мільйонів пляшок напою, що становить трохи менше половини загального обсягу продажів цього виду алкогольного продукту. У 1765 році у Франції була зареєстрована коньячна фірма політичним ірландським емігрантом Річард Хеннессі. Він проходив службу в армії французького короля і після поранення лікувався в провінції Шаранта, де виробляють коньяки. Через десять років він вийшов у відставку, оселився в місті Коньяк і відкрив свою справу. Визнання коньяк Hennessy Cognac здобув у Франції та Англії, а також у Північній Америці ще у вісімнадцятому столітті. У XIX столітті ірландські виробники за замовленням майбутнього англійського короля георга IV випустили Hennessy XO і VSOP з більш ніж двадцятирічної витримкою. Завдяки великому авторитету компанії, з їх подачі ввели градацію напоїв по термінах витримки і стали для продажу розливати в безбарвні пляшки. Різновиди коньячних напоїв

Перерахуємо деякі види коньяку «Хеннесі» Cognac, всі вони містять 40% алкоголю: VS Limited Edition – користується попитом, але випускається обмеженими партіями. Термін витримки - три роки. Відмітна риса – присмак ванілі. Hennessy Fine Hennessy Black – розраховані на вживання молодим поколінням. Витримка становить чотири-п'ять років. Переважає квітковий і медовий аромат з присмаком ноток цитрусових. VSOP Privilege – готується за рецептом, створеному для Джорджа IV. Вважається самим м'яким з усього різноманіття «Хеннессі». У складі напою знаходяться спирти, що мають термін витримки від 6 до 12 років. Має запах сандалового дерева і карамелі, смак містить грушевий медовий і мигдальний аромат. Hennessy XO – містить спирти, витримані 20-30 років. Смаковий букет містить присмак шоколаду, спецій і сухофруктів з присутністю деревини. Також відчувається солона карамель і волоський горіх.

Hennessy 250 Blend – напій випущений на честь 250-річчя компанії, є колекційним, проте доступний за ціною. Яскравий аромат поєднує в собі прянощі і пахощі квітів. Смак поєднує мускатний горіх, шафран, пелюстки троянд і імбир. Коньячний дім Леро

Ще в далекому 1680 році Олександр Леро недалеко від міста Коньяк почав обробляти виноград. Професія переходила від батьків до синів. А в другій половині дев'ятнадцятого століття родина починає виробляти спирт з вина. Йшли роки, накопичувався досвід, поліпшувалися знання.

І з 1970 року сімейну справу очолив Гі Леро. Він продовжує виробляти коньяк і продає його під своїм ім'ям Cognac Guy Lheraud. З тих пір площі виноградників значно збільшилися, а коньяки Lheraud Cognac користуються попитом у всьому світі. Відзначається, що коньячний дім Леро має виключні запаси старих спиртів, які були зроблені наприкінці позаминулого та початку минулого століття. Вірменський коньяк

Тільки виробники, що використовують виноград, вирощений в офіційно визначених межах району виноробства, мають право давати назву Cognac (указ французького уряду від 1909 року).

Але, відвідуючи цю країну в 90-х роках, Б. Н. Єльцин підписав угоду, за якою всередині СНД напої з Грузії, Вірменії та Молдови можна називати коньяком. Історія Єреванського коньячного заводу починається з 1887 року. Змішування спирту з різними термінами придатності тримається в найсуворішому секреті. Виноград береться тільки у фермерів Вірменії. Коньяк Armenian Cognac виготовляється строго за технологією, закріпленої законом, сусла з винограду. Напої Вірменії, смачні і ароматні, з хорошою репутацією і можуть бути різними за фортеці, смаком і кольором. Коньячний дім Мартель

Це один з найбільших і самий старий будинок коньяку, заснований в 1715 році Мартелем Ж. На початку XIX століття фірма стала найбільшою в регіоні і торгувала продукцією в багатьох країнах світу. Компанія має величезні площі виноградників і набуває матеріал для виноробства в інших регіонах.

Продукція експортується майже у 140 країн світу. Будинок Мартель випускає кілька видів коньяків, в тому числі і коньяк Martell VS Fine Cognac, який становить 2/3 всіх продажів. Він має високу якість, проводиться за традиційною, давньою рецептурою, якою 250 років. Термін дозрівання становить два-три роки. Коньяку характерний неперевершений ніжний, м'який смак і красивий світлого золота колір. Після вживання в роті залишається фруктовий аромат. Його використовують для облагородження класичних коктейлів і лонг дрінків. Коньяк VSOP

Всі французькі коньяки класифікуються за кількома категоріями: VS, VSOP, XO, і це обов'язково вказується на етикетці. Будь коньяк одержують змішуванням молодих і старих спиртів. Класифікація відбувається за віком наймолодших складових, які встановлюються за кількістю років перебування спирту у бочках з дуба. Відлік починається з першого квітня, який слід після збору врожаю винограду. З маркування VSOP випливає, що вік наймолодшого спирту у складі напою становить не менше чотирьох років. А середній вік спиртів – від 6 до 12 років.

Абревіатура VSOP вказує на рідкісні властивості та тривалу витримку цього напою. Зазвичай коньяки Cognac VSOP конкретного виробника мають своїм смаком і ароматом, які не можна переплутати. Якість цих напоїв на цілий порядок вище, ніж у коньяків категорії VS. В залежності від неї підвищується і вартість. Споживачі вважають, що в напоїв з категорією ВСОП ціна відповідає якості, тому вони користуються величезним попитом. По популярності перше місце займає Hennessy VSOP. Його обволікаючий і гармонійний смак давно отримав визнання у споживачів спиртових напоїв. Останнім з п'яти знаменитих коньяків категорії ВСОП є Otard VSOP. Його смак має незвичайне поєднання ванілі і цитрусових. Крім віку, на етикетці можна дізнатися про походження коньяку. Fine Cognac означає справжній коньяк. Коньяк Hennessy VS

Це найпопулярніший напій, який продається у всіх країнах світу. Випущений був у 1865 році до ювілею Коньячного будинку, якому виповнювалося 100 років, під назвою «Три зірки». Моріс Хеннесі використовував таке позначення, вказуючи вік напою. Дещо пізніше на його етикетці з'явилися позначення VS. Він розливався в класичні пляшки, які згодом набули грушовидну форму і довге горлечко.

В Росію коньяк Hennessy Very Special Cognac був завезений в кінці XIX століття. Він користується великою популярністю у наших співвітчизників, маючи прийнятну ціну і відмінну якість. При виробництві використовується понад 40 спиртів, які беруть з чотирьох регіонів р. Коньяку. Наймолодший спирт має трирічну витримку, а інші – більше шести років. Колір коньяку насичений яскраво-вогненний і відповідає його характеру. Напій володіє ароматом ванілі і дуба з відтінками ягід, які змінюються легким пахощами квітів і горіхів. Коньяк Cognac: відгуки

Покупці висловлюють свою думку про французьких напоях: Hennessy VS – має дивовижний колір бурштину з золотисто-червоним відтінком. При повертанні келиха залишається маслянистий слід, що підтверджує якість напою. Залишає приємний аромат деревини, яблука, ванілі і лісового горіха. Присутність спирту не відчувається. Спустошений келих деякий час зберігає його аромат. Напій м'який, бархатистий з насиченим смаком, залишає приємний післясмак ванілі. Добре вживати з кавою. Відмінна якість коньяку відповідає вартості, підходить як подарунковий варіант. Коньяк «Леро» – його називають справжнім витвором мистецтва. Він проводиться з найстаріших спиртів, особливо відзначають напій з тридцятирічним строком давності, що мають серію XO. У "Леро" не роблять фільтрації коньяків, уникаючи її впливу на характеристики смаку. Вони розливають напої в темні пляшки ручної роботи, щоб приховати можливий осад. Все це позначається на вартості. Він має досить високу ціну, і купують його справжні цінителі. Висновок

Натуральний французький коньяк Cognac – це самий вишуканий і іменитий спиртний напій у світі. Його аромат і смак викликає у людей прихильність і повагу з першого ковтка. Зрозуміти, скільки років коньяк провів в дубовій бочці, за кольором, запахом, смаком, ароматом можуть одиниці людей у світі. Для всіх інших необхідна інформація вказана на етикетці. Виробництво коньяку бере свій початок від виноробів Франції. Весь час удосконалюючи процес отримання напоїв, вони двічі переганяють молоде вино з особливих сортів винограду і отримують чистий дистилят. Його зберігають у щільно закритих дубових бочках протягом багатьох років. Завдяки унікальним властивостям дуба, напій набуває рідкісний колір, дивовижний аромат і чудовий смак.


banner14

Категория: Еда и напитки

Коньяк Cognac: відгуки


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.