Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Шоколадна курага: особливості, корисні властивості і калорійність


Опубликованно 21.03.2018 04:21

Шоколадна курага: особливості, корисні властивості і калорійність

Шоколадна курага являє собою сушений абрикос, володіє поживними і цілющими якостями. Завдяки своїм корисним якостям і незвичайного смаку, вона подобається багатьом покупцям.Особливості продукту

Шоколадна курага має досить незвичайними смаковими якостями, так як присмак у неї трохи шоколадний. Вона дуже солодка, трохи нагадує мед, без характерною кислинки. Зверху курага темна, а всередині трохи світліше. Цей сорт сушених абрикосів можна вважати самим смачним і корисним, так як він зберігає всі вітаміни, що входять до складу свіжих плодів.

Щоб зрозуміти особливість цього продукту, обов'язково потрібно знати, як робиться шоколадна курага. Для її виготовлення використовуються великі, добірні фрукти, повністю дозрілі на дереві. Цю курагу отримують з червоного абрикоса, висушеного традиційним способом, просто на повітрі, без застосування сушильних камер і хімічних засобів.

Цей продукт відрізняється тим, що у нього немає характерного блиску, але він смачно пахне. Колір у цій кураги:матовий;тьмяний;коричневий з сіруватим нальотом.

Саме в темній куразі містяться всі необхідні корисні складові, завдяки чому вона вважається корисним дієтичним продуктом.Склад кураги

Калорійність шоколадної кураги становить 232-235 ккал на 100 г продукту. Крім того, славиться вона високим вмістом калію, який просто незамінний для нормальної діяльності серцево-судинної системи. В сушених абрикосах також багато заліза – мікроелемента, який відповідає за процес кровотворення і сприяє підвищенню гемоглобіну.

До складу продукту входить вітамін а, який сприяє зміцненню нервової системи і поліпшення зору. Курага вважається потужним антиоксидантом, а велика кількість клітковини і пектинів допомагає вивести з організму шкідливі речовини. Сушений абрикос цінується завдяки високому змісту:органічних кислот;калію;фосфору;каротину;кальцію;заліза.

Ці сухофрукти давно відомі своєю користю для організму, а також відносяться до потужних жироспалювачі.Чим корисна курага?

Користь шоколадної кураги просто незаперечна, так як при частому споживанні цього продукту можна нормалізувати самопочуття, полегшивши перебіг багатьох хронічних захворювань або навіть повністю від них позбутися. Речовини, що входять до складу сушених абрикосів, допомагають нормалізувати функціонування нирок і щитовидної залози. Крім того, вони допомагають:нормалізувати стан при цукровому діабеті;знизити рівень холестерину;стабілізувати гормональний фон.

Корисні властивості шоколадної кураги запобігають ризик виникнення інфарктів і інсультів. Дослідження показали, що при регулярному споживанні цього продукту можна сповільнити ріст злоякісних пухлин. Компоти і настої, приготовлені з кураги, корисні при сечокам'яної хвороби, сприяють очищенню організму від токсичних речовин, зокрема важких металів.

Настій кураги і самі сухофрукти допомагають впоратися із запорами. Незважаючи на те, що це досить калорійний продукт, дієтологи рекомендують використовувати її для дієт. Крім того, багато лікарів рекомендують вживати цей продукт в якості заспокійливого засобу і насичення організму корисними вітамінами. Вона сприяє омолодженню шкіри, а також зміцненню волосся і нігтів. Як правильно його вживати?

Шоколадну курагу, як і будь-які інші сухофрукти, подають до чаю як солодощі. Крім того, її можна вживати разом з горіхами. У поєднанні з медом, какао або різними спеціями можна готувати смачні домашні цукерки, основною відмінністю яких є велика користь кожного компонента, що входить до їх складу.

Курагу можна використовувати для приготування вітамінних напоїв і компотів. Варто пам'ятати, що при варінні багато корисні компоненти випаровуються. Для приготування корисного напою потрібно залити ретельно вимиті сухофрукти гарячою водою і дати настоятися протягом 30 хвилин.

Сушену курагу можна також додавати в сир, кашу, десерти, випічку та фруктові салати. Це дуже корисна вітамінна добавка для всієї родини.Шкода кураги

Незважаючи на всю користь шоколадної кураги, неправильне та надмірне споживання цього продукту може принести певну шкоду для організму. Перш за все, є небезпека отримати отруєння при накопиченні значної кількості діоксиду сірки, який використовується при виготовленні кураги. Ця речовина може спровокувати дуже серйозні алергічні реакції, вражаючи при цьому органи дихання.

Крім того, лікарі довели, що існує цілий ряд протипоказань для вживання цього продукту. Все це обов'язково потрібно враховувати.Протипоказання і побічні ефекти

При купівлі неякісного продукту, який піддавався хімічній обробці, його споживання може спровокувати отруєння і порушення функціонування внутрішніх органів. Щоб не виникло серйозних ускладнень, навіть при незначних ознаках дискомфорту, потрібно відразу ж звернутися до лікаря.

Однак навіть якісний продукт при неправильному вживанні може принести організму значної шкоди. Крім того, існують певні протипоказання для вживання в їжу кураги, до яких можна віднести: індивідуальну непереносимість;алергічні реакції;підвищену кислотність шлунка;знижений тиск;періоди загострення хронічних хвороб.

Щоб не завдати шкоди організму, потрібно в день з'їдати всього по кілька штук кураги. Небезпечною може бути і передозування цим продуктом. Не варто вживати більше 100 г на добу, так як можуть виникнути порушення органів травлення. Надмірне вживання кураги може спровокувати швидкий набір ваги і привести до ожиріння.Застосування в кулінарії

Курага в шоколадній глазурі вважається дуже смачним десертом, однак споживати її потрібно в строго обмеженій кількості. Крім того, існують досить цікаві й оригінальні рецепти з додаванням сушених абрикосів темного кольору. Дуже смачні цукерки виходять з кураги, кедрових горіхів і шоколаду.

Корисною також може бути каша з додаванням кураги, так як вона надає позитивний вплив на органи травлення. Варто відзначити, що цей солодкий продукт, тому при його додаванні в різні страви потрібно значно зменшити кількість споживаного цукру.

Щоб отримати максимальну користь без шкоди для здоров'я, потрібно вибирати тільки якісний натуральний продукт від перевіреного виробника. Смак і аромат кураги обов'язково повинен бути максимально природним, без зайвої солодкуватості. При бажанні можна приготувати сухофрукти самостійно, так як існує безліч різних рецептів.


banner14

Категория: Еда и напитки

Шоколадна курага: особливості, корисні властивості і калорійність


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.