Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Рецепт овочевого салату з рослинним маслом і його калорійність


Опубликованно 22.01.2018 05:11

Рецепт овочевого салату з рослинним маслом і його калорійність

Овочі – це соковиті частини рослин, придатних для вживання в їжу. Вони багаті цінними вітамінами і широко використовуються в кулінарії. З них готують всілякі закуски, начинки для домашньої випічки, перші і другі страви. У сьогоднішній публікації ми детально розглянемо кілька рецептів овочевого салату з рослинним маслом. Варіант з помідорами і огірками

Ця смачна і свіжа закуска відрізняється гранично простим складом і приємним освіжаючим смаком. Вона відмінно поєднується з м'ясними або рибними стравами, а значить, стане непоганим доповненням до насіннєвому обіду. Для її створення потрібно: 200 грам огірків. 200 р помідорів. Зелень, сіль, часник олія (за смаком).

Помідори та огірки ретельно миють у проточній воді, обсушують і нарізають красивими скибочками. Потім їх змішують в одній мисці, посипають рубаною зеленню, підсолюють і поливають ароматним олією. Готову закуску змішують з тиском часником і подають на стіл. Калорійність овочевого салату, заправленого рослинною олією, рецепт якого розглянуто трохи вище, становить 25 ккал/100 р. Варіант з кабачками і капустою

Ця цікава і дуже соковита закуска відрізняється унікальним вітамінно-мінеральним складом. Вона має приємний трохи кислуватий смак і легкий аромат свіжості. Для її створення потрібно: 200 г молодих кабачків. 2 невеликих свіжих огірка. Половина маленького качана капусти. Середній болгарський перець. Великий червоний або рожевий томат. 1 ст. л. запашного рослинного масла (в ідеалі оливкової). 1,5 ч. л. натурального соку лимона. Часточка часнику. Кріп, пір'яний цибулю і сіль.

Відтворення цього рецепта овочевого салату з рослинним маслом потрібно починати з підготовки основних інгредієнтів. Кабачки, огірки, помідори, болгарський перець і капусту миють у проточній воді і злегка обсушують. Потім всі овочі за винятком томатів шаткують тоненькою соломкою і викладають в глибоку піалу. Туди ж відправляють рубану зелень, роздавлений часник і очищені від шкірки часточки помідорів. Все це солять і поливають ароматним олією, змішаним з лимонним соком. Енергетична цінність даної закуски становить 33 ккал/100 р. Варіант з зеленими помідорами і морквою

Ця закуска напевно не вислизне від уваги тих, хто робить заготовки на зиму. Рецепт овочевого салату, заправленого рослинною олією, дозволяє з користю переробити великий урожай томатів. Для цього вам буде потрібно: 2 кг зелених помідорів. 2 морквини. Ріпчаста цибулина. 500 грам болгарського перцю (бажано червоного кольору). 2 ст. л. цукрового піску. 1 ст. л. дрібнокристалічної кухонної солі. 3 ст. л. 9% оцту. 100 мл олії. 2 зубчики часнику. Десяток горошин чорного перцю.

Овочі миють, при необхідності чистять від шкірки і насіння, а потім подрібнюють. Помідори ріжуть четвертинками, цибулю – дрібними кубиками, перець – смужками. Морквину обробляють на середній тертці. Все це складають у глибоку посудину. Туди ж відправляють цукор, сіль, рубаний часник, оцет, горошини чорного перцю і масло. Майбутній салат доводять до кипіння і проварюють протягом чверті години. Потім його розкладають в стерильні банки, закочують і відправляють на зберігання. Енергетична цінність порції такої закуски становить 426 ккал. Варіант з червонокачанної капустою

Цей рецепт овочевого салату з рослинним маслом стане в нагоді тим, хто постійно бореться із зайвими кілограмами. Приготоване за нього страва виходить не тільки корисним і смачним, але і низькокалорійним. Щоб зробити схожу закуску, вам потрібно: 200 грам червонокачанної капусти. 200 г томатів. 200 грам свіжих огірків. 200 г болгарського перцю (бажано зеленого відтінку). 150 грам червоного цибулі. Оливкова олія і дрібнокристалічна сіль (за смаком).

Вимиті овочі нарізають дуже тоненькою соломкою і змішують в глибокому салатнику. Туди відправляють необхідну кількість солі та олії. Енергетична цінність 100 грамів такої закуски становить близько 69 ккал. Варіант з кольоровою і брюссельською капустою

Тим, хто дотримується низькокалорійної дієти, напевно стане в нагоді цей рецепт овочевого салату, заправленого рослинною олією. Щоб приготувати це смачне вітамінізоване страву, вам потрібно: По 300 г брюссельської та цвітної капусти. Солодкий болгарський перець. 100 грам варених печериць. 4 редиски. Невелика цибулина. По пучку петрушки, селери і листового салату. 1 ч. л. натурального соку лимона. 2 ст. л. ароматної олії. Дрібна кухонна сіль (за смаком).

Вимиту капусту обдають окропом і нарізати досить дрібними шматочками. Потім до неї додають пластинки відварених грибів, смужки перцю, скибочки редиски і рубаний лук. Туди ж відправляють подрібнену зелень, сіль, цитрусовий сік і олію. Енергетична цінність 100 грамів такої закуски становить 60 ккал. Варіант з буряком та картоплею

Цю закуску, більше відому як вінегрет можна приготувати не тільки для дорослих, але і для дітей. Рецепт овочевого салату, заправленого рослинною олією, передбачає використання конкретного продуктового набору. Тому перед тим як почати процес обов'язково перевірте, чи є у вас під рукою всі необхідні складові. В такому разі вам потрібно: Велика буряк. 4 картоплини. 2 морквини. 5 ст. л. квашеної капусти. Невелика цибулина. Маринований огірок. 1 ст. л. дрібно посіченої зелені. 1/3 склянки будь-якого ароматної олії. Дрібна сіль (за смаком).

Вимиті коренеплоди розкладають в окремі каструльки, заливають водою, ставлять на працюючу плиту і проварюють до м'якості. Готові овочі охолоджують до кімнатної температури, чистять від шкірки, нарізають дрібними кубиками і кладуть у салатник. Туди ж додають нашатковану цибулю, шматочки маринованого огірка і квашену капусту. Все це солять, посипають рубаною зеленню і поливають олією. Енергетична цінність 150-грамової порції вінегрету становить 100 ккал. Варіант із зеленим горошком і буряком

Любителям дієтичних страв радимо звернути особливу увагу на ще один вельми цікавий рецепт овочевого салату, заправленого рослинною олією. З фото такої страви можна ознайомитися трохи пізніше, а зараз розберемося, що потрібно для його приготування. До складу цієї закуски входить: 300 грам буряка. Середня цибулина. 300 грам моркви. 200 г солоних огірків. 400 грам картоплі. 400 г зеленого горошку (консервованого). Пісне масло, будь-яка свіжа зелень і сіль.

Коренеплоди обполіскують під краном, розкладають у різні каструльки, заливають прохолодною водою, доводять до кипіння і проварюють до м'якості. Приготовившиеся овочі охолоджують до кімнатної температури, звільняють від шкірки, ріжуть приблизно однаковими кубиками і з'єднують в глибокому салатнику. Туди ж поміщають зелений горошок, дрібно нарубану цибулину і шматочки маринованого огірка. Все це солять і поливають олією. Готову закуску, енергетична цінність якої становить 62,8 ккал/100 г, прикрашають подрібненою зеленню і подають до обіду. Варіант з свіжозамороженим горошком

Закуска, зроблена за нижчевикладеній технології, чимось нагадує олів'є. Але на відміну від останнього, в ній немає ні ковбаси, ні майонезу, ні вареного м'яса. Завдяки цьому вона виходить більш низькокалорійної і корисною. Оскільки даний рецепт овочевого салату з рослинним маслом передбачає використання певного комплекту продуктів, заздалегідь переконаєтеся, що у вас на кухні є: 3 картоплини. 2 морквини. 150 грам зеленого горошку (свежезамороженного). 5 маринованих огірочків. Середнє яблуко. Ароматне рослинне масло і кухонна сіль (за смаком).

Картоплю і моркву відварюють в мундирах. Размягчившиеся коренеплоди виймають з каструлі з окропом, охолоджують до кімнатної температури, очищають від шкірки, ріжуть не надто великими кубиками і складають у глибокий салатник. Туди ж відправляють шматочки маринованих огірків і подрібнене яблуко. На завершальному етапі в загальну посудину висипають проварений зелений горошок, сіль і олію. Енергетична цінність порції такої закуски становить 180 ккал. Варіант з буряком і брокколі

Цей простенький рецепт приготування овочевого салату, заправленого рослинною олією, напевно виявиться в персональній кулінарній книзі панночок, стежать за власною фігурою. Він дозволяє порівняно швидко зробити корисну низькокалорійну закуску, придатну для дієтичного меню. Для створення подібного страви вам знадобиться: 100 грам буряка. 10 мілілітрів лимонного соку. 300 г свіжої брокколі. 200 грам моркви. 30 мл олії. Цукор, сіль, пір'яний цибуля і петрушка (за смаком).

Моркву і буряк миють, обчищають від шкірки, обробляють з допомогою середньої терки і з'єднують в глибокому салатнику. Туди ж кладуть дрібно нарізану брокколі, цукор, сіль і рубану зелень. Все це поливають цитрусовим соком і олією. Енергетична цінність однієї порції даної закуски становить 108 ккал. Варіант з маслинами

Ця цікава закуска готується з простих і досяжних інгредієнтів, що продаються в будь-якому сучасному гастрономі. Щоб зробити п'ять порцій овочевого салату, заправленого рослинною олією, покроковий рецепт якого буде описаний трохи нижче, вам потрібно: 300 грам свіжої брюссельської капусти. 100 г моркви. 70 грам маслини (без кісточок). 60 г зеленого горошку (консервованого). 300 грам солодкого різнобарвного перцю. 300 г вареної картоплі. 150 грам стиглих томатів. 15 мілілітрів ароматної олії. 5 мл столового оцту. Салатні листя і сіль.

Крок № 1. Вимиту капусту заливають прохолодною водою і відварюють до готовності. При цьому її трохи підсолюють, щоб вона не вийшла позбавленою смаку.

Крок № 2. Варену картоплю очищають від шкірки і нарізати не дуже великими шматочками.

Крок № 3. В глибокому салатнику з'єднують терту моркву, кружечки маслин, часточки помідорів, півкільця болгарського перцю і готову капусту.

Крок № 4. Туди ж відправляють шматочки картоплі, сіль і оцет, змішаний з олією.

Крок № 5. Готову закуску викладають на тарілку, вистелену свіжими салатними листям, і декорують консервованим зеленим горошком.

Енергетична цінність однієї порції даного страви складає всього 70 ккал.


banner14

Категория: Еда и напитки

Рецепт овочевого салату з рослинним маслом і його калорійність


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.