Як приготувати карпаччо з тунця?
Опубликованно 16.01.2018 07:36
Карпаччо з тунця – це оригінальне блюдо з вишуканим смаком, в якому поєднуються неповторні нотки риби і різних продуктів. Традиційно закуска готується із сирої яловичини. Але якщо такий продукт здається неаппетитным, можна замінити його тунцем. Карпаччо готується просто і швидко, а продукти для цієї страви продаються в будь-якому супермаркеті. Розглянемо кілька рецептів ніжних закусок, які підійдуть як для святкового застілля, так і для спокійного сімейного вечері. Простий рецепт приготування карпаччо з рибою
Найпростіший варіант приготування карпаччо вимагає наявності таких продуктів: тунець; оливкова олія; оцет бальзамічний; сік лимона; сіль і спеції – за смаком.
Щоб приготувати просте карпаччо з тунця, необхідно головний інгредієнт нарізати дуже тонкими смужками. Для цього обов'язково взяти гострий ніж. Якщо скибочки виходять товстими, можна відбити їх спеціальної калаталом. Потім тунець викладається на тарілку і сбрызгивается соусом, отриманим після змішування соку лимона і оливкової олії. На завершення приготування страви залишається тільки посипати закуску перцем і сіллю. Почекати, поки вона трохи промаринується, і можна їсти.
Рекомендується брати замороженого тунця. Якщо риба була куплена свіжої, бажано відправити її в морозилку годин на 6, щоб всі патогенні мікроорганізми були знищені. Також у такому вигляді тунця набагато простіше нарізати скибочками. Карпаччо, приготоване з тунцем і каперсами
Багато кухаря рекомендують не псувати смак риби, і готувати карпаччо з тунця з мінімальною кількістю інших продуктів. Так можна насолодитися вишуканим, «чистим» смаком риби. Однак є такі люди, які люблять експериментувати і додавати в страви щось нове. Наприклад, каперси. Це дуже незвичайний рецепт, а готову страву виходить не менш смачним. Для приготування такої насиченої закуски потрібно: 3 столові ложки каперсів; 0,4 кг свіжого або мороженого тунця; цедра половини лимона; 5 столових ложок оливкової олії; свіжа зелень, перець, сіль – за смаком.
Процес приготування страви не складніше попереднього варіанту. Попередньо заморожену рибу нарізати смужками і розкласти на плоскому блюді. Посипати каперсами, тертої цедрою, зеленню, а потім збризнути лимонним соком. Закуска на півгодини ставиться в холодильник для того, щоб вона могла промаринуватися. Перед подачею карпаччо потрібно підсолити, посипати меленим перцем і сбризнуть оливковою олією. Яскравий карпаччо з тунця з зеленими листям салату
Дуже смачним, яскравим і свіжим є карпаччо, приготоване з тунцем і листям салату. Для втілення цього рецепта в реальність необхідно підготувати такі продукти: 3 столові ложки оливкової олії; 0,45 кг тунця; 1 чайна ложка подрібненого свіжого орегано; 1 жменю салату рукола; половина качана салату-латуку; трохи свіжої подрібненої петрушки; цедра і сік одного лимона; сіль – за смаком.
Філе нарізати тонкими скибочками. Петрушку необхідно подрібнити ножем, а листя салату і рукколу – порвати руками. З лимона вичавити сік, процідити, змішати з оливковою олією і спеціями. Додати в суміш орегано, петрушку і все разом добре перемішати. Окремо змішати рукколу і латук, потім полити приготовленої заправкою і розділити на дві частини: одна повинна бути більше іншої. Велику частку укласти на плоске блюдо. Зверху розкласти шматочки тунця, а потім прикрасити закуску, що залишилася меншою частиною салату. Рецепт карпаччо з тунця з гірчицею
Вважається, що карпаччо, приготоване з тунцем і гірчицею, передає атмосферу Венеції. Це вишукане блюдо з тонким смаком, яке поєднує в собі простоту і аристократичність. Приготувати його нескладно. З продуктів знадобиться: 0,3 кг тунця; 0,06 кг гірчиці; 1 морква; 1 огірок; 1 головка цибулі; по 0,01 кг оливок і маслин; пучок петрушки; сіль – за смаком; 3 столові ложки оливкової олії; сік, отриманий з половини лимона; 2 столові ложки соєвого соусу; чорний перець – за смаком; половина чайної ложки 6%-го столового оцту.
Філе тунця необхідно варити в підсоленій воді третину години, а за 5 хвилин до готовності додати столову ложку соєвого соусу. Потім рибу потрібно остудити, нарізати скибочками і викласти на сервірувальне блюдо.
Наступним кроком буде підготовка овочів для карпаччо з тунця. Рецепт з фото показує, що цибуля і морква необхідно очистити, помити і нарізати дрібними кубиками. Те ж саме зробити з огірками, тільки очищати їх від шкірки не обов'язково. Подрібнені овочі розкласти навколо тунця. Скибочки риби змастити невеликою кількістю гірчиці, а зверху покласти оливки і маслини.
Далі необхідно приготувати заправку шляхом змішування соєвого соусу (залишилася столової ложки), оливкової олії, соку лимона, оцту, солі і перцю в кількості, зазначеній у списку інгредієнтів. Все добре перемішати і полити отриманою сумішшю готову страву. Карпаччо з свіжого тунця з пармезаном, базиліком і цитрусовими
У цій статті досить багато фото карпаччо з тунця, приготованого різними способами. Наостанок ще один рецепт закуски. Необхідні продукти: 150 г тунця; 20 г соусу для тунця; 10 г сиру пармезан; 20 г грейпфрута; 15 г лимона; 2 г базиліка; 20 г листя салату; спеції – за смаком.
Тунця підготувати раніше описаним способом. Грейпфрут очистити і зробити з нього «філе». Листя салату промити і висушити. Сир натерти на тертці, висипати його на деко, попередньо застелений пергаментом, так, щоб шар становив близько 5 мм. Поставити в духовку і дочекатися моменту, поки він не розплавиться.
Взяти широку круглу посуд і змастити її дно соусом для тунця, потім додати спеції за смаком. Зверху викласти скибочки нарізаного філе тунця, прикрасити його листям салату, а поруч або зверху покласти формочку з розплавленого сиру, прикрашену часточкою лимона.
Категория: Еда и напитки
Як приготувати карпаччо з тунця?