Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Приготування шарлотки з чорною смородиною


Опубликованно 25.09.2017 04:40

Приготування шарлотки з чорною смородиною

Літо - прекрасна пора. Все цвіте і пахне. Люди намагаються додати яскравих фарб в одяг. І навіть хочеться урізноманітнити свій раціон літніми стравами.Літній раціон

Літо - це час овочевих салатів, фруктів і морозива. Але куди ж без домашньої випічки зі свіжими ягодами? Можна хоч щодня балувати себе корисними десертами, свіжовичавленими соками, різноманітними смузі, а який же величезний вибір пирогів!

Шарлотка з чорною смородиною, порічками, пиріг з яблук, груш і абрикосів - можна продовжувати цей список ще довго. Але що ж робити взимку? Як приготувати пиріг, який буде пахнути свіжою ягодою? Адже варення не дасть такий насичений смак і аромат.

Щоб взимку балувати себе такий випічкою, потрібно заготовити трохи морожених ягід чи перетертих з цукром. Тоді в будь-яку пору року випічка буде ароматна і з насиченим смаком ягід. Так як багато господинь зараз для випічки використовують мультиварки, то розглянемо зимовий варіант шарлотки з чорною смородиною в духовці, а також в мультиварці.

Шарлотка в духовці

Рецепт шарлотки з чорною смородиною дуже простий. Для випікання невеликого пирога потрібно 5 яєць, 200 г цукру, 400 г борошна, 2 склянки морожених ягід або ж можна взяти 1,5 склянки перетертих з цукром ягід, але тоді знадобиться 100 г цукру.

Блендером збиваємо яйця в густу піну, поступово додаючи цукор. У готову суміш всипаємо просіяне борошно і акуратно кладемо ягоди. Далі підбираємо форму для пирога, змащуємо її маслом і вливаємо готове тісто у форму. Нагріваємо духовку до 180 проС. Відправляємо в нього пиріг на півгодини. У перші 20 хвилин духовку не варто відкривати, щоб випічка не осіла. Після перевіряємо, чи готове, так як час на приготування шарлотки з чорною смородиною може змінюватися в залежності від форми для випікання, потужності духової шафи.

Якщо форма для пирога тонка, то температуру бажано зменшити. Якщо ж випічка готується у товстостінній ємності, то цей показник слід збільшити. Випечений пиріг можна змастити варенням, присипати цукровою пудрою або прикрасити цілими ягодами смородини. Загальний час на приготування шарлотки з чорною смородиною - близько 50 хвилин. Калорійність становить 268 ккал на 100 г готового продукту.

Шарлотка в мультиварці

Рецепт шарлотки з чорною смородиною в мультиварці практично нічим не відрізняється від рецепти для духовки. Беремо той же набір продуктів: яйця, цукор, борошно, ягоди смородини. Додаємо тільки розпушувач.

Готуємо тісто в тій же послідовності. В кінці додаємо пакетик розпушувача, щоб суміш була більш повітряної і пиріг вийшов високим. Перелити тісто в ємність для мультиварки, попередньо змащену маслом, і ставимо випікатися на 1 годину. Також періодично перевіряємо готовність пирога, але не раніше ніж через півгодини. Коли випічка буде готова, виймаємо її і перевертаємо.

Далі прикрашаємо готовий пиріг свіжими ягодами, цукровою пудрою і т. д. Час приготування шарлотки в мультиварці трохи більше години, а калорійність не відрізняться від аналогічного показника для пирога з духовки.

Взявши цей рецепт тіста за основу, можна змінюючи начинку, готувати всілякі ласощі, як зі свіжою ягодою, так і з варенням.


banner14

Категория: Еда и напитки

Приготування шарлотки з чорною смородиною


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.