Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як готувати кіш з шинкою і сиром


Опубликованно 18.01.2019 13:55

Як готувати кіш з шинкою і сиром

Кіш з шинкою і сиром – страва родом з Франції. Воно чимось нагадує запіканку або пиріг. Незабутній смак і аромат нікого не залишить байдужим. У статті зібрано декілька популярних рецептів, як правильно готувати кіш.

Класичний рецепт

Для тіста знадобляться такі продукти: ? Кг борошна і стільки ж масла (вершкового); один жовток; 60 мл дуже холодної води; п'ять грам солі.

Щоб приготувати начинку, придбайте: 200 грам шинки і стільки ж сиру; три яйця; ? Літра вершків (високої жирності); сіль і мускатний горіх за смаком.

Розглянемо докладно, як приготувати класичний кіш з шинкою і сиром. Борошно висипають в миску, додають сіль. Після того, як сипучі розмішали, додають заморожене масло, попередньо натерте на тертці. Вимішують тісто таким чином, щоб воно повинно бути схоже на крихти великого розміру. Окремо збивають жовток з водою. Яєчну суміш виливають в тісто і продовжують його вимішувати. Коли процес закінчено, тісто викладають в поліетиленовий пакет і відправляють на півгодини в холодильник. Тим часом можна зайнятися начинкою. Шинку і сир нарізують квадратними шматочками середнього розміру. Окремо збивають до піни яйця, потроху вливають вершки і солять. Дістають тісто і розгортають його. Викладають в спеціальну форму для запікання так, щоб тестом було покрито не тільки дно, але і стінки. Виделкою по всьому низу роблять проколи. На п'ятнадцять хвилин відправляють в духовку, температура не вище 180 градусів. Після закінчення цього часу дістають форму і розподіляють рівним шаром начинку. Зверху заливають збитими вершками і посипають мускатним горіхом. Готують при тій же температурі близько сорока хвилин.

Кіш лорен з шинкою і сиром

Інгредієнти для тіста: 100 грам вершкового масла; ? Склянки борошна; 50 мл води; трохи солі.

З чого складається начинка: ? Кг шинки; склянка вершків; чотири яйця; триста грам сиру; спеції і зелень.

Кіш з шинкою і сиром (покроковий рецепт): Готуємо пісочне тісто. Заморожене масло натираємо на крупній тертці. Борошно з'єднуємо з сіллю, зверху висипаємо масло і ножем перемішуємо тісто (як би рубаємо його). Такий метод вимішування допомагає менше торкатися тіста руками, щоб масло не розтануло. Після чого невеликими порціями вливаємо холодну воду. Коли гарненько вымесили, тісто обмотуємо харчовою плівкою і ставимо на півгодини в холодильник. Готуємо начинку. Шинку нарізаємо тонкою соломкою, сир – квадратними шматочками, зелень – дрібно. Всі нарізані продукти з'єднуємо і додаємо спеції. Окремо збиваємо вершки з яйцями і сіллю. Збираємо пиріг. Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, воно повинно лежати і на бортах. П'ятнадцять хвилин витримуємо в духовій шафі при температурі 180 градусів. Після цього дістаємо, розподіляємо начинку, заливаємо збитими вершками і знову відправляємо в духовку на півгодини.

З помідорами

Необхідні продукти: порція пісочного тіста, приготованого за вищевказаною рецептом; 60 мл вершків; три яйця; двісті грам шинки; 100 г сиру; один великий свіжий томат; спеції.

Кіш з шинкою і сиром (рецепт приготування): Розкатане тісто розподіляють по формі. Щоб були прикриті борти і дно. Роблять виделкою проколи і на п'ятнадцять хвилин відправляють в духовку запікатися (температура 180 градусів). Шинку, сир і помідори нарізають невеликими кубиками, все з'єднують, додають трохи солі. В окремій тарілці збивають яйця з вершками, сіллю і перцем. Дістають форму. Розподіляють начинку, заливають вершками і на півгодини відправляють в духовку.

Картопляний кіш з сиром і шинкою

Інгредієнти: 1 кг картоплі; ? Літра вершків; 200 г сиру; 100 г шинки; 60 г вершкового масла; п'ять яєць; зелена цибуля; часточка часнику; 30 г паніровачних сухарів; спеції.

Інструкція з приготування картопляного кіша з шинкою і сиром: Картоплю очищають, миють, нарізають кружечками. Поливають рослинним маслом і викладають в глибоку тарілку. Додають натертий сир (50 г), солять, перчать, перемішують і залишають на двадцять хвилин. Після закінчення цього часу форму змащують вершковим маслом, посипають паніровкою. Викладають картоплю так, щоб кружечки повністю прикрили дно і борти. У розігріту до 180 градусів духовку відправляють основу для пирога на півгодини. Тим часом до піни збивають яйця, не зупиняючи процесу, вливають вершки, додають перець, подрібнений часник і сіль. Коли маса добре збита, можна висипати рубаний лук, тертий сир і дрібно нарізану шинку. Форму дістають з духовки, рівномірно розподіляють і готують начинку при тій же температурі ще 30 хвилин.

Вибирайте рецепт, який сподобався, і радуйте своїх близьких ароматним пирогом. Автор: Христина Осипова 5 Грудня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Як готувати кіш з шинкою і сиром


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.