Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Соус для хінкалі: рецепти приготування з фото


Опубликованно 18.01.2019 12:10

Соус для хінкалі: рецепти приготування з фото

Хінкалі – це національне блюдо кавказької кухні, яке готують вірменські, дагестанські і грузинські господині. Воно являє собою вироби з прісного бездріжджового тіста з начинкою з м'ясного фаршу, прекрасно поєднуються c томатными, сметанковими і часниковими заправками. У нашій статті будуть представлені найцікавіші рецепти соусів до хінкалі. З аджикою і вершками

Ця смачна і в міру гостра підлива виходить неймовірно насиченою і ароматною. Для її приготування вам потрібно: 1 чашка аджики; 1 соковита морква; 1 велика ріпчаста цибулина; 3 ст. л. вершків; сіль, приправи, зелень і масло.

Готується цей соус для хінкалі досить просто і швидко. Спершу дрібно нарізану цибулю обсмажують в розтопленому маслі, а потім до нього додають терту моркву і аджику. Все це доводять до кипіння, а через кілька хвилин доповнюють вершками. На наступному етапі практично готовий соус підсолюють і приправляють чорним перемеленим перцем. Після цього в нього обережно занурюють хінкалі і прогрівають всі разом на помірному вогні. Готову страву перекладають на тарілку і обов'язково посипають рубаною зеленню. З майонезом і гірчицею

Тим, хто ще не вирішив, з яким соусом є хінкалі, можна звернути увагу на наведений нижче рецепт. Зроблена до нього підлива підкреслить смак і аромат готового страви, надаючи йому пікантні нотки. Для створення такого доповнення до кавказьким пельменів вам потрібно взяти: 30 мл соєвого соусу; 3 ст. л. якісного майонезу; 1 ч. л. гірчиці; 1 ч. л. сухого базиліка.

У глибокій піалі з'єднують майонез і соєвий соус. Утворену масу доповнюють базиліком і гірчицею. Все добре перемішують звичайною виделкою і подають з хінкалі. Досвідчені господині не рекомендують додавати в цей соус сіль і спеції, оскільки вони є в складі гірчиці і майонезу. Зі сметаною і яблуком

Густий соус для хінкалі відрізняється пікантним, в міру гострим смаком і добре відчутним фруктовим ароматом. Особливу родзинку йому надає присутній у його складі корінь хрону. А лимонний сік робить його трохи кислуватим. Щоб приготувати його на власній кухні, вам потрібно: 100 г кореня хрону; 100 г кислих яблук; 1,5 чашки сметани; ? Лимона; сіль і дрібний цукор (за смаком).

Яблука і хрін обчищають від усього зайвого, миють і обробляють за допомогою терки. На наступному етапі їх доповнюють сметаною, цукром, сіллю і лимонним соком. Все це інтенсивно збивають вінчиком і подають в красивій піалі. Зі сметаною і оцтом

Наступний варіант соусу для хінкалі характеризується свіжим смаком і приємним ароматом, виходить трохи кислуватим. Він готується з додаванням мінімальної кількості спецій, а значить, їм можна пригощати не тільки дорослих, але і підростаючих цінителів кавказької кухні. Щоб зробити його своїми руками, потрібні наступні інгредієнти: 1 чашка сметани; 4 ст. л. оцту (6 %); 2 ч. л. цукрової пудри; сіль і перемелений чорний перець.

Процес приготування такого соусу зводиться до змішування всіх інгредієнтів. Для початку в глибокій ємності з'єднують оцет і сметану. Отриману масу доповнюють сіллю, солодкої пудрою і чорним перцем, а потім інтенсивно обробляють віночком. З консервованими помідорами

Цей гострий грузинський соус для хінкалі стане справжньою знахідкою для любителів пікантною їжі. У його складі є різні спеції, що надають йому особливий смак і яскраво виражений аромат. Для його приготування вам обов'язково знадобиться: 500 г консервованих томатів; 50 г зелені кропу; 1 ст. л. коріандру; 50 г свіжої кінзи; 2 зубки часнику; 1 ст. л. хмелі-сунелі; ? Ч. л. пекучого перцю; по ? чайної ложці солі і цукру; червоний перемелений перець (за смаком).

Починати приготування томатного соусу для хінкалі потрібно з обробки помідорів. Їх перетирають крізь сито і з'єднують з тиском часником. Отриману масу солять, підсолоджують, доводять до кипіння і тушкують на слабкому вогні. Хвилин через сім її доповнюють коріандром, хмелі-сунелі, пекучим і червоним меленим перцем. Все це недовго прогрівають на включеній плиті, посипають рубаною кінзою і подрібненим кропом, а потім прибирають з конфорки. З томатним соком

Цей гострий соус стане ідеальним доповненням до хінкалі і відмінно підкреслить їх справжній смак. Щоб його приготувати, вам знадобиться: 50 мл лимонного соку; 50 мл олії; 100 мл томатного соку; 3 зубки часнику; цукор, сіль і мелений перець.

Насамперед, необхідно зайнятися часником. Його очищають від лушпиння, подрібнюють і перетирають з сіллю, цукром і меленим перцем. Отриману суміш розводять олією, лимонним і томатним соком. Всі інтенсивно розмішують і подають з хінкалі. З помідорами та цибулею

Розглянемо ще один рецепт томатного соусу. Для хінкалі добре використовувати не надто проварені овочі і приправи, тому за основу ми беремо свіжі помідори. Щоб соус вийшов більш густим, досвідчені кулінари рекомендують застосовувати м'ясисті плоди, що містять менше соку. Для його приготування беремо: 1 кг томатів; 1 зубок часнику; 1 цибулина; 2 ст. л. цукру; сіль і базилік.

Вимиті помідори ошпарюють окропом, очищають від шкірки і подрібнюють. Далі їх доповнюють рубаним луком і тиском часником. Все добре перемішують, солять, приправляють базиліком, підсолоджують і тушкують на слабкому вогні. Хвилин через тридцять готовий соус прибирають з плити, злегка охолоджують, протирають крізь сито і подають з хінкалі. З бульйоном і томатною пастою

Цей простий і ароматний соус можна приготувати поки варяться самі хінкалі. Для цього потрібні наступні інгредієнти: 300 мл яловичого бульйону; 1 стиглий помідор; 5 зубчиків часнику; 2 ст. л. томатної пасти; сіль, зелень, цукор, олію і мелений перець.

Вимитий помідор обдають окропом, очищають від шкірки і подрібнюють. Потім його поміщають в глибоку сковороду і недовго тушкують на слабкому вогні. Коли він розм'якшиться, його обробляють толкушкой і з'єднують з січеною цибулею, обсмаженою з додаванням роздавленого часнику, олії і томатної пасти. Все це перемішують і недовго прогрівають на включеній плиті. Хвилини через три вміст сковороди розбавляють м'ясним бульйоном, підсолоджують, солять, перчать і заправляють січеною зеленню. З овочами

Цей простий соус стане відмінним прикладом того, як суміш помідорів, солодкого перцю і зелені може вдало підкреслити смак кавказьких хінкалі. Щоб його приготувати, вам потрібно: 6 стиглих томатів; 8 м'ясистих болгарських перців; 2 великі цибулини; 1 головка часнику середнього розміру; сіль, цукор, олію, зелень і парасольки кропу.

Тонко нашатковану цибулю пасерувати в розпеченій сковороді, а потім по черзі доповнюють смужками солодкого перцю і чищеными шматочками помідорів. Все це готують до м'якості, поки не утвориться пюре, підсолюють, сластят, доповнюють зеленню і парасольками кропу. Часник рекомендується додавати в соус за п'ять хвилин до вимкнення вогню. Автор: Роман Карпець 19 Вересня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Соус для хінкалі: рецепти приготування з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.