Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

У чому гасити голубці: поради та рецепти приготування


Опубликованно 30.12.2018 20:55

У чому гасити голубці: поради та рецепти приготування

Рецепт домашніх голубців стоїть в одному ряду з такими стравами, як борщ і пельмені - це воістину "титани" в кулінарії слов'янських народів. Смачні, ароматні, апетитні на вигляд, голубці нікого не залишать байдужими.

Але приготувати фарш в капустяному листі - це ще не все. Важливе питання: в чому гасити голубці? Адже саме цей етап в приготуванні страви зробить його в кілька разів смачніше.

Кілька корисних порад

Ми не будемо розписувати те, як готувати самі голубці. Але наведемо кілька перевірених секретів, які допоможуть вдосконалити смак цієї страви. Використовуючи подрібнені болгарські перці в соусі для гасіння або у фарші голубців, можна додати аромат і пікантність смаку страви. Багато додають у фарш для голубців рис. Самим підходящим вважається великий круглозерний рис. Перед додаванням його необхідно ретельно промити, причому кілька разів. Щоб рис в голубцях не розварився і виглядав "зібрано", перед додаванням у фарш його обсмажують на сковороді в олії разом з цибулею. Щоб блюдо придбало ще більшу апетитність в смаку і ароматі, на дно каструлі чи сковороди, де воно буде тушкуватися, кладуть невеликий шматок свинячої шкурки або 1 копчене крильце. У чому краще гасити голубці?

Насправді існує маса варіантів соусів для гасіння страви. Традиційним варіантом вважається соус з томатної пасти, сметани. Однак, щоб відійти від звичного смаку, можна використовувати і багато інших добавок.

У чому гасити голубці? Рецепти можливих соусів уявімо далі. А в кількох словах рада виглядає так: в майонезі; в овочевий підливі; в сирному соусі; в томатному соусі з різними приправами.

Далі підуть самі смачні та перевірені соуси для цього дивовижного страви. У чому гасити голубці: соус з томатної пасти

Мабуть, томатний соус для гасіння є найпростішим, але не менш смачним порівняно з іншими.

Для приготування соусу потрібно: півлітра густого томатного соку або томатної пасти; 2 великі головки білого ріпчастої цибулі; 350 г свіжих дозрів і обов'язково м'яких томатів; пучок свіжої петрушки; 2 лаврових листа; 5-7 горошин чорного перцю; рослинна олія, сіль і перець - кількість за бажанням.

Приготування: З помідорів потрібно прибрати шкірку. Для цього їх обшпарюють окропом, після чого шкірка легко знімається. М'якоть помідорів нарізають кубиками. Зелень петрушки добре промити, струсити з неї воду. Дрібно порубати. Цибулю нарізають кубиками. В імпровізований марлевий мішечок складають лаврушки і перець-горошок. На сковороді в маслі обсмажують томати, петрушка і зелень. Час приготування 10 хвилин. Через цей час вміст сковороди заливають томатним соком або томатною пастою. Занурюють марлевий мішечок. У цей соус занурюють готові голубці і гасять на повільному вогні півгодини. За 5 хвилин до кінця процесу виймають мішечок, а соус солять, перчать, посипають зеленню.

Сметанний соус для гасіння

А ще чим гасити голубці? Соус зі сметани стане чудовим способом завершити настільки смачне блюдо. Та й користі в сметані чимало.

Для приготування соусу потрібно: сметана високої або середньої жирності - 500 грам; свіжий кріп чи петрушка пучок; часникові часточки - 5 шт.; сіль і червоний мелений перець - за смаком.

Після приготування голубців приступають до створення соусу: Зелень промивають, дрібно рубають. Часник пропускають через чеснокодавку. З'єднують сметану з зеленню, часником, сіллю і червоним перцем. Усе ретельно перемішують. Розігрівають соус в глибокій сковороді або каструлі, розбавляючи його водою. Занурюють в нього готові голубці так, щоб вони повністю були покриті рідким соусом. Накривають кришкою і тушкують 20 хвилин.

Томатно-сметанний дует: тушкуємо в каструлі

Гасити голубці в сковороді, за великим рахунком, потрібно точно так само, як і в каструлі. Головне - їх наповнення.

Далі представимо рецепт томатно-сметанного соусу, в якому голубці виходять неймовірно смачними.

Знадобиться: пара цибулин білого сорту; 2 невеликі морквини; 200 грам сметани середньої жирності; 4 ст. л. будь подрібненої зелені; 1 ст. кип'яченої води; 2 ст. л. з гіркою томатної пасти; сіль; перець чилі; будь-яке рослинне масло.

Етапи приготування: Ріпчасту цибулю, дрібно нарізаний, обсмажують на сковороді. Не можна допустити, щоб він не підгорів. Оранжевий овоч натирають на тертці і відправляють обсмажуватися до цибулі. 2-3 хвилини займе готування овочів. До обсмажених цибулі і моркви викладають томатну пасту, а через пару хвилин і сметану. Виливають воду. Підсолюють соус, перчать, додають подрібнену зелень. У соус викладають голубці і тушкують 15-20 хвилин під кришкою.

Соус для ледачих голубців: рецепт і етапи приготування

У чому гасити ліниві голубці? Використовувати можна будь-який відповідний соус. Але замість томатної пасти краще спробувати іншу добавку для гасіння.

Взяти необхідно наступне: 2 ст. л. густої сметани; 300 мл яловичого бульйону; з 1 невеликий цибулині і моркви; сіль і спеції - кількість за смаком.

Етапи приготування: Морква перетирають на дрібній стороні терки. Цибулю дрібно шаткують. Обсмажують підготовлені овочі на будь-якому маслі або жирі. Відразу ж, як тільки овочі підрум'яняться, до них викладають сметану і виливають яловичий бульйон. Солять і перчать, добре перемішують. Викладають соус в глибоку жароміцну форму, у нього занурюють голубці. Відправляють в духовку на 20 хвилин. Температура приготування - 180 градусів. Через 20 хвилин соус загусне, але відразу блюдо діставати з духовки не потрібно. Необхідно залишити його на 10 хвилин в вимкненій духовці. Для любителів майонезу

Запам'ятайте головний принцип приготування, якщо не знаєте, чим гасити голубці. Соус, підлива - підійде все, головне, щоб поєднувалося. Наприклад, візьмемо майонез. Проста доступна добавка, яка підходить практично до кожної страви. І голубці можна згасити в майонезі.

Для приготування потрібно взяти: 100 грамів звичайного майонезу, без добавок; 80 грам аджики (гострої); спеції за бажанням.

Кулінарний процес: Майонез і аджику треба змішати, додати спеції і сіль, за бажанням. Залишити соус на 20 хвилин. Можна гасити голубці в каструлі, ніж у сковороді, що, безсумнівно, краще, оскільки ємність глибока. Готові охолоджені голубці викладають у каструлю, додають соус. Тримати 10 хвилин.

Замість гасіння готові гарячі голубці можна просто змастити майонезно-аджиковым соусом. Результат буде таким же. Соус із сиру

У чому гасити голубці, крім сметани, томатної пасти і майонезу? В сирному соусі - оригінально, а головне, просто.

Інгредієнти наступні: будь сир - 100 грам; вершкове масло - половина пачки; борошно - 100 грам; гірчиця порошкоподібна - 1/2 ч. л.; соус соєвий - 1/2 ч. л.; молоко високої жирності - 400 мл; сіль - за смаком.

Приготування соусу полягає в наступному: Сир натирають на дрібній стороні терки. У сковороді вершкове масло розтоплюють і обсмажують на ньому борошно, не припиняючи помішувати. Як тільки борошно повністю зануриться в масло, а всі грудочки зникнуть, в сковороду виливають молоко. Через пару хвилин додають гірчицю, соєвий соус і сіль, якщо треба за смаком. Через 3 хвилини висипають сир і помішують соус, поки сир не розплавиться.

У готовий сирний соус занурюють голубці, обливають їх соусом ще й зверху, накривають кришкою і тушкують 10 хвилин. А можна просто використовувати цю добавку як соус для обмакувания, поданий до столу.

Гурманам варто поекспериментувати і додати кілька сортів сиру. Один з них може бути з добавками, це додасть пікантності смаку.

Овочева підливка

М'ясо з овочами відмінно поєднується. В голубцях є і те, і інше. А додаткова овочева підлива вдосконалить блюдо.

Список компонентів для підливи наступний: 1 червоний болгарський перець; цибулина; помідор; морква; 70 грам пасти з томатів; суміш мелених перців; олія рослинна; сіль.

Готування овочевий підливи проходить в наступній послідовності: Цибулину чистять і шаткують. Морква перетирають на тертці. На сковороді розігрівають будь-яке рослинне масло, обсмажують на ньому підготовлені овочі. Вони повинні стати м'якими і золотистого відтінку. Болгарський перець миють, обрізають плодоніжку і виймають насіння. Плід нарізають невеликими кубиками. Викладають перець в сковороду і тушкують під кришкою 5 хвилин разом з іншими овочами. Томат звільняють від шкірки, ріжуть шматочками і викладають в сковороду до овочевої маси. Через 5 хвилин в сковороду кладуть томатну пасту і виливають склянку теплої води. Перемішують суміш. Додають сіль, суміш мелених перців, інші улюблені приправи. Накривають кришкою і тримати до тих пір, поки всі інгредієнти не розм'якшиться і не стануть практично кашоподібними.

В приготовленої овочевий підливі гасити голубці можна в духовці, сковороді, в мультиварці і каструлі. Деякі використовують соус в якості добавки до голубців при подачі на стіл. Але для цього потрібно, щоб він охолов.

Соус з більшою пряністю

Для тих, хто любить багатокомпонентність і пряність у смаку, загасити голубці можна в такому соусі.

Для його приготування потрібні такі інгредієнти: 200 мл будь-якого м'ясного бульйону; по 2 штуки цибулі і моркви; 30 мл пасти з томатів; 1 ч. л. перетертого кореня імбиру; 25 грам борошна пшениці; 75 грам масла вершкового; 5 грам кмину; щіпка сушеного кропу; сіль - за смаком; цукор - чайна ложка.

Етапи приготування соусу до голубців: Корінь імбиру натерти на тертці. Оранжевий коренеплід подрібнюють на тертці. Цибулю дрібно нашинковывают. У ступці перетирають сіль, цукор і кмин. На толстодонной сковороді розтоплюють половину вершкового масло, в якому обсмажують кмин, імбир. Досить 5 хвилин. Додати до спецій підготовлені цибулю і моркву, обсмажити ще 10 хвилин. Помішувати постійно. Тепер викладають томатну пасту, перемішують і готують ще 5 хвилин. На другій сковороді топлять масло, що залишилося. На ньому обсмажують борошно до легкої золотавості. Залишають сковороду в сторону. В першу сковороду вливають бульйон, накривають кришкою і тушкують соус до загусання. Не забувають помішувати вміст сковороди. У соус виливають обсмажене борошно і все добре розмішують до однорідності. У гарячий соус викладають голубці і тушкують 15 хвилин. Автор: Валерія Бо 10 Грудня, 2018 0 коментарів Показувати: Нові Нові Популярні Обговорювані

Вийти

:) ;) :( :p :] :o :D :-/ :-$ <3 ? Увійти через соцмережі:

Анонімно ? Ви дійсно хочете видалити цей коментар? Видалити ? Причина скарги Небажана реклама або спам Матеріали сексуального чи порнографічного характеру Дискримінаційні вислови або натуралістичний контент Образи або погрози Повідомити Повідомити Коментувати


banner14

Категория: Еда и напитки

У чому гасити голубці: поради та рецепти приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.