Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Куряче філе з картоплею в духовці: рецепт приготування


Опубликованно 25.12.2018 23:35

Куряче філе з картоплею в духовці: рецепт приготування

Маса переваг є у картоплі та страв, приготованих з нього. Якщо додати до цього коренеплоду куряче м'ясо, буде ще смачніше. А вже коли ви приготуєте апетитну картоплю з філе в духовці, похвали не уникнути. Готуємо сьогодні не тільки дуже поживна, але і просте блюдо. Пропонуємо рецепт філе з картоплею в духовці з умовою, що ви сьогодні будете намагатися втілити в життя таку чудову рецептуру. Для свята і буднів

Це універсальне блюдо доречно не тільки під час звичайного сімейного обіду. Гості ніколи не відмовляться від додаткової порції запеченої картоплі з курячою грудкою. У рецепті можна використовувати майонез, сметану і помідори. Рекомендується додавати свої улюблені спеції, а якщо полити блюдо щедрою порцією сиру, такого кулінарного шедевру не буде рівних! Картопля з філе, приготовлена в духовці, стане незамінною, особливо коли мало часу і багато бажаючих смачно поїсти. Але як відомо, краще один раз спробувати, ніж довго намагатися уявити смак будь-якої страви. Тому приступимо до найголовнішого - приготуємо і продегустуємо. Рецепт курячого філе з картоплею в духовці

Заглянемо в холодильник і всі місця, де можуть зачаїтися необхідні нам продукти. Якщо чогось в запасах не виявилося, біжимо в магазин і купуємо швидко все найпотрібніше. І ось, коли всі продукти зібрані, почнемо чари приготування. Інгредієнти для страви

Щоб приготувати картоплю з філе в духовці, знадобиться: 7-10 бульб необхідного коренеплоду; філе курки - не менше 600 грамів; три соковиті ріпчасті цибулини (розміри воліємо середні); сметанний продукт (або майонез) - 200-250 грамів; сир - не менше 150 грамів; сіль - за смаком; різні трави і приправи - за вашим вподобанням.

Можна додати кілька зубків часнику. Підсумкова кількість залежить суто від уподобань їдців. Якщо вам дуже подобаються ароматні, гострі страви, то візьміть до п'яти зубчиків. Якщо не є затятою прихильницею часнику зупиніться на одному-двох. Підготовка продуктів

Відмиваємо картопляні бульби від грунту і очищаємо від неїстівних елементів. Промиваємо коренеплоди ще раз в чистої, холодної воді. Ріжемо кожен бульба слайсами (колами). Можна нарізати пластинками з половинок: круги ділимо на дві частини. Такий спосіб багатьом здається кращим. Залишаємо в глибокій мисці, наповненою водою.

Куряче філе теж потрібно промити і нарізати потім відповідно до власних вподобань: тонкими пластинками або невеликими кубиками.

Цибулини очистити, позбавляючи їх від лушпиння і нижній частині (звідки ростуть корінці). Шаткуємо овоч півкільцями або четвертинами. Не любите цибулю, який пройшов термічну обробку, наріжте його дрібніше, тоді він стане більш непомітним. А якщо віддаєте перевагу лук у всіх видах, не соромлячись, шинкуйте колами (кільцями).

Часник: чистимо і пропускаємо через прес.

Твердий сир подрібнюємо, використовуючи тертку будь-якої фракції. Якщо вам подобається, коли сир запікається рівномірно, то вибирайте поверхню з дрібними отворами, в іншому випадку беріть тертку побільше. Як запекти?

Коли підготовлені продукти, приступаємо до заповнення тієї форми, яку ви обрали для втілення рецептури в реальність. Бажано брати помірно глибоку посуд. Занадто тонка посуд призведе до підгоряння вашого шедевра, а дуже високі стінки форми для запікання не дадуть того смаку, який очікується.

Якщо ваша форма або посуд для приготування не має антипригарне покриття (буває і таке), застеліть її фольгою, тоді не зіткнетеся з проблемою зняття їжі з дека. Послідовність приготування в духовці картоплі з філе курки

Як тільки ви визначилися, чим і як будете готувати страву, увімкніть духовку, і нехай вона поки прогрівається.

А ми тим часом змастимо посуд дуже щедро олією без запаху. Першими вирушають у форму шматочки (або смужки) курячого філе. Розрівнюємо м'ясо по дну посуду. Солимо згідно своїм смаковим уподобанням, і також посипаємо меленим перцем. На м'ясо викладаємо цибульні півкільця (або шматочки). Теж рівняє цей шар, щоб овоч рівномірно покривав м'ясної інгредієнт. Страва буде більш соковитим, якщо на даному етапі підлити у посуд невелику кількість води. А тепер поміщаємо на цибулю всю картоплю. Рівняємо і її. Солимо цей шар і знову перчимо (не сильно). На підготовлений картопляний шар розкладаємо часник, якщо ви подрібнювали його за допомогою ножа. Якщо часник тиснули через прес, додамо трохи пізніше. Сирної стружкою засипаємо всю картоплю і теж підрівнюємо, щоб блюдо вийшло не тільки смачним, але і акуратним. Перемішуємо сметанний продукт з часником, продавлений через спеціальний прес. Рівномірно розподіляємо ароматну сметану по всій поверхні сирної. Коли в посуд поклали куряче філе, картоплю і сир, духовка вже має температуру 200 градусів. Відправляємо форму вглиб духової шафи на 40 хвилин. Перш ніж виймати її з духовки, рекомендується перевірити за допомогою зубочистки ступінь готовності, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Блюдо готове. Скликайте усіх до столу. Автор: Марина Оленюк 24 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Куряче філе з картоплею в духовці: рецепт приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.