Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Гарячий салат з баклажанів: рецепти


Опубликованно 22.12.2018 13:00

Гарячий салат з баклажанів: рецепти

Салати бувають не тільки холодними, але і теплими. Особливо смачно приготувати гарячий салат з баклажанів. Варіантів такої страви дуже багато - з додаванням різних інгредієнтів. В його основі, як правило, попередньо обсмажені або запечені баклажани і інші овочі. Про салаті

Теплий або гарячий салат з баклажанів – відмінний обід або вечерю. Це ситне, але досить легке блюдо з пікантним смаком, безумовно, відноситься до здорової їжі.

У такому блюді баклажан повністю розкриває свій смак. Він добре поєднується з багатьма овочами, часником, зеленню, приправами, твердими і м'якими сирами, м'ясом, медом, грибами. Його їдять і гарячим, і холодним. До нього відмінно підходять заправки на основі оливкової олії, соєвого соусу, лимонного соку.

Далі кілька рецептів теплого салату з баклажанами.

З помідорами і авокадо

Для такої страви потрібні інгредієнти в наступній кількості: один баклажан; три помідора; півтори штуки авокадо; пучок листя базиліка; кінза; спеції (сіль і перець).

Приготування гарячого салату з баклажанів з помідорами: Нарізати баклажан кубиками, обсмажити в рослинній олії. Нарізати кубиками авокадо і томати, базилік подрібнити і кінзу. Перемішати смажені баклажани з помідорами, авокадо і зеленню, потім посолити і поперчити.

Гарячий салат з баклажанів можна заправити соєвим соусом, але можна і не заправляти.

З помідорами і перцем

Ще одне ароматне і смачне блюдо. Це гарячий салат з баклажанами, перцем і помідорами.

Потрібно: три баклажана; чотири помідора; два болгарських перцю червоного кольору; чотири зубчики часнику; чотири цибулини; 100 мл рослинного масла; пучок зелені (кропу, кінзи); сіль, перець.

Порядок приготування гарячого овочевого салату з баклажанами: Підготувати форму для запікання, покласти в неї цілком баклажани, перець і помідори. Розігріти до 190 градусів духовку і помістити в неї овочі на 20 хвилин. Цибулю нарізати на четвертинки кілець, часник подрібнити, зелень посікти. Через 20 хвилин помідори і перець дістати з духовки, покласти в миску, щільно обернути харчовою плівкою і залишити на десять хвилин. Баклажани будуть запікатися ще чверть години. Томатів і перцю зняти шкірку, видалити насіння і нарізати середніми кубиками. Баклажани вийняти з духовки, розрізати на дві частини, ложкою витягнути м'якоть і розім'яти. Якщо вони виявляться надто щільними для пюре, зчистити шкірку і нарізати кубиками. Баклажани, томати і перець покласти у форму, додати масло рослинне, поперчити і посолити. Помістити в духовку, розігріту до 220, хвилин на десять.

Гарячий салат з баклажанами, перцем і томатами відразу подати на стіл. З шафраном

Цей теплий салат більше схожий на ефектно оформлену закуску з пікантною лимонно-часниковою заправкою. Крім баклажанів в ньому всього лише цибулю і приправи.

Для його приготування знадобляться такі продукти: два баклажана; дві цибулини; півсклянки пшеничного борошна; три ст. ложки цукру; пучок петрушки; щіпка шафрану; ст. ложка оливкової олії; рослинна олія для обсмажування баклажанів. сіль.

Додатково для заправки: три зубчики часнику; один лимон; ст. ложка оливкової олії; сіль.

Порядок приготування: Вимити баклажани, обсушити, зняти шкірку і розрізати навпіл уздовж. Кожну половинку за допомогою гострого ножа розділити на тонкі пластинки (близько 5 мм), роблячи надрізи з широкої сторони, щоб ці пластинки не відривалися. Баклажани покласти в миску, посолити і акуратно перемішати, щоб не відірвати тонкі пластинки. Залишити з сіллю на 20 хвилин. Цибуля ріпчаста нарізати тонкими півкільцями. Налити в сковорідку олію оливкову, дати йому нагрітися, викласти цибулю, висипати цукровий пісок (1 чайну ложку) і обсмажувати до одержання кольору карамелі на помірному вогні. Баклажани віджати. У підходящої мисці змішати залишився пісок і борошно. Обваляти баклажани, щоб борошно покрила пелюстки з усіх боків. Розігріти в сковорідці олію рослинну, потім обсмажити баклажани до появи золотистого відтінку. Перевертати акуратно, щоб не відірвати і не зламати пелюстки. Зробити салатну заправку: подрібнити часник, лимон вимити, вичавити з нього сік і змішати оливкову олію, часник, лимонний сік і сіль. Включити духовку на 200 градусів. На деко викласти баклажани, на них вилити заправку, відправити в духовку хвилин на п'ять.

На велику плоску тарілку викласти баклажани у вигляді квітки, щоб ненадрезанные кінці виявилися в центрі. В серединку покласти карамелізований цибулю, по периметру страви - листя петрушки. Прикрасити гарячий салат з баклажанів нитками шафрану. Подавати теплим. З цукіні

Для приготування цієї страви потрібні наступні продукти: один баклажан; один невеликий цукіні; два зубчики часнику; пучок листя шпинату; дві ст. л. карі жовтого; три ст. л. раст. масла; ст. л. кунжутного насіння білих; перець; сіль морська.

Порядок приготування: Нарізати кружками цукіні і баклажани. Розігріти на великій сковорідці олію. Висипати в сковороду каррі і при помішуванні підрум'янити. Протягом приблизно однієї хвилини. На сковороду покласти кружечки баклажанів, смажити одну-дві хвилини, перевернути, смажити ще хвилин п'ять на помірному вогні. Потім за тією ж схемою обсмажити цукіні. Скласти в миску баклажани і цукіні і накрити. Тонкими пелюстками нарізати часник і відправити його на сковорідку з гарячим рослинним маслом. Обсмажувати протягом хвилини, потім швидко дістати. Насіння кунжуту обсмажити на чистій сухій сковороді, щоб вони набули темний відтінок.

Викласти на тарілку листя шпинату, на нього кружечки баклажанів і цукіні, посолити, додати перець і обсмажений кунжут, зверху покласти часник. З м'ясом

Такий варіант страви більш ситний і сподобається всім, хто не мислить закусок без м'яса. Для цього рецепту гарячого салату з баклажанів потрібні наступні продукти: 400 г яловичини; два баклажана; одна морква; один солодкий перець; три зубчики часнику; пучок петрушки; дві ст. л. соєвого соусу; три-чотири ст. л. оливкової олії; дві ложки раст. масла; ч. ложка цукру; три чайні ложки соку лимона; перець; сіль.

Порядок приготування: Баклажани нарізати соломкою, посолити, дати постояти хвилин 15-20. Тонкою соломкою нарізати яловичину, розігріти сковорідку з рослинним маслом і відправити на неї м'ясо. На сильному вогні обсмажувати до рум'яної скоринки при постійному помішуванні. Коли яловичина зарум'яниться, викласти баклажани і продовжувати смажити і помішувати. Додати до м'яса і баклажанів нарізану тонкою соломкою моркву. Коли морква стане м'яким, покласти в сковороду нарізану соломкою солодкий перець. Продовжувати обсмажувати ще дві хвилини. Приготувати заправку: вилити в миску оливкова олія, соєвий соус, сік лимона, роздавлений часник, подрібнену зелень, трохи цукрового піску, посолити за смаком і перемішати.

Викласти гарячий салат з баклажанів з м'ясом в порційні тарілки, полити заправкою і поперчити меленим чорним перцем.

Його можна робити з телятиною, бараниною, свининою, яловичим язиком. Подавати можна як гарячим, так і холодним. З куркою

Гарячий салат з баклажанів з куркою – легке блюдо, яке добре підійде тим, хто знаходиться на дієті.

Що потрібно взяти: 500 г курча; 400 г помідорів; дві цибулини; 300 г баклажанів; два зубчики часнику; три ст. л. соєвого соусу; зелень; оливкова олія; спеції.

Порядок приготування: Вимити м'ясо курки, нарізати соломкою. Обсмажити на сковороді в оливковій олії, посоливши і поперчив, до повної готовності. За п'ять хвилин до готовності влити соєвий соус і тушкувати ще кілька хвилин, після цього прибрати з вогню і дати просочитися. Нарізати півкільцями цибулю, обсмажити на сковороді до прозорості. Після цього покласти в сковороду моркву, нарізану тонкою соломкою і смажити при постійному помішуванні. Нарізати часточками помідори і викласти в сковороду, коли морква стане м'якою. Тушкувати, поки не випарується рідина з томатів. Нарізати баклажани соломкою і обсмажити до готовності. Посолити у самому кінці смаження. Всі інгредієнти з'єднати у великій мисці, додати часник, пропущений через прес, і перемішати. Прикрасити гілочкою зелені.

Відразу ж подавати теплий салат на стіл. З сиром

Любителі сиру можуть приготувати гарячий салат з баклажанів по наступному рецепту. Для нього потрібно взяти: баклажани; чотири листи салату; 100 г сиру; зубчик часнику; три ст. л. оливкової олії; спеції.

Порядок приготування: Баклажани нарізати соломкою середнього розміру. Посолити, дати постояти близько 20 хвилин. Промити салатні листя, обсушити і порвати руками на шматки. Часник подрібнити, сир нарізати кубиками. Протягом десяти хвилин обсмажувати баклажани на сковороді з рослинним маслом. У миску з листям салату викласти гарячі баклажани, потім сир, часник і перемішати.

Салат подавати в теплому вигляді. З м'яким сиром і горіхами

Потрібні такі інгредієнти: два баклажана; три солодких перцю; 100 г м'якого сиру; жменя кедрових горіхів; 100 г сметани; пучок м'яти; кілька гілочок свіжого чебрецю; дві ст. л. оливкової олії; четверта частина ч. ложки меленого перцю; сіль.

Порядок приготування: Розігріти духовку до 200-220 градусів. Вимити перець, покласти в глибоке деко, накрити фольгою і поставити в духовку. Коли шкірка перцю стане вологою, прибрати фольгу і запікати його відкритим до готовності. Баклажани нарізати довгими смужками, покласти на деко, посипати перцем, посолити, збризнути маслом, поставити в духовку. Через п'ять хвилин баклажани перевернути. Коли вони стануть м'якими, накрити фольгою і запікати десять хвилин. Перець дістати з духовки, скласти в каструлю, накрити фольгою, потім кришкою. Коли він спітніє, видалити насіння і шкірку, нарізати смужками. М'який сир розім'яти. Викласти в керамічну форму для запікання баклажани і перець шарами. Перед останнім шаром викласти половину м'якого сиру, поверх нього баклажани і перець, посипати кедровими горішками і другою половиною сиру. Форму поставити в духовку, щоб сир розплавився.

Готову страву полити олією, додати сіль, посипати м'ятою і чебрецем, порваними руками. Салат подавати зі сметаною. Висновок

Гарячі салати з баклажанів готуються досить просто. Їх освоїть будь-який початківець кухар, при цьому завжди є можливість експериментувати і змінювати рецепти на свій смак. Автор: Дорохіна Жанна 31 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Гарячий салат з баклажанів: рецепти


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.