Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Сичуаньська кухня: основні продукти, особливості приготування, фото


Опубликованно 17.12.2018 08:45

Сичуаньська кухня: основні продукти, особливості приготування, фото

Сичуаньська кухня походить родом з однойменної провінції, розташованої на заході Китаю. Розглядати її з точки зору географічного положення, принаймні, несуттєво. Вона улюблена не тільки місцевими жителями, а також популярна в ряді зарубіжних країн. Тому кулінарне мистецтво Сичуань належить як Китаю, так і всьому світу. Історія розвитку традицій

Витоки сягають корінням у часи існування стародавніх держав Шу і Ба. Кухня Сичуань з'явилася на світ завдяки взаємодії їх культур. Однак значний розвиток і процес становлення стався в роки правління поколінь родин Тан, Сун і П'яти династій. Незабаром кулінарні особливості поширилися за межами провінції, коли страви були представлені у столиці Дунцзинь.

У роки зміни династії Мін на Цин, в меню сичуаньської кухні був включений гострий перець, який ввели в ужиток з інших регіонів і вирощували в цій провінції в якості приправи. До речі, інгредієнт не лише зберіг за собою традицію уособлення "кращою пікантності" і "головного особливого аромату", але і вніс вклад в розвиток прянощі. Основні особливості

Сьогодні кулінарія китайської провінції славиться використанням великої кількості продуктів, різноманітністю смаків і широким асортиментом. Одна лише фраза, яка звучить з вуст гурманів: "Аромат Сичуань" - доказ того, що кухня визнана повсюдно. При цьому варто відзначити, що незважаючи на достаток рецептів, знайти страву з однаковими органолептичними властивостями просто неможливо. Населення відноситься до приготування їжі, як до мистецтва, а в цій справі не терплять повторень!

Головною відмінною рисою сичуаньської кухні є пряність і гострота. Особливо варто виділити останнім. Перцем тут прийнято заправляти будь-яке частування. Це не тільки надає специфічний смак і покращує якості інших інгредієнтів, але і корисно для здоров'я. Принаймні, так вважають місцеві жителі. Клімат в провінції дуже дощовий, а перець допомагає виводити з організму зайву вологу. Методи приготування їжі

На сьогоднішній день в меню налічується понад 4000 десертів і страв, які умовно поділяються на 5 категорій: Святкові. Закуски. Домашня їжа. Страви місцевого стилю. Національні закуски з особливим ароматом.

У сичуаньської кухні більше 30 способів приготування їжі. Деякі з них застосовують по всьому Китаю, але є оригінальні методи, секрет яких знають тільки в провінції. Основними способами термічної обробки продуктів вважаються: смаження; гасіння; готування в домашньому стилі; кип'ятіння на слабкому вогні, до повного висушування інгредієнтів.

Однак при всій різноманітності технологічних прийомів незмінним залишається набір приправ і використовувані продукти. Спеціальні інгредієнти

Відома у світі як "земля достатку" провінція Сичуань може похвалитися широким асортиментом сирів. Цілий рік місцеві жителі насолоджуються свіжістю пагонів бамбука, ароматами суцвіть часнику, корінь лотоса, селери, звичайного і водного шпинату. Тут також водяться різні види длинномордых сомів і прісноводних риб.

Лучжоуское вино, цзычжунские сушені овочі, баонинский оцет, продукти з сої, нэйцзянский цукор - все це і ще безліч приправ, вин складають основу кулінарного мистецтва провінції.

З особливим трепетом місцеві ставляться до перцю. Вирощується ця культура на кожному кроці, причому не один, а більше 30 сортів. Що ж поробиш, своєю любов'ю до гострої приправи населення провінції перещеголяло інших жителів Китаю. "Пристрасні" страви сичуаньської кухні: Ma Po Do Fu

Єдина порада, яку хотілося б дати до опису рецептів приготування, перед вживанням обов'язково підготуйте воду з льодом і їжте багато рису, щоб заспокоїти печіння язика. Буде дуже гаряче!

Дрібно наріжте 3 зубчики часнику, білу частину пучка зеленого цибулі і змішайте з 2 ч. л. меленого імбиру. Обсмажте початкові компоненти в невеликій кількості кунжутного масла. Через 30 секунд відправте в сковороду ложку пасти з ферментованих чорних бобів і половину чайної ложки меленого гострого перцю. Перемішайте. Слідом введіть 300 г свинячого фаршу. Смажте до готовності м'ясного інгредієнта. 450 г тофу наріжте великими кубиками і додайте до основної маси. Акуратно перемішайте. В окремій ємності з'єднайте 150 мл бульйону з курки, 2 ст. л. соєвого соусу і рисового вина, 5 г цукру, 2 ч. л. крохмалю. Влийте в сковороду, перемішайте і готуйте до загустіння.

Перед подачею оформите нашаткованою зеленою цибулею. Гун Бао Цзи Дін

Курку "гунбао" можна знайти в меню багатьох ресторанів сичуаньської кухні. Блюдо радує смакової палітри: ідеальне кількість гострого перцю і ніжний кисло-солодкий соус.

В одній глибокої посуді змішайте 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. кунжутної олії та вина (кухарського), а також 1 ч. л. оцту. Додайте в цей маринад, нарізане на невеликі шматки філе курки (300 г) і залиште на 5 хвилин. Налийте в вок велика кількість масла і обсмажте в ньому м'ясо. Через пару хвилин витягуємо шматочки і даємо стекти надлишків жиру.

Злийте масло з сковороди, залишивши приблизно 2 ст. л. По порядку додайте один сушений чилі, через 30 секунд по столовій ложці подрібненого імбиру і часнику, і через хвилину відправте до них курку. При постійному помішуванні інгредієнтів смажте блюдо 1-2 хвилини, після чого введіть залишився маринад. Через хвилину страву можна подати до столу. Чонг Цін Ла-Лі Цзі

Ще один рецепт сичуаньської кухні, на реалізацію якого буде потрібно буквально 20 хвилин.

Для початку візьміть один селера, наріжте його і посоліть. У сковороду вок влийте чайну ложку масло і сильно розігрійте. Протягом 5 хвилин обсмажуйте шматочки курячого філе (трьох буде цілком достатньо). Зменшіть вогонь до середнього і введіть до м'яса 2 ч. л. подрібненого сичуаньського перцю, який можна замінити чилі. Через 15 хвилин додайте за смаком бобової пасти і ретельно перемішайте компоненти страви. Потім акуратно влийте 2 ч. л. рисового вина і на одну ложку менше соєвого соусу. Посоліть за смаком. Готуйте Чонг Цін Ла-Лі Цзі до того моменту, поки курка не стане ароматною і сухий. У середньому на це буде потрібно близько 10-15 хвилин. На останньому етапі введіть нарізаний спочатку селера і тушкуйте до м'якості. Зніміть страву з вогню, злегка збризніть його маслом і подавайте до столу з білим рисом в якості гарніру. Де спробувати сичуаньську кухню в Москві і Петербурзі

Продегустувати страви провінції пропонує китайський ресторан на проспекті Миру. Його власник і за сумісництвом шеф-кухар 35-річний житель Шанхаю Джиммі, який назвав заклад скромно - на честь себе. Крім качки по-пекінськи гостям пропонують спробувати суп з плавників акули, свинину під кисло-солодким соусом і зовсім незнайомі для столичних жителів сичуаньські страви.

В інтер'єрі закладу панує дух і шарм Shanghai початку 30-х років. Дизайн переплітається з модним азіатським лофтом, де гармонійно сусідять меблі в стилі 1970-х і предмети поп-арт мистецтва.

У Санкт-Петербурзі гідним місцем для дегустації кулінарії китайської провінції є ресторан сичуаньської кухні на Нахімова 20. Меню радує око різноманітністю. Тут представлено більше 100 страв, тому кожен може вибрати те, що припаде до смаку: димсамы на пару, соковите м'ясо і гострі супи з різних видів перцю. А головне, в закладі можна спробувати справжній Хо го (1800 рублів)!

Ціни приємно радують. Наприклад, відварна риба в гострому сычуаньском соусі обійдеться близько 1000 рублів, кисло-гострий овочевий суп з яйцями - 380 рублів, а соєвий сир "сычуаньски" - всього 160 рублів. Автор: Мукаддас Баратова 27 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Сичуаньська кухня: основні продукти, особливості приготування, фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.