Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Сало в розсолі з часником: рецепт, порядок заготівлі, відгуки


Опубликованно 14.12.2018 17:30

Сало в розсолі з часником: рецепт, порядок заготівлі, відгуки

Як виготовити з часником сало в розсолі? Що це за страва така? Ви знайдете у статті відповіді на ці та інші питання. Сало – один з найдавніших провиантов зі своєю культурою та історією не тільки виготовлення, але і вживання. Його поставляли в римське військо при імператорі Юстиніані в обов'язковому порядку на законодавчому рівні. Як в домашніх умовах робити смачне сало з часником в розсолі, з'ясуємо нижче. Як вибирати?

Небагато знають, як з часником засолити сало в розсолі правильно. Щоб вибрати хороший продукт, краще відправитися в фермерську лавку чи на ринок. Спершу зверніть увагу на колір: він повинен бути рожевим або білим, але обов'язково однотипним. Шкурка сала повинна бути гладкою, тонкої, без щетини і бажано з клеймом ветеринарного лікаря.

Перевірте його на запах. У свіжого сала він зазвичай солодкувато-молочний, тонкий. Наявність специфічного аромату говорить про те, що продукт дістався від самця, готового до запліднення. Ви не зможете запах ліквідувати ніякими спеціями, тому краще відмовтеся від покупки.

Пробуйте шкірку на розрив, вона повинна легко рватися. Якщо сало по своїй текстурі ближче до густого киселю, ніж до повсякденного щільному куску, то воно щойно зарізаної свині, свіже. Такий продукт не можна відразу ж солити. Потримайте його в холодильнику від 2 до 5 діб і лише після приступайте до готування.

Проткніть сало сірником, ножем або виделкою. Якщо воно протикається з малим опором або легко, провіант можна схвалити.

Після придбання промийте шматок водою, обсушіть рушником, і приступайте до процесу готування. Як засолити?

Будинки сало солять трьома базовими способами: Просто натирають сіллю, а також – у класичному варіанті – перцем і часником, які яству надають пряний аромат і смак. Сухим способом готувати швидко і легко. Він підходить тим, хто не любить на кухні проводити багато часу. Але пам'ятаєте, що таке страву можна зберігати не більше місяця. Поміщають в розсіл. Цей процес трудомісткий. Господині спершу варять розсіл, потім вимочують у ньому сало, а після начиняють спеціями. У підсумку воно виходить дуже ніжним і зберігати його можна близько року. Варять. Цей прийом знижує ризик інфекції паразитами. Таке сало зберігається до 6 місяців. А якщо його з цибулевої лушпинням варити, то воно на смак буде ідентично копченого.

Яку методику ви б не вибрали, зберігати продукт в готовому вигляді потрібно в холодильнику. Дуже смачний рецепт

Ви ніколи не готували з часником сало в розсолі? Візьміть: 8 зубків часнику; 500 г сала; 4 лаврових листочка; 1 л води; базилік – 1 ч. л.; сіль – сім ст. л.; гілочку розмарину; 1 ч. л. орегано; 7 горошин перцю; запашний перець – шість горошин.

Це сало з часником в розсолі готуйте так: Вимийте підходящу частину і поскобліть з усіх боків. Видаліть щетину, якщо вона є. Поріжте на порційні шматки, які вам зручно буде помістити в банку. Половину часнику наріжте тонкими довгастими шматочками. Вузьким ножем, схожим на багнет, зробіть в шматках сала проколи і нашпигуйте часником. Налийте в каструлю води, додайте спеції (за вирахуванням розмарину), сіль, а також ? частину іншого часнику (крупно порізаного). Закип'ятіть і проваріть 5 хв. Дрібно поріжте другу половину часнику і відправте туди ж. Варіть все ще 1 хв. Помістіть сало в банку, перекладаючи його розмарином, порваною на частини. Залийте теплим розсолом. Через 3-5 днів вийміть з розсолу сало, обсушіть його і загорніть кожен шматочок окремо в харчову фольгу або пергамент.

Заощаджуйте провіант в холодильнику. Любителі заледенелого сала можуть і в морозилці його зберігати. Тепер вам відомо, як смачно посолити сало в банку в розсолі з часником. У гарячому розсолі

Приступаємо до наступного рецептом. Беремо: 3 ч. л. паприки; 9 ст. л. солі; сало – 800 г; 2 ч. л. меленого перцю; воду – 1,5 л; перець запашний – вісім горошин; 15 зубків часнику; 4 лаврових листочка; 7 горошин перцю; гвоздику – 5 шт.

Цей рецепт сала в розсолі з часником проводиться досить просто: Вимийте добре сало, поскобліть з кожної сторони таким чином, щоб на ньому не залишилося сторонніх предметів (щетинок, трісок), перевірте на щетину шкірку. Наріжте порційними шматками. При бажанні можете нашпигувати часником. Налийте в каструлю води, засипте в неї сіль (сім ст. л.), крупно порубаний часник, мелені приправи, закип'ятіть і проваріть 2 хв. Викладіть сало одним шаром в широку емальовану каструлю, залийте гарячим розсолом. Зверху помістіть велику тарілку і поставте під прес. Коли ємність охолоне, відправте її в холодильник. Через три доби вийміть сало, обсушіть. З решти мелених спецій, часнику і солі зробіть суміш. Перед цим часник наріжте пластинами. У цій суміші обваляйте сало, загорніть кожен шматок в целофан і відправте в морозилку на добу. Після цього зніміть фасувальний матеріал, загорніть кожен шматок в пергамент і заощаджуйте провіант в холодильнику. Рекомендації по вибору

Рецептів сала в розсолі з часником існує безліч. Ми вже розповіли про те, як правильно вибирати продукт. Досвідчені господині рекомендують ось ще що: Вибирайте шматок з м'ясним прошарком і добре б від молодого поросяти. Таке сало тонше і шкірка м'якше. Не купуйте пузанину, так як вона, як правило, дуже жирна і сало на ній жорстке. Її краще застосовувати для рулетів. Для засолювання не підходить заледенелое сало. Його, звичайно, можна розморозити і засолити, але воно вийде занадто жорстким. Перед покупкою погрійте сало запальничкою і понюхайте. Якщо при нагріванні виділяється сильний і різкий запах сечі, значить, це сало некастрированного кабанчика чи хряка. Якщо сало жовтуватого або сірого відтінку, та ще й «з душком», значить, воно лежить на прилавку вже давно. Не беріть такий продукт. Хороше сало має приємний аромат і рожевий колір. А ще краще, якщо порося засмален в соломі. У банку з бадьяном

Виявляється, з бадьяном можна посолити сало. З часником в розсолі, доповнене пряністю, що володіє пікантними нотками гіркоти і вираженим солодкуватим присмаком, воно стане справжньою знахідкою на вашому столі. Для цього потрібні наступні продукти: часник – 10 зубків; свиняче сало – 1 кг; 1 ст. солі (200 г); три лаврових листа; 1 л води; перець чорний мелений; зірочка бадьяна; чорний і запашний перець – по три перчинки; сушені петрушка і кріп – по 1 ст. л.

Засолювання сала в розсолі з часником: Спершу підготуйте красиву частина до засолюванні. На салі іноді зустрічаються прожилки з кров'ю. Щоб їх видалити, залийте прохолодною водою і відправте в холодильник на ніч. Вранці вийміть шматки, розкладіть на тканини, щоб прибрати зайву воду. Після поріжте так, щоб продукт можна було скласти в банку. Підготуйте тару. Для цього просто вимийте її з содою. Великі зубки часнику розрізати уздовж навпіл. Рівномірно розподіліть їх між шматками сала. Тільки сильно не утрамбовывайте, інакше воно не просолится. Необхідно, щоб для рідини навколо кожного шматочка малося вільний простір. Виготовте розсіл. Для цього закип'ятіть воду разом з сіллю, охолодіть до 40 °С. У банку засипте потрібні приправи, залийте розсіл. Далі ємність прикрийте кришкою, відставте на 4 години в бік. Після відправте в холодильник на 4 дні. Виготовте суміш приправ, перцю, паприки, покришеного часнику і поламаного лаврового листа. Шматочки сала дістаньте з банки, обсушіть і посипте цією сумішшю. Після складіть по пакетиках і приберіть в морозилку. Простий рецепт

Швидко, просто, а найважливіше – надзвичайний смак, кожен шматочок у роті тане. Загалом, пробуйте. Купіть ось що: часник - п'ять зубков; готову приправу для засолювання сала; сіль – 5 ст. л.; сало – 1 кг.

В цей раз солимо сало в розсолі з часником наступним чином: Поріжте продукт на прямокутні шматочки 3х6 див. Складіть їх у каструлю водою залийте холодною, щоб злегка прикрив. Далі засипте сіль, закип'ятіть, вимкніть конфорку і дайте 3 хв. постояти. Відставте каструлю на 12 годин при домашньої температурі. Вийміть сало з води, видаліть з нього зайву воду, посипте приправою, перемішаної з розчавленим часником. Укладіть провіант в контейнер або на тарілку і відправте в холодильник на 2 години.

Все, можна їсти. Цікавий рецепт

Вам потрібно мати: 1 кг сала; сіль – 200 г; половинку головки часнику; чорний і запашний перець, лаврушку, інші спеції, які вам подобаються.

Процес виготовлення: Вимочене сало розріжте на шматочки 2х4 див. Очистіть часник, кожен зубок розрізати на 2-4 частини. Гострим ножем в салі проріжте кишеньки, нашпигуйте сало. Обваляйте кожен шматок в солі, укладіть в банку, перекладаючи спеціями і частинками лаврушки. Приготуйте розсіл. Для цього розчиніть сіль кип'яченою теплою воді, залийте в банку. Приберіть після її на 4 доби в холодильник. Потім дістаньте сало, загорніть в пергамент і заморозьте. З цибулевої лушпинням в гарячому розсолі

Багато господинь стверджують, що найсмачніше сало в розсолі з часником і цибульним лушпинням. Багато хто користується цим знаменитим рецептом багато років. Спробуйте і ви його застосувати. Візьміть: 1 кг сала; звичайну сіль – 200 г; воду – 1 л; цибульну лушпиння (добрячу жменю); часник і спеції.

Порядок приготування: Сало поріжте шматочками так, як вам подобається. Складіть в каструлю, посипте сіль і цибульну лушпиння, залийте водою і закип'ятіть. Далі варіть сало 10 хв. Після відставте, щоб охололо. Вийміть шматочки і викладіть на тканину. Натріть спеціями сало і приберіть в морозилку. Ще один рецепт

Візьміть ось що: 2 кг сала; сіль – 1 ст.; головку часнику; 5 ст. води; лавровий лист – 5 шт.; горошини чорного перцю і запашного.

Засолювання холодним методом: Завчасно вимочене сало, нарізати брусками, складіть в банку, перекладаючи зубками часнику і лавровим листом. Доповніть горошинами перцю. Варіть до повного розчинення солі, охолодіть до домашньої температури. Залийте сало і відправте на 5 діб на холод. Після вийміть страва і приберіть в морозилку. В розсолі по-українськи

Беремо: парне сало – 1,5 кг; половинку головки часнику; 1 л холодної води; дві ст. л. солі (можна морській); перець чорний – 6 горошин; лавровий лист – 5 шт; духмяний перець – 6 горошин.

Як виготовити це сало солоне, в розсолі з часником? Виконайте такі кроки: Поріжте шматок на бруски якого завгодно розміру, укладіть в зручну посуд, краще емальовану. Розчиніть повністю у воді сіль, додайте спеції. Поріжте часник на кубики, поломайте лавровий лист на кілька частин. Солоний розсіл вилийте у посуд з салом, зверху додайте гніт. Відправте на три доби в холодильник. Після вийміть бруски, обсушіть і натріть сумішшю перцю з часником. По-білоруськи

Для цього рецепта купуйте сало без м'ясних прошарків. Вам будуть потрібні: три лаврових листа; 1 кг сала; 4 ст. л. крупної солі кухонної; часник – 1 головка; цукор – 0,5 ч. л.; кмин (за смаком).

Це страва готуйте так: Шматки сала промийте прохолодною водою, обсушіть. Зріжте шкірку, якщо хочете. Очистіть часник, дрібно покришіть. Перемішайте його зі спеціями і сіллю, натріть кожен шматочок сала. Поломайте на шматочки лавровий лист і посипте зверху провіант. Накрийте кришкою і відправте на 5 діб в темне місце. Далі переверніть шматочки і приберіть в холодильник на такий же час.

Перед тим як їсти, подморозьте страва в морозилці. Рецепт для копчення

Вам потрібно мати: дві головки часнику; 1 ст. звичайної солі; 1 л води; 2 кг сала свинячого; 10 листочків лавра; спеції.

Етапи приготування рецепту наступні: Сало поріжте великими шматочками, покладіть в емальований посуд. Зваріть розсіл з часником, сіллю і іншими спеціями. Охолодіть розсіл і залийте сало, щоб приховало повністю. Відправте на три дні на холод. Після приступайте до процесу копчення. З гірчицею

Ніщо не може зрівнятися з апетитним поєднанням свіжовиготовленого борщу з скибочкою відмінно посоленого сала. До того ж це дуже корисний продукт, у складі якого є набір жирних кислот, життєво необхідних людині. Для виробництва солоного сала з гірчицею вам потрібно мати: 150 г крупної солі; 1 ст. л. сухої гірчиці; 2,5 кг сала; 8 зубків часнику; 1,5 ч. л. меленого червоного перцю; 6 бутонів гвоздики; 17 горошин чорного перцю; 8 - запашного; 2 л води.

Виконайте наступні кроки: Наріжте сало довільними шматками, притрусіть меленим червоним перцем. Тонко нашаткуйте очищений часник. У трилітрову банку шкіркою вгору укладіть сало, присипаючи його періодично покришеним часником. У каструлю відправте всі спеції (крім гірчиці), сіль, залийте все водою і поставте на вогонь. Коли розсіл закипить, розмішайте в ньому гірчицю і вилийте його в бутель з салом. Накрийте капроновою кришкою банку, відставте на два дні. Після сміливо приступайте до дегустації.

Зберігати це сало краще загорнутим в харчову фольгу в морозилці. Відгуки

Що кажуть люди про солоне сало, виготовленому з вищевказаним рецептами? Багато пишуть, що з розсолом цей провіант виходить надзвичайно апетитним. Деякі господині стверджують, що таке сало з'їдається дуже швидко і в довгому зберіганні не потребує!

Одні люди повідомляють, що продукт, засолений в розсолі з часником, подають до борщу, інші заявляють, що їдять його просто з хлібом, а треті кажуть, що часто беруть його в дорогу або на роботу. У всякому разі, незадоволених немає. Автор: Катерина Рижкова 10 Грудня, 2018 0 коментарів Показувати: Нові Нові Популярні Обговорювані

Вийти

:) ;) :( :p :] :o :D :-/ :-$ <3 ? Увійти через соцмережі:

Анонімно ? Ви дійсно хочете видалити цей коментар? Видалити ? Причина скарги Небажана реклама або спам Матеріали сексуального чи порнографічного характеру Дискримінаційні вислови або натуралістичний контент Образи або погрози Повідомити Повідомити Коментувати


banner14

Категория: Еда и напитки

Сало в розсолі з часником: рецепт, порядок заготівлі, відгуки


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.