Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як в домашніх умовах зробити крохмаль з картоплі та кукурудзи


Опубликованно 11.12.2018 10:40

Як в домашніх умовах зробити крохмаль з картоплі та кукурудзи

У кожної гарної господині є запас бакалії. Полиці на будь-якій кухні заставлені банками і мішечками з крупами, цукром, борошном, сіллю і маслом. Крім того, господині завжди тримають запас крохмалю. Це універсальний продукт, який використовують не тільки для кулінарних цілей, але і для різних побутових потреб.

Як в домашніх умовах зробити крохмаль? Це досить простий процес, хоча і трудомісткий. Головне - знайти відповідне сировину. Картопляний крохмаль

Традиційно в російській кулінарії використовують картопляний крохмаль. З давніх пір з нього варили киселі – кисло-солодкі і дуже корисні для шлунка. Але його можуть застосовувати практично в будь-яких стравах, які потрібно загустіти. Крохмаль додають до повітряного безе, ягідним начинками в пирогах, до різних соусів і іншим стравам.

Крім того, його використовують як основу для домашніх масок від зморшок. З картопляного крохмалю можна самому приготувати безпечний дитячий пластилін, підфарбований соком моркви, буряка та шпинату. І якщо малюк відкусить шматок такого «тесту», то нічого страшного.

Картопляний крохмаль застосовують і в народній медицині – для лікування висипу і свербежу.

Сировину

Як зробити картопляний крохмаль в домашніх умовах? В цьому немає нічого складного. Можна використовувати будь картоплю для сировини – великий, дрібний, підмерзлі і навіть хороші ділянки з таких бульб.

Хорошим вибором будуть середні бульби сортів картоплі, призначеного для тривалого зберігання. Вони більш крохмалисті, і вихід продукту буде більше. Як приготувати

Як в домашніх умовах зробити крохмаль? Порядок дій наступний: Обмити бульби. Молода картопля з грядки можна не чистити. У старих бульб потрібно зрізати шкірку. У підгнилих видалити всі погані ділянки. Подрібнити картоплю будь-яким зручним способом. Краще всього на тертці. Ідеально для цього підходять механічні терки, м'ясорубки та кухонні комбайни. Залити картопляну кашку холодною чистою водою у співвідношенні 1:1. Ретельно перемішати отриману субстанцію. Під час цього процесу крохмаль вимивається з бульб і плаває у вигляді суспензії у воді. Потім потрібно процідити рідину через сито, щоб видалити залишки картоплі.

Рідину потрібно відстояти, поки вона не посвітлішає, а весь осад не опиниться на дні. Білий шар осаду – це і є крохмаль. Якщо він брудного кольору, то потрібно злити воду зверху, щоб не турбувати порошок на дні, і залити свіжою чистою водою. Потім знову дати відстоятися. Процедуру повторювати до тих пір, поки крохмаль не стане чистим. Злити останню воду. Дістати крохмаль, злегка його віджати і покласти на папір для просушування. Сушити кілька днів, періодично розпушуючи і перемішуючи отриманий продукт.

Отриманий порошок буде мати злегка жовтий колір. Це нормально. При виробництві в промислових масштабах він виходить точно таким же, але його трохи підсинюють, щоб він був більш привабливим для покупців.

Як зробити крохмаль в домашніх умовах швидко? Це можна зробити. Якщо крохмаль потрібен для використання в будь-якому блюді, то можна його застосовувати в мокрому вигляді. Тобто як тільки відстоїться осад, його можна відразу пускати в справу.

Якщо ж потрібен саме сухий продукт, то його сушіння можна прискорити примусовим нагріванням в духовій шафі. Проте треба стежити, щоб температура не піднімалася вище 40 ? С, інакше крохмаль буде зіпсований.

Кукурудзяний крохмаль

Кукурудзяний крохмаль за властивостями сильно відрізняється від картопляного. І якщо в якому-небудь рецепті йдеться про те, що потрібно додати кукурудзяний крохмаль, то не можна замінювати його картопляним, навіть у меншому обсязі.

Кукурудзяний крохмаль буває трьох видів – вищий, перший і амилопектиновый сорт. Крім того, в різних продуктах використовують модифікований крохмаль. Це натуральний продукт, спеціально оброблений так, щоб у нього змінилися які-небудь властивості.

Як в домашніх умовах зробити крохмаль з кукурудзи? Зробити це не так просто, як з картоплі. Але при належному старанні можливо.

Як його зробити

Як зробити кукурудзяний крохмаль в домашніх умовах? Насамперед потрібно взяти відповідне сировину. Для приготування хорошого крохмалю потрібні або визрілі свіжі зерна кукурудзи, або дуже тверді, як на попкорн.

Зі свіжими зернами працювати простіше. Вони м'які, легко перемелюються в кашку. Проблема в тому, що на більшій частині нашої країни такі зерна не встигають визріти. Вони залишаються в стадії молочної стиглості, і отримати з них крохмаль проблематично.

Тверді щільні зерна кукурудзи – більш відповідне сировину. Але з ними важче працювати. Їх потрібно або роздрібнити, а потім замочити. Або ж зробити навпаки, що набагато легше. Однак слід пам'ятати, що набухає кукурудза дуже повільно.

Як в домашніх умовах зробити крохмаль з кукурудзи? Порядок дій такий самий, що і при роботі з картоплею. Проте слід розуміти, що при використанні невеликого обсягу сировини вихід кінцевого продукту буде невеликий.

У промислових масштабах кукурудзяний крохмаль отримують шляхом вимочування дроблених зерен в слабкому розчині сірчаної кислоти з наступним багатоетапним очищенням осаду. В домашніх умовах зробити це неможливо.

Рідкий крохмаль для білизни

Як зробити рідкий крохмаль в домашніх умовах? Це дуже просто. Потрібно тільки розбавити сухий порошок у воді в потрібних пропорціях. Для його приготування потрібно взяти: кукурудзяний крохмаль – 0,5 склянки; воду холодну – 2 склянки; ефірне масло лаванди, бергамоту або троянди – 3-4 краплі.

Потрібно відлити невелику частину води і перемішати в ній порошок так, щоб не залишилося грудок. Воду, що залишилася, необхідно довести до кипіння і влити в неї тонкою цівкою розведений крохмаль, не перестаючи помішувати. Після того як суміш буде влита, потрібно тримати на вогні ще одну хвилину, не перестаючи заважати. Потім рідкий крохмаль можна зняти, додати ароматне ефірне масло і охолодити.

Такий крохмаль використовують при прасуванні комірців і манжет на блузах і сорочках, або ж замочують у ньому окремі деталі одягу після полоскання. Відгуки

Тепер багато знають, як приготувати крохмаль в домашніх умовах. За відгуками, картопляний крохмаль приготувати дуже просто. Процес не витратний, так як сировина у більшої частини населення своє. З кожного відра хорошого крохмалистої картоплі можна отримати 0,8-1,5 кг порошку.

З кукурудзяним крохмалем справа йде не так райдужно. Продукт дуже затребуваний, так як в даний час в різних джерелах можна знайти багато рецептів випічки з його застосуванням. Крім того, кукурудзяний крохмаль використовують в різних кумедних домашніх дослідах, як сухий шампунь, як засіб і для багато чого іншого. Але отримати його в домашніх умовах проблематично. Автор: Єфімова Анастасія 7 Грудня, 2018 0 коментарів Показувати: Нові Нові Популярні Обговорювані

Вийти

:) ;) :( :p :] :o :D :-/ :-$ <3 ? Увійти через соцмережі:

Анонімно ? Ви дійсно хочете видалити цей коментар? Видалити ? Причина скарги Небажана реклама або спам Матеріали сексуального чи порнографічного характеру Дискримінаційні вислови або натуралістичний контент Образи або погрози Повідомити Повідомити Коментувати


banner14

Категория: Еда и напитки

Як в домашніх умовах зробити крохмаль з картоплі та кукурудзи


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.