Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Вірменський суп спас на кефірі: рецепт з фото


Опубликованно 09.12.2018 11:00

Вірменський суп спас на кефірі: рецепт з фото

Приготувати смачну курочку або пиріг вміє практично кожна господиня. Другі страви вдаються більшості. Покладіть достатню кількість м'яса, присипте ароматними травами – і будь-який чоловік з радістю попросить добавку. А ось до перших страв більшість представників сильної статі ставиться з прохолодою. Але, може, ми просто не вміємо їх готувати? Спробуйте зробити вірменський суп врятував. Оригінальний, яскравий і при цьому легкий, він сподобається в першу чергу прихильникам здорового способу життя.

Основні інгредієнти

Чимось він схожий з нашої традиційної окрошкою. Але знавці кажуть, що цей суп набагато цікавіше і корисніше. Довіряємо, але перевіряємо. Тому сьогодні вчимося готувати вірменський суп врятував. Вірменія славиться чудовою кухнею. Якщо ви хочете постійно дивувати рідних і друзів, то вивчіть прості, але оригінальні і самобутні рецепти, які вона пропонує.

Але повернемося до перших страв. Вірменський суп врятував володіє оригінальним смаком, тому, якщо ви готуєте його вперше, не варто робити велику порцію. Домашні можуть просто не оцінити. Фахівці рекомендують готувати його після рясних застіль. Підходить він для дитячого харчування. В основі даного страви всього кілька інгредієнтів. Це пшениця, кефір, цибулю і зелень. Незважаючи на простоту приготування, вірменський суп врятував виходить ситним і дійсно смачним.

Особливості страви

Його смак дійсно несхожий ні на один із звичних для нас супів. Це не борщ, не розсольник і навіть не вуха. Але спробувати його хоч раз у житті повинен кожен. Його особливість полягає в тому, що суп подається холодним. Це дуже актуально для жаркого клімату. За таким же принципом і окрошку готують, заливаючи нарізані овочі квасом або кефіром.

Вегетаріанські супи виходять у місцевих кухарів густими, насиченими і дуже ситними. При цьому способи приготування можуть сильно відрізнятися один від одного. Спробуйте накришити овочі в сирому вигляді, а в наступний раз попередньо їх обсмажити. За смаком отримані страви будуть сильно відрізнятися один від одного. Іноді овочі навіть перетворюють в пюре. Залежно від цього розрізняють хаш, спас, кололик, лобахашу, виховали апур, крчик. Вибір залежить від ваших особистих переваг. Сьогодні детально розглянемо рецепт вірменського супу спаса. Необхідні інгредієнти

Слово "спас" дає зрозуміти, що страва відноситься до пісної кухні. Пас з вірменського і перекладається як пост. Вживання цього супу вітається церквою під час посту, а також інших воздержаний. Найважливішими компонентами супу є мацоні і дзавар. Щоб приготувати страву, максимально близьке до оригінального, потрібно постаратися знайти саме ці продукти: Мацоні – це традиційний кисломолочний продукт кавказької кухні. Вважається, що це відмінний антиоксидант, що сприяє поліпшенню якості і тривалості життя. Якщо роздобути його в вашому регіоні не виходить, то можна замінити кефіром. Буде не зовсім те, але близько. Головне, вибирайте якісний продукт з високим відсотком жирності. Дзавар – це особлива гірська дрібнозерниста пшениця. Готують її особливим чином. Зерна варять, підсушують, знімають шкірку в кам'яних ступках, після чого остаточно висушують. Завдяки такій обробці крупа готується дуже швидко. Можна використовувати кус-кус. Це інший вид пшениці, але її підготовка відбувається аналогічним чином.

Рецепт вірменського супу спаса досить варіативний, що дає можливість готувати його у себе вдома, коли захочеться урізноманітнити стіл і запропонувати домашнім щось новеньке.

В холод і В спеку

Дійсно, це унікальне блюдо. Його можна вживати в холодному вигляді, щоб втамувати спрагу в спекотний день. Але не менш смачний він і в гарячому вигляді. Свіжоприготованим його можна їсти гарячим, а потім відпадає необхідність в розігріванні. Дуже зручно на дачі, де в якості холодильника можна використовувати погріб. Інгредієнти

Спочатку розглянемо класичний рецепт вірменського супу спаса. Для його приготування вам знадобиться: Мацун – 1 літр. Вихід готового продукту – приблизно 4 порції. Для великої родини має сенс збільшити кількість удвічі. Вода – 1 літр. Пшениця – 100 р. Яйце сире – 1 шт. Борошно – 10 р. Зелень. Цибулина і вершкове масло для засмажки.

Сіль і спеції ви можете регулювати за своїм смаком. Як бачите, нічого складного, ви можете готувати цей супчик хоч кожен день.

Підготовка продуктів

Початківець кухар повинен пам'ятати, що найбільше не терпить суєти саме вірменська кухня. Рецепт супу спаса досить простий, але потрібно підготувати крупу з вечора. Зерна пшениці потрібно промити і замочити на ніч. Після цього ще раз добре промийте крупу і розсипте на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва рідина. Приступаємо до приготування

Далі суп готується дуже швидко: Розбийте яйце в тарілку і посоліть. Розмішайте виделкою, додайте борошно і відставте поки в сторону. У каструлю виливайте мацун і воду. Обидва продукти повинні бути холодними. Тонкою цівкою влийте в каструлю яєчну суміш. Додайте підготовлену заздалегідь пшеницю. Як її замінника можна додати кус-кус або пшоно. Суміш поставте на вогонь і періодично помішуйте дерев'яною лопаткою. Ближче до закипання починайте помішувати активніше. Варити до м'якості крупи, від 5 до 20 хвилин.

Ваш суп вже майже готовий. Але залишилося надати йому вершковий смак і неповторний аромат. Для цього дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її на вершковому маслі. Після цього засмажку відправляємо в каструлю, солимо за смаком і засипаємо рубану зелень. Трохи м'яти додасть страві оригінальний смак. Після цього каструлю потрібно зняти з вогню і остудити до кімнатної температури. Все, суп готовий, можна кликати сім'ю за стіл.

Суп на кефірі

Цей варіант краще адаптований під наші реалії. Вірменський суп спас на кефірі виходить нітрохи не гірше, ніж з традиційним мацуном. Немає пшениці? Не впадайте у відчай, її можна замінити на рис і борошно. Результат вийде не зовсім один в один, але близький до оригіналу. Для приготування знадобиться: Ріпчаста цибуля – 15 р. Кефір – 3 склянки. Яйце – 1 шт. Рис – 3 столові ложки. Борошно – 1 склянка. Масло вершкове – 2 ложки. М'ята і зелень.

Як бачите, склад дуже близький до оригіналу. Але при цьому всі продукти можна знайти в магазині без всяких складнощів. Кефір потрібно розбавити водою у два рази, змішати з яйцем і борошном, довести до кипіння на слабкому вогні. Ви можете адаптувати його під смаки своєї сім'ї, цим гарний рецепт на кефірі. Вірменський суп врятував можна зробити більш кислим або солоним. Додайте разом кефіру ряжанку - і отримаєте смак топленого молока. Подобається він не всім, тут справа звички. Деякі складності

Іноді замість смачного супу виходить маса, схожа на сир. Це трохи спантеличує початківців господарок. Насправді нічого складного у приготуванні супу немає, просто потрібно дотримуватися температурний режим. Якщо поставити каструлю відразу на сильний вогонь, то такий результат дуже вірогідний. Тому нагріваємо суп обережно і постійно помішуємо. Більше ніяких хитрощів знати не доведеться. У вас вийде відмінне блюдо, яке підійде для всієї родини.

Замість висновку

Готувати суп необхідно кожен день. Перші страви відмінно насичують, і при цьому вони досить дбайливо впливають на слизові і травну систему в цілому. Якщо ви дотримуєтеся принципів здорового харчування, якщо в анамнезі є проблеми з травленням і захворювання ШЛУНКОВО-кишкового тракту, то суп врятував вам просто показаний для вживання як можна частіше. Автор: Легіна Марина 10 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Вірменський суп спас на кефірі: рецепт з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.