Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Термін придатності зефіру: дата виготовлення, стандартний термін придатності, умови зберігання, температурний режим і види зефіру


Опубликованно 05.12.2018 06:55

Термін придатності зефіру: дата виготовлення, стандартний термін придатності, умови зберігання, температурний режим і види зефіру

Зефір – це натуральна солодкість. Його дозволяють їсти дітям і навіть тим, хто сидить на дієті. Зефір – це корисне ласощі.

Справа в тому, що в цьому десерті немає жирів. До складу продукту входять лише вуглеводи, харчові волокна і невелика кількість білків. Вуглеводи позитивно позначаються на розумовій активності, а харчові волокна благотворно впливають на травну систему.

Багато задають питання: «Який термін придатності у зефіру?». У статті ми обговоримо наступні питання: Які інгредієнти входять до складу зефіру? ГОСТ зефіру. Терміни придатності зефіру. Терміни безпечного вживання зефіру. Як зберігати зефір в домашніх умовах? Як виявити свіжий зефір? Як визначити натуральний продукт? Що відбувається з зефіром з часом? Можна їсти зефір, у якого закінчився термін придатності? Терміни безпечного вживання продукту. Складу зефіру

За своїм складом зефір схожий з пастилою. На термін придатності домашнього зефіру і десерту, виготовленої в промислових умовах, впливають численні фактори. В першу чергу, це сировина, яка використовується для виготовлення продукту.

Домашній зефір роблять зі збитого фруктового пюре, білка яйця, ретельно збитого міксером разом з цукром. Для виготовлення десерту найчастіше беруть яблучне пюре, але можна робити десерт на основі іншого фрукта. У промисловий зефір можуть додати барвники та інші добавки, які, в свою чергу, можуть вплинути на термін придатності.

Обриси зефіру задають з допомогою таких добавок, як агар-агар, желатин або пектин.

Термін придатності зефіру та ГОСТ

На термін придатності готового продукту впливає безліч факторів: Відповідність готового продукту стандарту якості. Технології, за допомогою яких виготовлявся зефір. Наявність у складі продукту консервантів і різних смакових добавок (вони збільшують термін придатності на 20-40 %). Цілісність упаковки готового продукту та її наявність. Вид зефіру. Наприклад, характеристики глазурованого зефіру значно відрізняються від класичного продукту.

Правила зберігання та термін придатності готового десерту регулюється стандартом «Вироби кондитерські пастильные» (ГОСТ 6441-2014).

Стандарт дає виробникам десерту право на самостійне встановлення термінів придатності. Так само в Гості зазначено, що кожен виробник повинен сам визначати критерії зберігання кондитерського виробу.

Терміни безпечного вживання

Не варто забувати про випадки, коли зефір виготовляється в домашніх умовах. Термін придатності домашнього зефіру на агарі неможливо відрегулювати за допомогою державного стандарту.

Домашній зефір – натуральний продукт. Варто зазначити, що термін придатності продукту повністю залежить від його натуральності. Якщо ви помітили, що у зефіру великий термін придатності, то можете сміливо робити висновок – продукт додали велику кількість різних консервантів.

Давайте з'ясуємо термін придатності кожного виду зефіру: Класичний ваговий зефір. Під розкритою тарі зберігається не більше двох тижнів, а іноді й менше. В закритій тарі десерт залишається свіжим місяць. Термін придатності зефіру можна продовжити, якщо після розкриття коробки з десертом, помістити його в вакуумну упаковку. Зефір, приготований в домашніх умовах. В щільно закритій тарі в холодильнику зберігається близько тижня. У морозилці домашній десерт можна зберігати три місяці. Термін придатності зефіру при кімнатній температурі не перевищує трьох днів. Глазированый зефір. Його можна зберігати близько трьох місяців. Суфле з зефірної основою. Цей продукт зазвичай додають в какао, кави або гарячий шоколад. З моменту виробництва десерт придатний до вживання протягом шести місяців.

Зефір в шоколаді. Термін придатності зефіру в шоколаді не перевищує трьох місяців з дня виробництва. Зефірні цукерки. Вони придатні до вживання протягом 15 місяців. Як визначити свіжість і натуральність продукту?

Купуючи продукт, зверніть увагу на його зовнішній вигляд і властивості. Якісний десерт відрізняється гладкою поверхнею, якщо є реберця, то вони повинні бути чітко виражені. Якщо ви помітили на продукті тріщини, то перед вами зефір низької якості. Хороший зефір відрізняється своєю м'якістю і пружністю. Тягучим десерт бути не повинно – це властивість означає, що зефір неправильно зберігали, і він почав псуватися. Відтінок зефіру може змінюватися від жовтого до білого. Колір продукту залежить від кількості яєчного порошку, який був доданий в десерт. Сірий колір зефіру символізує те, що виробники порушили рецептуру. Цей колір – явна ознака того, що в зефір додали заморожений яєчний білок або соду. Зелений, червоний, помаранчевий і інші кольори говорять про те, що в десерт додані харчові барвники. Ці добавки не несуть ніякої користі. При купівлі зефіру в шоколаді вам необхідно знати, якими властивостями володіє шоколадна глазур. Продукт високої якості повинен блищати на сонці. Якщо ви помічаєте зворотне, значить, продукт не свіжий або має сумнівну якість.

Зберігання зефіру в домашніх умовах

Деякі умови навколишнього середовища безпосередньо впливають на якість зефіру і на збереження корисних властивостей десерту. Виконуйте наступні умови зберігання ласощі: Температура повітря не повинна перевищувати 25 градусів. Продукт швидко псується, якщо вологість повітря буде перевищувати 75 %. У місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені, зефір буде залишатися свіжим. Зефір чудово вбирає сторонні запахи. Уникайте перебування поряд з ласощами таких продуктів, як риба, масло і різні спеції. Зберігайте зефір виключно в заводській упаковці. Ваговий зефір зберігайте в зав'язаному пакеті або в пластиковій тарі. Не допускайте тривалого контакту десерту з повітрям. Допустимо зберігати ласощі в холодильнику на бокової полиці. Перед тим як помістити зефір в холодильник, покладіть десерт в пакет. Зефір також можна зберігати в морозильній камері. Але врахуйте, що так зефір може втратити деякі смакові якості.

Що відбувається з десертом з часом?

З часом десерт втрачає вологу і починає тверднути. Зефір стає жорстким чи не так швидко, якщо покласти до нього в пакет кілька шматочків білого хліба. Далі поговоримо про те, як візуально визначити минулий термін придатності зефіру. Відгуки покупців вказують, що прострочений десерт володіє наступними якостями: липка і суха поверхня; зміни кольору продукту; наявність неприємного запаху; втрата початкової форми; пісочний хрускіт на зубах при вживанні продукту; наявність слідів плісняви.

Помітивши хоча б один з цих ознак, робіть висновок – продукт зіпсований.

Чи є прострочений зефір?

Якщо десерт не має явних ознак минулого терміну придатності, то ви можете сміливо їсти ласощі. Тільки варто відзначити, продукт, у якого термін придатності добігає кінця, містить набагато менше поживних речовин, ніж свіжий зефір.

Небезпечно і шкідливо для здоров'я вживати зефір з наявністю явних ознак минулого терміну придатності (наприклад, зефір з цвіллю). Вживаючи в їжу подібну солодкість, ви піддаєте себе ризику. У вас може розвинутися харчове отруєння або проявитися алергічна реакція.

Фахівці не радять вживати зефір з вичерпаним терміном придатності - це допоможе уникнути проблем зі здоров'ям. Висновок

Зефір - смачне і корисне ласощі. Цей продукт повинен приносити лише користь та задоволення. Не зберігайте зефір довше, ніж зазначено на упаковці виробника.

Не вживайте в їжу прострочену солодкість - ви можете собі нашкодити. До речі, якщо ви придбали продукт з терміном придатності, то можете сміливо повертати його в магазин, вам зобов'язані повернути гроші. Автор: КАТЕРИНА СЄРОВА 7 Вересня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Термін придатності зефіру: дата виготовлення, стандартний термін придатності, умови зберігання, температурний режим і види зефіру


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.