Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Рис з куркумою: рецепт приготування та відгуки


Опубликованно 01.12.2018 15:15

Рис з куркумою: рецепт приготування та відгуки

Ось вже де знають, як приготувати відварний рис з куркумою, так це на Сході. Саме там прийнято додавати цей натуральний барвник і популярну пряність, яка робить страву не тільки смачним, але і колоритним. Щоб зернятка придбали приємний відтінок, достатньо всього щіпки цієї приправи. Рис з куркумою: особливості приготування

Щоб правильно приготувати цю страву, потрібно запам'ятати кілька простих правил: Куркуму потрібно класти раніше рису або в самому кінці приготування – за 2-3 хвилини до готовності. Для 4 порцій досить ? чайної ложки прянощі. По-індійськи

Для цього рецепта рису з куркумою потрібен особливий сорт – басматі. Це благородний довгозерний рис буде мати відмінний смак, навіть якщо зварити його без усього. У нас же буде рис з куркумою по-індійськи.

Що потрібно: басматі – 2 склянки; куркума мелена – чайна ложка; кориця – паличка; кардамон – 5 коробочок; масло топлене – столова ложка; сіль.

З цієї кількості вийде приблизно 7-8 порцій. Тепер про те, як варити рис з куркумою.

Рецепт приготування: Рис якомога ретельніше промити і злити воду. Розігріти топлене масло в каструлі з товстим дном, кинути туди роздроблені коробочки кардамону і паличку кориці і обсмажити. Потім посолити і додати куркуму. Викласти до прянощів рис і перемішати, щоб масло обгорнула кожне рисове зерно. У каструлю акуратно влити три склянки окропу, перемішати, накрити кришкою і тримати на сильному вогні, поки не закипить. Кип'ятити п'ять хвилин, потім зменшити газ і готувати на маленькому вогні ще 7 хвилин. Ємність зняти з плити, укутати і залишити на чверть години.

Після цього розсипчастий рис красивого кольору, який надала йому куркума, можна пробувати.

В мультиварці

Ще один спосіб приготування рису з куркумою – рецепт з шафраном. Ця страва може бути і повсякденним, святковим.

Що потрібно: рис білий (будь-якого сорту) – склянка; морква – 1 шт.; часник – 4 зубчики; вода – 2 склянки; куркума і мелений шафран – по чайній ложці; оливкова олія – 50 мл; сіль – ? ч. ложки.

Процес: Вимити і очистити моркву, натерти на тертці або подрібнити у комбайні. Часник розчавити рукояткою ножа. Рис промити в кількох водах, до прозорого стану останньої. У мультиварочную чашу вилити оливкову олію, додати часник, морква, шафран і куркуму. Встановити програму «Смаження» з температурою 140 °C на 6 хвилин. Час від часу перемішувати вміст. Коли програма закінчиться, викласти рис і перемішати його з овочами та приправами. Знову включити режим смаження і готувати 4 хвилини. Налити в чашу з рисом води (гарячої або холодної, не має значення), за смаком посолити і перемішати. Щільно закрити і встановити режим «Рис». Готувати при температурі 115 °C 10 хвилин. Якщо немає програми «Рис», повинна бути аналогічна, наприклад, «Крупа». Після сигналу про готовність вимкнути мультиварку і випустити пар.

Тепер можна розкладати по тарілках рис з куркумою.

Рецепт з черрі

Що потрібно: довгозерний рис – 0,3 кг; вода або бульйон з овочів – 0,5 л; черрі – 0,4 кг; лимон – 1 шт.; куркума – 1 ч. ложка; кардамон – 10 коробочок; часник – 5 зубчиків; листя чебрецю – 1,5 ст. ложки; олія оливкова – 5 ст. ложок; перець; сіль; гілочки петрушки.

Процес: Зняти цедру з лимона за допомогою великої терки. Вичавити з лимона сік і процідити. З половини коробочок кардамону зняти оболонку, з інших не знімати. Нарізати часник і зелень петрушки. Воду або бульйон довести до кипіння. У сотейник вилити три столові ложки олії і поставити на вогонь для нагрівання. Додати часник, кардамон, куркуму і цедру лимона і готувати, поки часник не стане коричневим. Покласти чебрець і черрі. Обсмажувати, поки на помідорах не почне тріскатися шкірка. Засипати рис, вилити воду або бульйон, додати сіль і перець. Коли почне кипіти, накрити кришкою, щоб залишилося отвір для виходу пари і томити на маленькому полум'я чверть години. Потім вимкнути і залишити на 7 хвилин, кришку при цьому не відкривати. Відкрити сотейник, двома редкозубыми виделками акуратно перемішати рис, роблячи його повітряним. Влити дві ложки соку лимона, дві ложки оливкової олії і всипати зелень петрушки. Ще раз обережно перемішати і залишити ще на кілька хвилин, щоб лимонний сік вбрався і втратив різкість.

Рис з куркумою і черрі – відмінне самостійне блюдо, абсолютно не потребує доповнень. Але при бажанні його можна подавати як гарнір до риби.

З яблуками

Що потрібно: рис білий – 150 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; яблука – 2 шт.; куркума – ? ч. ложки; морква – 1 шт.; часник – 1 зубчик; перець мелений; щіпка меленого імбиру; масло вершкове – 30 г; сіль; оливкова олія.

Процес: Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в сотейнику або глибокій сковороді, потім додати натерту на тертці моркву, всипати куркуму і обсмажувати ще кілька хвилин. Як слід промити рис. Воду міняти шість разів. Перекласти промитий рис в сковороду, влити гарячу воду, яка повинна бути вище рису на три пальці. Додати перець, сіль і тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні до напівготовності. Яблука очистити і нарізати часточками, порізати пластинками часник. Додати в рис, потім висипати імбир і тушкувати ще 10 хвилин. Вимкнути вогонь, покласти в сковороду вершкове масло, перемішати.

Дати страві трохи постояти, потім можна пробувати.

Відгуки

Рис з куркумою тепер готують не тільки в країнах Сходу, але і в Росії. Багатьом довелося по душі це екзотичне блюдо. Любителі індійської кухні вважають його відмінним гарніром до м'ясних і рибних страв, а також безпрограшним самостійною стравою. Кажуть, що воно корисно завдяки властивостям куркуми. Якщо готувати з сорти рису басматі, виходить майже як оригінальне блюдо. Важливі переваги рису з куркумою – рецепт простий, готується швидко, інгредієнти доступні. Автор: Макс Козлов 7 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Рис з куркумою: рецепт приготування та відгуки


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.