Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Шоколадна паста "Нутелла": відгуки і рецепт приготування


Опубликованно 28.11.2018 15:40

Шоколадна паста

«Нутелла» - це всесвітньо відомий бренд. Людей більш старшого віку згадка про нього подумки занурює в той час, коли вони на сніданок їли бутерброди з горіхово-шоколадною масою. Приблизно двадцятьма роками раніше цей десерт справив фурор і в нашій країні. І не без підстави, адже це дійсно смачно і поживно. Густа паста подобається як дітям, так і дорослим. І єдиним її недоліком є висока ціна. Виявляється, судячи з відгуків, «Нутеллу» можна легко і просто приготувати вдома і багато хто це роблять. При цьому смак буде точно таким же, як і в оригіналу, а сімейний бюджет не буде страждати від надмірного навантаження.

Універсальний рецепт

Насправді варіантів на сьогоднішній день досить багато. І це не дивно, кожна господиня експериментує, шукаючи кращі варіанти для своєї сім'ї. Така популярність пояснюється дуже просто. Паста «Нутелла» прекрасно підходить для більшості десертів. М'який батон або булочка з шоколадним смаком стає просто чудовою. Відмінно поєднується паста з бананами і полуницею. Її можна використовувати для домашніх млинців і оладок, для начинки вафель.

Класична паста складається з досить простого набору продуктів: Какао. Молоко. Борошно, цукор і масло (забезпечує особливу тягучу консистенцію). Горіхи (дають поживність).

Можна експериментувати, додаючи в пасту яйця, ванілін та інші ароматизатори. Замість горіхів сміливо додавайте насіння. Допускається прибирати деякі інгредієнти, смак зміниться, але не дуже критично.

Класичний варіант

Якщо судити з відгуків, «Нутелла» є абсолютно самодостатнім десертом, тому класичний варіант і є вибором більшості. Давайте розглянемо, як можна зробити її своїми руками. Вам знадобиться наступний набір інгредієнтів: Молоко - 4 склянки. Цукор у такій же кількості. На перший погляд його дуже багато, але не робіть раптових висновків. Паста виходить в міру солодким, так і призначається вона не для того, щоб їсти її банками. А якщо в якості основи використовувати тости або хлібці, то виходить досить помірний десерт. Горіхи і пшеничне борошно по 4 їдальні ложки. Якісний какао - 6 столових ложок. Сьогодні на ринку можна купити продукт, який не дасть ні смаку, ні аромату шоколаду. Краще всього, якщо у складі зазначено масло какао. Масло - 1 пачка. Сіль - приблизно третя частина чайної ложки.

Процес приготування

Як пишуть багато господинь у своїх відгуках, «Нутелла» готується дуже легко. Навіть початківець кулінар зможе зробити її для своїх домочадців. Для початку підготуйте всі інгредієнти. Вони повинні бути кімнатної температури. Горіхи або насіння порубайте ножем, щоб добавки не виділялися в шоколадній масі, а органічно її доповнювали.

Візьміть велику каструлю і змішайте в ній всі сухі компоненти (цукор, борошно і какао). Поступово додайте молоко і збивайте суміш за допомогою блендера або віночка, тоді в ній не утворюється грудочок. Можна взяти і звичайну вилку. Буде трохи складніше, але нічого неможливого в цьому немає.

Коли ви введете все молоко, суміш повинна стати однорідною. Тепер поставте посуд на вогонь. Стежте, щоб маса не пригоріла до дна. Далі настає черга горіхів, масла і солі. Потрібно максимально зменшити нагрів і варити до досягнення бажаної густоти. Зазвичай це займає близько 20 хвилин. Про процесі приготування «Нутелла» у відгуках кулінари-любителі пояснюють, що на цьому етапі десертна маса починає пихкати і вистрілювати дрібними крапельками. Бережіть руки, опіки виходять болючими.

Коли паста буде готова, її можна перекладе в чисту баночку і прибрати в холодильник. Тепер у вас є смачні ласощі, яке можна використовувати для сніданку і перекушування.

Шоколадна паста

Не всі переносять горіхи. Якщо у вас або у когось з близьких алергічна реакція на них, але хочеться порадувати їх смачним ласощами, то візьміть до уваги цей нескладний рецепт. Зараз розглянемо, як зробити домашню «Нутеллу» без горіхів. Вона сподобається і тим, хто любить чистий шоколадний смак без зайвих домішок. Для приготування вам знадобиться: молоко - 2 ст.; борошно і какао - по 4 ст. л.; вершкове масло - 70 р. цукор - 1.5 склянки.

Процес приготування мало чим відрізняється від попереднього. Так само потрібно змішати сухі компоненти і ретельно перемішати їх з молоком. Уваривайте суміш до стану густої пасти. Коли бажана консистенція досягнута, покладіть шматочок масла. Тепер можна припиняти нагрівання.

Паста на вершках

Ще одна відмінна домашня «Нутелла». Фото дозволяє судити, що з цього рецепту виходить неймовірно ніжна вершкова маса, яка чудово підійде для ранкової трапези і десерту. Ви можете і самі в цьому переконається. Попередньо потрібно приготувати: вершки - 130 мл; згущене молоко - 130 г; фундук - 150 г; цукрову пудру - 100 г; шоколад - 200 р.

Горіхи потрібно почистити і обсмажити, після чого подрібнити. Фундук з'єднайте з розтопленим шоколадом на водяній бані, після чого додайте згущене молоко. Окремо збийте вершки з цукром і з'єднайте з охолодженої шоколадною масою. Акуратно перемішайте до однорідності, після чого можна перекласти масу в чисту баночку і прибрати в холодильник. Дуже смачна така паста з млинцями або домашнім печивом.

Дієтична паста

А ми продовжуємо розглядати варіанти, як зробити «Нутеллу» в домашніх умовах. Не всі можуть їсти молоко і масло. Однак паста відмінно вийде і в дієтичному форматі. Звичайно, смак трохи зміниться та буде відрізнятися від класичного. Але це все одно буде все той же смачний десерт.

Для цього візьміть: фундук - 80 г; шоколад (вибирайте хороший, без наповнювачів); коричневий цукор - 2 ст. л.; какао — чайна ложка; кокосове масло - 25 мл

А тепер давайте коротко розглянемо, як приготувати «Нутеллу». Горіхи потрібно обсмажити і подрібнити до стану крихти. Найкраще це робити, поки вони ще гарячі. Тоді маса стане тягучою. Коли з горіхів виділиться масло, додайте до нього цукор. Найкраще взяти коричневий. Тоді паста придбає аромат карамелі.

Додайте какао, ваніль, все перемішайте блендером. Розтопіть шоколад на водяній бані і тонкою цівкою введіть в загальну масу. Ще раз добре перемішайте, охолодіть і перекладіть в банку.

Переваги домашньої пасти

Набагато простіше зайти в магазин і взяти з полиці яскраву баночку. Але ціна і склад дещо протвережує і дають зрозуміти, що приготоване своїми руками набагато краще. Шоколадну пасту з магазину потрібно ретельно вивчити. Для цього розгляньте етикетку і склад. Більшість різновидів цього продукту не рекомендовано до вживання дітьми. Про що це говорить? Що в склад входить велика кількість барвників та консервантів. Звичайно, вони шкідливі для людини в будь-якому віці. Поради та рекомендації

Ми розглянули кілька варіантів, як зробити «Нутеллу». Виявляється, що в цьому немає нічого складного, потрібно лише змішати кілька інгредієнтів.

Пропонуємо кілька корисних рекомендацій господиням на замітку: Зберігати готову пасту потрібно у скляній баночці з щільною кришкою, обов'язково в холодильнику. Оскільки в складі немає консервантів, з'їсти її потрібно швидше. Тому намагайтеся готувати рівно стільки, скільки потрібно. Не зберігайте пасту в каструльці, в якій вона вариться. Зайве повітря швидше зіпсує продукт. Класично в склад входить фундук, але його можна замінити на волоський горіх. А ось арахіс вибирати небажано. Оригінальним і дуже ніжним виходить смак пасти, якщо додати в неї кешью. Тонкощі приготування

Можна приготувати десерт на основі курячих яєць, але він буде мати обмежений термін придатності. Але і з'їдається ласощі зазвичай дуже швидко. У зв'язку з цим вибирайте максимально свіжі складові. Яйце і молоко краще всього брати фермерське. Кількість какао бажано взяти саме таке, як зазначено в рецепті. Покладіть більше - отримаєте смак гіркого шоколаду. Додайте до складу сіль. Вона відмінно відтіняє смак і робить його більш насиченим. До складу можна включати кокосову стружку, цукати, мак. Це додасть нові відтінки пасті.

При бажанні можна додати в склад перець чилі. Це додати пасти пікантності. Як бачите, варіантів маса. Залишається тільки вибрати свій. Більш того, кожна господиня на основі перерахованих рецептів може створювати щось нове. Додайте в масу товчене печиво, родзинки, зефір, збитий білок. Любителі оригінального смаку можуть використовувати коньяк або ром. Алкогольні напої відтіняють смак десерту і роблять його більш вишуканим. Звичайно, якщо ви готуєте ласощі для дітей, то краще обійтися без екзотики. Горіхи і шоколад - це саме те, що потрібно. Замість висновку

Приготувати смачну шоколадну пасту може тепер кожен з вас. Сьогодні ми розглянули лише кілька популярних рецептів, які ви можете змінювати на свій смак. Не варто забувати, що це дуже калорійний продукт. Для дітей, які зазвичай дуже активні, тост з шоколадною пастою є необхідним джерелом енергії. А ось дорослій людині потрібно обмежити її споживання, вживаючи її тільки за сніданком. Автор: Легіна Марина 14 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Шоколадна паста "Нутелла": відгуки і рецепт приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.