Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Повітряна пшениця: опис, користь і шкоду, приготування в домашніх умовах


Опубликованно 23.11.2018 07:45

Повітряна пшениця: опис, користь і шкоду, приготування в домашніх умовах

Повітряна пшениця – солодке частування, яке зазвичай є виробничим продуктом, так як її отримати в домашніх умовах досить проблематично (але можливо). Готується продукт з високоякісних злакових зерен. Готова повітряна пшениця виглядає як легкі кульки, які можуть послужити відмінною ідеєю для створення смачного і поживного сніданку.

Основне правило вживання продукту полягає в дотриманні помірності: продукт досить калорійний і може додати кілька кілограмів зайвої ваги. При переїданні всі позитивні якості повітряної пшениці можуть завдати шкоди. Як виробляється?

Як вже було сказано, повітряна пшениця – виробничий продукт, який досить-таки складно приготувати в домашніх умовах.

Апарати, в яких готується продукт, бувають різних розмірів і мають різні потужності. Вони можуть бути як підлоговими, так і настільними. Часто можна бачити такі агрегати в парках відпочинку, кафе, торгових комплексах. У своїй роботі вони ідентичні машин по виробництву повітряної кукурудзи або попкорну.

Етапи приготування повітряної пшениці зводяться до наступних дій: у розігріту чашу засипають сіль, цукор, зерна, різні ароматизатори, в окремий відсік додають масло, щоб у підсумку виріб не підгоріло, зернятка пшениці під впливом тиску і температури розм'якшуються і досить скоро вибухають (щільність знижується, вони стають невагомими), апарат автоматично перемішує масу. Виготовлення однієї закладки забирає приблизно 1 хвилину. Але і це ще не все!

Процес ласощі не обмежується цими простими діями. Для того щоб залучити як можна більше е кількість покупців, виробники додають в готові зерна мед, карамель або шоколад. Повітряна пшениця з медом – це не тільки смачно, але і корисно. Діти просто в захваті від такого частування! Як зробити в домашніх умовах?

Для приготування повітряного вироби знадобиться спеціальний апарат. Інакше процес буде вкрай проблематичним.

Але якщо у вас є електроприлад для приготування попкорна, можете сміливо використовувати його.

Процес самостійного приготування сухого сніданку: складаємо в прилад зерна пшениці; натискаємо на кнопку і чекаємо, коли всередині апарату температура досягне високої позначки, а зерна почнуть збільшуватися в об'ємі в кілька разів; виймаємо готовий виріб; поливаємо його медом або топленим шоколадом, щоб надати більшу насолоду.

Готовий продукт можна зберігати в темному місці протягом декількох днів при кімнатній температурі. Покупне ж виріб може зберігатися в герметичній упаковці на протязі дванадцяти місяців. Користь і шкода повітряної пшениці

Багато фахівців вважають, що цей продукт є марним для нашого організму. Але за умови правильного вживання навіть з нього можна отримати певну користь. Повітряна пшениця, насамперед, містить в собі величезну кількість клітковини, яка здатна посилити перистальтику кишечнику. Виходить, що завдяки цьому продукту можна поліпшити травлення і регулярне спорожнення кишечника.

Крім того, в пшеничних зернах міститься чимала кількість вітамінів РР, К, група вітамінів В: 1, 2, 4, 5, 6, 9. Є в повітряній пшениці і мінерали: кальцій, залізо, марганець, мідь, цинк, селен, натрій. У великих кількостях міститься калій, магній, фосфор.

На 100 грамів вироби припадає 16 грамів білка і всього 2 грами жиру. Начебто непогано. Ось тільки вуглеводів в цьому продукті набагато більше – близько 67 грамів.

Тим не менш, велика кількість складних вуглеводів несе в собі певну користь: заряджає високим запасом енергії, забезпечує швидке насичення на тривалий час. Саме тому даний продукт рекомендується до вживання в ранкові години – так можна зарядитися бадьорістю і енергією на цілий день.

Розглянутий продукт є досить калорійним – на 100 грамів ласощі доводиться 367 кілокалорій. Ще більшу калорійність виріб набуває після додавання підсолоджувачів. Ось чому дієтологи рекомендують або є пшеничні зерна дозовано, або зовсім відмовитися від їх вживання. Для того щоб вплив повітряної пшениці на здоров'я людини не було негативним, фахівці рекомендують їсти продукт не більше двох разів на тиждень вранці. Якщо ви не будете дотримуватися це правило, не дивуйтеся набору зайвих кілограмів.

Людям з ожирінням таке ласощі взагалі протипоказано. При цукровому діабеті не рекомендується вживати це виріб з солодкими добавками. Готуємо сніданок

Основною перевагою готової повітряної пшениці є її простота в приготуванні.

Достатньо лише висипати в тарілку необхідно кількість зерен, залити молоком, вершками, йогуртом або кефіром. Такий сніданок як не можна краще підбадьорить вашої дитини перед походом до школи. Ситний і насичений вуглеводами продукт дозволить вашій дитині залишатися ситим протягом наступних годин.

Якщо ви не любитель стояти з ранку біля плити, тоді такий сніданок буде порятунком і для вас. Простота в приготуванні може зійти вам на руку: якщо у вас є дитина, він і сам може впоратися з ранку з приготуванням нехитрого страви.

Добре поєднується повітряний злак з компотом, кава, киселем. Готуємо шоколадні цукерки

З повітряної пшениці виходять відмінні десерти. З неї можна зробити чудові шоколадні цукерки.

Етапи приготування шоколадних цукерок наступні: гіркий шоколад розтоплюємо в кількості 200 грамів; змішуємо вершкове масло і вершки в кількості 50 грамів і 150 грамів; ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння; додаємо туди шоколад; охолодити отриману масу і відправляємо в холодильник; після загустіння маси додаємо в неї 1 склянку повітряної пшенички і знову відправляємо в холодильник; потім формуємо кульки і кожен присипаємо декоративним кондитерським або порошком какао.

Ось такий простий рецепт смачного десерту, який, однозначно, оцінять ваші діти. Готуємо мафіни

Інструкція з приготування десерту наступна: Перетираємо два жовтки з половиною склянки цукру-піску. Додаємо розм'якшене вершкове масло (50 грамів). Доводимо суміш до однорідної консистенції. Далі вводимо в суміш 1 склянку нежирних вершків, 1 чайну ложку розпушувача, борошно в кількості 200 грамів (використовувані продукти мають бути кімнатної температури). Все перемішуємо, додаємо два збитих білка. Поділяємо тісто на дві рівні частини: в одну додаємо 4 столові ложки какао-порошку. Перемішуємо і додаємо і додаємо 100 грамів повітряної пшениці. Промазуємо рослинним маслом паперові форми. На одну четверту заповнюємо їх білим тестом, зверху викладаємо темне. Випікаємо в духовці при 200 градусах приблизно 15-20 хвилин. Приготування поживного смузі

Збиваємо один банан і половину яблука до стану пюре. Потім додаємо йогурт і знову збиваємо масу. Вводимо пшеничні зерна, розчин змішуємо до однорідної консистенції.

І вуаля! Можна сміливо насолоджуватися напоєм. Підходить повітряна пшениця для риболовлі?

Господарі водойм зазвичай використовують злаки для підгодовування риби. Але такий виріб також добре сидить на гачку і приваблює рибу, що дуже цінується рибалками. Тому можна сміливо сказати, що повітряна пшениця – простий спосіб наживки. Однак традиційно рибалками використовувалося не повітряне виріб, а варена або пареная пшениця.

Зараз же, коли є можливість купити вже готовий солодкий продукт, необхідність у готуванні відпадає. Автор: Христина Блажиєвська 6 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Повітряна пшениця: опис, користь і шкоду, приготування в домашніх умовах


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.